Tuesday, March 1, 2016

11 suund

21.04
Spinati-juustupallid


 Kes spinatit ei armasta,siis selle võib edukalt asendada näiteks peenelt riivitud suvikõrvitsaga. 

Vaja läheb:
70 g spinatit
80 g parmesani
100 g juustu
1 muna
175 g hapukoort
3 keedukartulit
4 küüslauguküünt
50 g riivsaia
50 g jahu
1 tl soola 

Spinati-juustupallide tegemiseks pane kaussi purustatud (või peenelt hakitud) spinat, riivitud juustud, muna, hapukoor, peenestatud keedukartulid, purustatud küüslauguküüned, riivsai,  jahu ja sool. Sega hoolikalt läbi ning vormi virsiku suurused pallid. Küpseta 200 kraadises ahjus 15 minutit. Sobivad serveerimiseks nii soojalt kui külmalt. 

Allikas: Maitse asi
Peakokad: Grete, Anni

Kiire pilaff kanalihaga

Kui muidu tehakse pilaffi ikka lambalihast, siis argipäeval saab selle kiiremini valmis, kasutades kanaliha.

2.5 dl Risotoriis (või pudruriis)
5 dl vesi
2 tk Kanafilee
2 tk Sibul
2 sl õli

2 tk Porgand
1 dl tomatipüree
2.5 dl Kanapuljong (või köögiviljapuljong)
Sool
Must pipar

Pane riis koos veega potti ja keeda pehmeks. Samal ajal lõika kanafilee väikesteks kuubikuteks, pruunista pannil kuumas õlis ning tõsta kõrvale. Viiluta õhukeselt porgandid ja haki sibulad, pruunista paksupõhjalises potis. Lisa kanatükid, tomatipüree ja pipar, kuumuta veel kord läbi. Kalla peale puljong ning hauta aeg-ajalt segades 15-20 minutit või kuni liha on pehme. Viimaks sega hulka keedetud riis, lase paar minutit üheskoos haududa. Maitsesta vajadusel veel soola ja pipraga.

Allikas: toidutare
Peakokk: Mariela


RUMMIKOOGID

1 biskviitpõhi (tordipõhi)
3 sl kakaopulbrit
veidi rummiessentsi
hapukoort

Lõika biskviitpõhjalt küljed ära, pane kõrvale.
Pudista biskviitpõhi ise kaussi. Lisa kakao ja rummiessents. Nüüd lisa veidike hapukoort, et saaksid seotud, ent vormitava massi. Vormi saadud mass pallikesteks (umbes 10 tk).
Pudista biskviitpõhja küljed kaussi, veereta rummikooke biskviidipurus. Suru lamedamaks ja kaunista.

Allikas: nami-nami
Peakokk: Katrin

10.03.

Kanawrap


kanafilee 
jääsala
sulatatud juust "Merevaik"
tomat
sinihallitusjuust
wrapid

Peakokk: Gerli


Tatrasalat
 
värske kurk
tatar
paprika
sink
hapukoor
majonees

Peakokk: Grete


Prantsuse šokolaadikook



See hästi šokolaadine šokolaadikook prantsuse koogiklassikast valmib õige lihtsasti. Võib teha ka ilma marjadeta, kuid just vaarikas sobib selle koogi juurde imehästi. Koogi juurde paku värsketest vaarikatest tehtud toormoosi.
200 g tumedat küpsetusšokolaadi (vähemalt 70% kakaosisaldusega)
200 g võid (82%)
3 dl suhkrut
4 suurt muna
1 sl nisujahu (jah, tõesti, ainult ÜKS supilusikatäis jahu!)
soovi korral peotäis vaarikaid
serveerimiseks vaarikamoosi
Sulata või, võta pliidilt, sega sisse hakitud šokolaad ja suhkur. Sega kuniks šokolaad on sulanud. Lisa ükshaaval munad ja jahu. Klopi segu hoolega iga muna lisamisel.

Kalla tainas 24 cm-sega läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja kui kasutad vaarikaid, suru need kergelt taina sisse. Küpseta 200 kraadises ahjus ca 25 minutit. Valmis kook on pealt krõbe ja seest pehme.

