Tuesday, April 5, 2016

7c


24.05


Gluteenivabad pannkoogid singi- ja juustutäidisega

Imehäid mahlase täidisega gluteenivabu pannkooke saad valmistada singi ja juustuga, kana ja juustuga, kodujuustu ja tomatitega või hoopis magusa kohupiimalisandiga. Kui soovid, paku sööjatele nautimiseks otse pannilt tulnud kooke, aga võid täidetud koogid ka varem valmis teha ja vormi laduda. Vahetult enne serveerimist soojenda pannkooke ahjus, et juust täidises sulaks.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 6 portsjonit

0.75 dl Riisijahu
0.75 dl Kartulijahu
0.5 tl Sool
3 dl Piim
2 tk Muna
Või või õli praadimiseks

TÄIDIS
150 g Sink või kanaliha
150 g Hapukoor või Sweet Chilli toorjuust
150 g Riivitud juust

1. Ühenda omavahel kuivained, lisa munad ja piim. Sega ühtlaseks tainaks. Vajadusel lisa veel piima, et saada vedelam tainas.

2. Küpseta pannil võis või õlis või nende segus ülepannikoogid.

3. Sega kokku täidiseained ja jaga pannkookidele. Keera koogid pakkideks või rulli ja tõsta ahjuvormi.

4. Küpseta vahetult enne serveerimist 15–20 minutit ahjus 200 kraadi juures.

Allikas: toidutare
Peakokk: Sandra K.


Mozzarella’ga täidetud lihapallid riisiga

200 g riisi
1 pott Värske piparmünt
500 g Seguhakkliha
1 tl Santa Maria kivisool veskis
150 g Mozzarella-kirsid
KASTE
500 g Purustatud tomatid
1 dl Kanapuljong
1 tl Santa Maria pune
1 tk Purustatud küüslauguküüs

Suitsus kuivatatud ja jahvatatud Mehhiko jalapeno sobib mozzarella ja hakklihaga kenasti. Maitsekas tomatikastmes on need lihapallid lihtsalt imehead!
Valmistusaeg: 20-40 min

1.Keeda riis  Haki suurem osa piparmündist kergelt läbi – jäta mõned lehed kaunistamiseks.

2. Sega omavahel hakkliha, sool, tšilli ja hakitud piparmünt. Vormi hakklihast mozzarellakirsside ümber pallid ja küpseta 225-kraadises ahjus 5 minutit, kuni liha on kergelt pruunistunud. Seejärel vähenda kuumus 150 kraadini.

3. Kuumuta kastmekomponente potis ja lisa kaste lihapallidele. Küpseta veel 10–15 minutit. Kaunista mündilehtedega ning serveeri koos keedetud riisi ja küüslauguga praetud spinatiga.

Allikas:toidutare
Peakokk: Mariliis

Jäätisetort

3 muna
3 sl jahu
3 sl suhkrut

3-4 apelsini
1 l vaniljejäätist
niisutamiseks apelsinimahla
Besee valmistamiseks:
4 munavalget
1,5 dl tuhksuhkrut
mandlilaaste kaunistamiseks


Küpseta 4-st munast biskviitpõhi.


19.04

Paprika-kartulitortilja





 Basiilik Oliiviõli Sool Must pipar
 500 g Kartul 1 tk Paprika (punane) 3 tk Muna 3 sl Piim
1 dl Riivjuust

Pese kartulid, koori ja lõika õhukesteks viiludeks. Hea oleks neid viilutada köögiviljalõikuri ehk mandoliiniga – sel moel saad kartuli imeõhukeseks ja see küpseb hästi läbi. Pese, poolita ja puhasta paprika seemnetest
ning lõika ribadeks.  Kuumuta kartuleid 7 minutit pannil oliiviõlis ja tõsta siis kõrvale. Kartulid peaksid
olema enam-vähem pehmed, aga veel mõnusalt krõmpsud. Nüüd kuumuta paprikat 4 minutit.
Klopi munad piimaga lahti ning maitsesta soola ja pipraga.
Lao küpsetuspaberiga vooderdatud malmpannile kihiti kartulid, paprika ja juust ning nirista peale muna-piimasegu. Küpseta 225-kraadises ahjus 20 minutit, kuni tortilja on läbi küpsenud ja kauni värviga. Kaunista basiilikulehtedega.
 
Allikas: toidutare
Peakokk:Karoliina

Hakklihatäidisega cannellonid
 
Cannelonit 15 tk
Lihakaste
Õli 3 sl
Sibul 1
Küüslauguküünt 2 tk
Suitsupeekonit 100 g
Veisehakkliha 500 g
Tomatipüreed 200 g
Köögivilja puljongit 2 dl
Muna 1
Soola
Pipart
Kuivatatud ürte
Tomatikaste
Tomatipüreed 200 g
Küüslauguküünt 2 tk
Oliivõli 1 sl
Soola

Pipart
Peale
Alma kohvikoort 2 dl
Valio Forte juustu riivitult 80 g
Valmistamine
Lihakastme valmistamiseks kuumuta pannil õli ja prae selles hakitud sibulat, küüslauku ja peekonit 5 minutit. Pruunistamist jätkates lisa hakkliha. Kui hakkliha on pruunistunud, maitsesta segu soola ja pipraga, lisa tomatipüree, puljong ja ürdid ning lase tasasel tulel kaane all kuni 1 tund podiseda. Jahuta ja sega hulka muna.
Keeda cannelonisid soolaga maitsestatud vees 4 minutit, kurna.
Tomatikastme valmistamiseks sega omavahel kastme komponendid ja vala kaste vormi põhja. Täida iga toru hakklihatäidisega ja tõsta vormi üksteise kõrvale. Sega omavahel Alma koor ja Valio Forte juust ning vala vormi. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 20- 25 minutit, lase veidi jahtuda ja serveeri.
Allikas: valio
Peakokk: Anni



Panna cotta ruudud vaarikatega
 
Põhi
200 g digestive küpsiseid
100 g maisihelbeid
5 g Dansukkeri Vanillisuhkrut
125 g võid või margariini
200 g piimašokolaadi
Täidis
500 g vaarikaid
1000 ml vahukoort
50 ml apelsinimahla
250 g Dansukkeri valget suhkrut  (võiks panna vähem!)

6 lehte želatiini
Kaunistamiseks piparmündilehti
Vooderdage 20 x 30 cm vorm toidukilega. Purustage küpsised ning segage puru maisihelveste ja vanillisuhkruga. Sulatage rasvaine ja segage hoolikalt küpsisepuruga läbi. Suruge küpsisepuru vormi põhja. Asetage külma. Sulatage šokolaad veevannil. Pintseldage šokolaad küpsisepurule. Kui šokolaad on tardunud puistake põhi üle vaarikatega. Leotage želatiinilehti külmas vees. Segage keedunõus omavahel koor, apelsinimahl ja suhkur ning laske keema tõusta. Lisage želatiin, tõstke keedunõu tulelt ning segage kuni želatiin on lahustunud. Laske segul veidi jahtuda ning valage vormi vaarikatele. Asetage uuesti külma. Tõstke tardunud kook toidukile abil vormist välja ning lõigake ruutudeks. Kaunistage piparmündilehekestega.
Allikas: Dansukker
Peakokk: Kristiina

No comments:

Post a Comment