21.04
Spinati-juustupallid
Kes spinatit ei armasta,siis selle võib edukalt asendada näiteks peenelt riivitud suvikõrvitsaga.
Vaja läheb:
70 g spinatit
80 g parmesani
100 g juustu
1 muna
175 g hapukoort
3 keedukartulit
4 küüslauguküünt
50 g riivsaia
50 g jahu
1 tl soola
Spinati-juustupallide tegemiseks pane kaussi purustatud (või peenelt hakitud) spinat, riivitud juustud, muna, hapukoor, peenestatud keedukartulid, purustatud küüslauguküüned, riivsai, jahu ja sool. Sega hoolikalt läbi ning vormi virsiku suurused pallid. Küpseta 200 kraadises ahjus 15 minutit. Sobivad serveerimiseks nii soojalt kui külmalt.
Allikas: Maitse asi
Peakokad: Grete, Anni
Kiire pilaff kanalihaga
Kui muidu tehakse pilaffi ikka lambalihast, siis argipäeval saab selle kiiremini valmis, kasutades kanaliha.
2.5 dl Risotoriis (või pudruriis)
5 dl vesi
2 tk Kanafilee
2 tk Sibul
2 sl õli
2 tk Porgand
1 dl tomatipüree
2.5 dl Kanapuljong (või köögiviljapuljong)
Sool
Must pipar
Pane riis koos veega potti ja keeda pehmeks. Samal ajal lõika kanafilee väikesteks kuubikuteks, pruunista pannil kuumas õlis ning tõsta kõrvale. Viiluta õhukeselt porgandid ja haki sibulad, pruunista paksupõhjalises potis. Lisa kanatükid, tomatipüree ja pipar, kuumuta veel kord läbi. Kalla peale puljong ning hauta aeg-ajalt segades 15-20 minutit või kuni liha on pehme. Viimaks sega hulka keedetud riis, lase paar minutit üheskoos haududa. Maitsesta vajadusel veel soola ja pipraga.
Allikas: toidutare
Peakokk: Mariela
RUMMIKOOGID
1 biskviitpõhi (tordipõhi)
3 sl kakaopulbrit
veidi rummiessentsi
hapukoort
Lõika biskviitpõhjalt küljed ära, pane kõrvale.
Pudista biskviitpõhi ise kaussi. Lisa kakao ja rummiessents. Nüüd lisa veidike hapukoort, et saaksid seotud, ent vormitava massi. Vormi saadud mass pallikesteks (umbes 10 tk).
Pudista biskviitpõhja küljed kaussi, veereta rummikooke biskviidipurus. Suru lamedamaks ja kaunista.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Katrin
10.03.
Kanawrap
kanafilee
jääsalat
sulatatud juust "Merevaik"
tomat
sinihallitusjuust
wrapid
Peakokk: Gerli
Tatrasalat
värske kurk
tatar
paprika
sink
hapukoor
majonees
Peakokk: Grete
Prantsuse šokolaadikook
See hästi šokolaadine šokolaadikook prantsuse koogiklassikast valmib õige lihtsasti. Võib teha ka ilma marjadeta, kuid just vaarikas sobib selle koogi juurde imehästi. Koogi juurde paku värsketest vaarikatest tehtud toormoosi.
200 g tumedat küpsetusšokolaadi (vähemalt 70% kakaosisaldusega)
200 g võid (82%)
3 dl suhkrut
4 suurt muna
1 sl nisujahu (jah, tõesti, ainult ÜKS supilusikatäis jahu!)
soovi korral peotäis vaarikaid
serveerimiseks vaarikamoosi
Sulata või, võta pliidilt, sega sisse hakitud šokolaad ja suhkur. Sega kuniks šokolaad on sulanud. Lisa ükshaaval munad ja jahu. Klopi segu hoolega iga muna lisamisel.
Kalla tainas 24 cm-sega läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja kui kasutad vaarikaid, suru need kergelt taina sisse. Küpseta 200 kraadises ahjus ca 25 minutit. Valmis kook on pealt krõbe ja seest pehme.