Peakokk: Liis
Allikas: Perenaine




4.02

Bruchettad
Peakokk:Maarja

Kanapasta
Peakokk: Anett-Ursula

Banaanivaht iirisekastmega


4 portsjoni

100g pruuni suhkrut
40g võid
3 küpset banaani
1,5dl + 3,5dl rõõska koort 35%
sidrunimahla
riivitud šokolaadi
Asetada potti või, pruun suhkur ning 1,5dl rõõska koort ja kuumutada keemiseni ning lasta mõni minut keeda, pidevalt segades. Lasta täielikult jahtuda.

3,5dl rõõska koort asetada kaussi ning vahustada kreemjaks vahuks ja lisada banaanitükid, pressida peale sidrunimahla ja segada läbi.

Niristada 1-2 supilusikat iirisekastet pokaali põhja ja äärtele, täita pokaal banaanivahuga ning peale asetada 1-2 supilusikat iirisekastet, segada väikese lusikaga kergelt läbi. Puistata peale riivitud šokolaadi ning serveerida.

Allikas:Kokkamine

Peakokk:  Triin U.



Porgandisupp sulatatud juustu ja murulauguga


Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit

2 spl Õli
2 tk Punane sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Rosmariinioks
6 tk Porgand (suur)
1 spl Šerri
1.2 l Köögiviljapuljong
100 g Sulatatud juust
Punt murulauku

1. Haki sibulad ja küüslauk. Kuumuta õli ja hauta selles sibulat, küüslauku ja rosmariini 7–8 minutit.

2. Lisa kooritud ja viilutatud porgandid ning kuumuta 2–3 minutit.

3. Tõsta kuumust, lisa šerri ja kuumuta, kuni see on aurustunud.

4. Kalla juurde puljong ja hauta 30–35 minutit, kuni porgand on hästi pehme.

5. Lisa sulatatud juust ja töötle saumikseriga püreeks.

Serveeri hakitud murulauguga.
Allikas: toidutare

Peakokk:Katrin


Pidulik kartulipirukas prae kõrvale


 Koostis (6-le):
1,5 kg pudrukartuleid
4 muna
2 dl koort
200g riivutud  emmentali juustu
1 kimp peterselli
1 dl riivsaia
1 spl võid
soola ja pipart

Koori ja keeda kartulid pehmeks. Püreesta need koore, munade ja riivitud juustuga. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa veel paar peotäit peterselli hulka.
Võta pann või lahtikäiv koogivorm  ja määri seinad hoolikalt võiga. Puista üle riivsaiaga.
Vala puder vormi ja patsuta  ühtlaseks. Küpseta kooki 200 kraadi juures 45 minutit. Anna  jahtuda hetk ja eemalda siis koogivorm  ümbert.
Võib ka nii, et jahutad koogu täiesti maha, siis on seda lihtne viilutada, ning  soojendada saab vahetult enne serveerimist.



 Allikas: kaaluabi
Peakokk: Merit


Šokolaadita šokolaadikook marjadega (gluteenivaba)



 Vaja läheb:
260 g toasooja võid
200 g (pruuni) suhkrut (kasutan tumedat muscovado't)
4 suurt toasooja muna
120 g riisijahu
120 g maisijahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
250 g magustatud kakaopulbrit ehk nö kakaojoogipulbrit
2 sl brändit
5 sl piima
250 g marju

Tükelda või, aseta kaussi ja vahusta suhkruga pehmeks kohevaks vahuks. Lisa edasi vahustades ükshaaval munad ehk lisa järgmine muna siis, kui eelmine on juba segunenud vahuga. Sega sõelutud jahud küpsetuspulbri, soola ja kakaopulbriga ning lisa õrnalt segades koos piima ja brändiga võivahule.

Vala tainas 20X30 cm suurusesse neljakandilisse küpsetuspaberiga kaetud vormi, silu pind ja kata marjadega. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 45 minutit kuni sissetorgatud tikk tuleb puhtalt välja. Poole küpsetamise ajal kata kahekordse küpsetuspaberiga, et kook pealt liialt ei pruunistuks. Lase koogil vormis u 10 minutit taheneda, seejärel eemalda vormist ja lase restil lõplikult jahtuda. Kook on parim samal päeval nii soojalt kui ka külmalt. 

Puista serveerides koogile veel marju peale, soovi korral sõelu tuhksuhkrut või nirista peale sulatatud šokolaadi. Eriti hästi sobivad koogi juurde vanillikaste, rummi või brändiga maitsestatud vahukoore- või toorjuustukreem või mõni meelepärane jäätis. 

Allikas: Jagatud  rõõm
Peakokk: Anni

No comments:

Post a Comment