Peakokk: Liis
Allikas: Perenaine
4.02
Peakokk:Maarja
Kanapasta
Peakokk: Anett-Ursula
Banaanivaht iirisekastmega
4 portsjoni
100g pruuni suhkrut
40g võid
3 küpset banaani
1,5dl + 3,5dl rõõska koort 35%
sidrunimahla
riivitud šokolaadi
Asetada potti või, pruun suhkur ning 1,5dl rõõska koort ja kuumutada keemiseni ning lasta mõni minut keeda, pidevalt segades. Lasta täielikult jahtuda.
3,5dl rõõska koort asetada kaussi ning vahustada kreemjaks vahuks ja lisada banaanitükid, pressida peale sidrunimahla ja segada läbi.
Niristada 1-2 supilusikat iirisekastet pokaali põhja ja äärtele, täita pokaal banaanivahuga ning peale asetada 1-2 supilusikat iirisekastet, segada väikese lusikaga kergelt läbi. Puistata peale riivitud šokolaadi ning serveerida.
Allikas:Kokkamine
Peakokk: Triin U.
Porgandisupp sulatatud juustu ja murulauguga
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
2 spl Õli
2 tk Punane sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Rosmariinioks
6 tk Porgand (suur)
1 spl Šerri
1.2 l Köögiviljapuljong
100 g Sulatatud juust
Punt murulauku
1. Haki sibulad ja küüslauk. Kuumuta õli ja hauta selles sibulat, küüslauku ja rosmariini 7–8 minutit.
2. Lisa kooritud ja viilutatud porgandid ning kuumuta 2–3 minutit.
3. Tõsta kuumust, lisa šerri ja kuumuta, kuni see on aurustunud.
4. Kalla juurde puljong ja hauta 30–35 minutit, kuni porgand on hästi pehme.
5. Lisa sulatatud juust ja töötle saumikseriga püreeks.
Serveeri hakitud murulauguga.
Allikas: toidutare
Peakokk:Katrin
Pidulik kartulipirukas prae kõrvale
Koostis (6-le):
1,5 kg pudrukartuleid
4 muna
2 dl koort
200g riivutud emmentali juustu
1 kimp peterselli
1 dl riivsaia
1 spl võid
soola ja pipart
Koori ja keeda kartulid pehmeks. Püreesta need koore, munade ja riivitud juustuga. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa veel paar peotäit peterselli hulka.
Võta pann või lahtikäiv koogivorm ja määri seinad hoolikalt võiga. Puista üle riivsaiaga.
Vala puder vormi ja patsuta ühtlaseks. Küpseta kooki 200 kraadi juures 45 minutit. Anna jahtuda hetk ja eemalda siis koogivorm ümbert.
Võib ka nii, et jahutad koogu täiesti maha, siis on seda lihtne viilutada, ning soojendada saab vahetult enne serveerimist.
Allikas: kaaluabi
Peakokk: Merit
Šokolaadita šokolaadikook marjadega (gluteenivaba)
Vaja läheb:
260 g toasooja võid
200 g (pruuni) suhkrut (kasutan tumedat muscovado't)
4 suurt toasooja muna
120 g riisijahu
120 g maisijahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
250 g magustatud kakaopulbrit ehk nö kakaojoogipulbrit
2 sl brändit
5 sl piima
250 g marju
Tükelda või, aseta kaussi ja vahusta suhkruga pehmeks kohevaks vahuks. Lisa edasi vahustades ükshaaval munad ehk lisa järgmine muna siis, kui eelmine on juba segunenud vahuga. Sega sõelutud jahud küpsetuspulbri, soola ja kakaopulbriga ning lisa õrnalt segades koos piima ja brändiga võivahule.
Vala tainas 20X30 cm suurusesse neljakandilisse küpsetuspaberiga kaetud vormi, silu pind ja kata marjadega. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 45 minutit kuni sissetorgatud tikk tuleb puhtalt välja. Poole küpsetamise ajal kata kahekordse küpsetuspaberiga, et kook pealt liialt ei pruunistuks. Lase koogil vormis u 10 minutit taheneda, seejärel eemalda vormist ja lase restil lõplikult jahtuda. Kook on parim samal päeval nii soojalt kui ka külmalt.
Puista serveerides koogile veel marju peale, soovi korral sõelu tuhksuhkrut või nirista peale sulatatud šokolaadi. Eriti hästi sobivad koogi juurde vanillikaste, rummi või brändiga maitsestatud vahukoore- või toorjuustukreem või mõni meelepärane jäätis.
Allikas: Jagatud rõõm
Peakokk: Anni
No comments:
Post a Comment