27.05
Tacod
Mehhiko köögi ühed tuntumad suupisted, mis on väga toitvad ja sobivad serveerida ka prae eest. Üsna teravamaitselised taco´d on parimad soojalt. Kõrvale paku guacamole-kastet.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 6 portsjonit
1 sl | õli | |
1 tk | Sibul | |
500 g | Hakkliha | |
1 purk | tuline taco-kaste | |
1 tl | Sool | |
0.25 tl | Must pipar | |
1 pakk | taco-koored | |
1 tk (punane) | Paprika | |
1 tk | Punane sibul | |
100 g | Riivjuust | |
SERVEERIMISEKS | ||
Guacamole kaste | ||
Hapukoor |
Kuumuta pannil õli ning lisa hakitud sibul ja hakkliha. Prae
umbes 10 minutit, kuni kõik on pruunistunud. Lisa taco-kaste, sool ja
pipar ning kuumuta veel 15 minutit. Tõsta taco-koorte vahele
hakklihatäidist. Puista peale hakitud paprikat ja sibulat ning riputa
üle riivjuustuga. Küpseta ahjus 225°C juures 5 minutit. Serveeri
guacamole ja soovi korral maitse mahendamiseks hapukoorega. Retsept on
mõeldud kuuele inimesele.
Allikas: toidutare
Peakokk: Sigrid
Plaadipirukas singi, sibula ja juustuga
5 dl |
Nisujahu | |
0.5 tl | Sool | |
2 tl | Küpsetuspulber | |
2 dl | Riivjuust | |
1 dl | Külm vesi | |
250 g | Või (toasoe) | |
TÄIDIS | ||
4 tk | Sibul või | |
1 tk | Porrulauk | |
3 sl | Õli (praadimiseks) | |
200 g | Suitsusink | |
4 tk | Muna | |
3 dl | Rõõsk koor 10% | |
5 dl | Riivjuust | |
0.5 dl | Nisujahu | |
Sool | ||
Must pipar | ||
1 dl | Petersell (hakitud) | |
400 g | Ananass (tükeldatud, omas mahlas) |
Valmistusaeg: 40-60 min
1. Sega omavahel kuivained, lisa juust ja või. Lisa ka vesi,
sega ühtlaseks tainaks. Mugav on seda teha köögikombainis. Rulli tainas
küpsetuspaberil ahjuplaadi suuruseks nelinurgaks ja tõsta koos
küpsetuspaberiga kõrgete äärtega ahjuplaadile. Suru jahuste kätega
tainast ka ääred.
2. Koori ja haki sibulad, kuumuta pannil õlis klaasjaks, ära lase pruunistuda. Kui kasutad porrut, lõika need õhukesteks ribadeks ja kuumuta pannil õlis 2–3 minutit. Tükelda sink kuubikuteks.
3. Vispelda munad kooos rõõsa koorega, sega hulka juust, sink, sibul ja nõrutatud ananassikuubikud. Lisa ka jahu ja maitsesta värskete ürtide ning soola-pipraga.
4. Kalla täidis põhjale, lükka ühtlaselt laiali ja küpseta 200 kraadi juures 25–30 minutit või kuni pirukas küps.
2. Koori ja haki sibulad, kuumuta pannil õlis klaasjaks, ära lase pruunistuda. Kui kasutad porrut, lõika need õhukesteks ribadeks ja kuumuta pannil õlis 2–3 minutit. Tükelda sink kuubikuteks.
3. Vispelda munad kooos rõõsa koorega, sega hulka juust, sink, sibul ja nõrutatud ananassikuubikud. Lisa ka jahu ja maitsesta värskete ürtide ning soola-pipraga.
4. Kalla täidis põhjale, lükka ühtlaselt laiali ja küpseta 200 kraadi juures 25–30 minutit või kuni pirukas küps.
Allikas: toidutare
Peakokk: Lisa-Martina
Šokolaadiruudud (brownies)
200 g võid
200 g tumedat 70% šokolaadi (Fairtrade)
3 muna
200 g suhkrut
100 g nisujahu
100 g hakitud kreeka pähkleid (meie asendasime - oreo küpsiseid)
0.5 tl soola
0.5 tl vanilliekstrakti
Vooderda 24x24 cm koogivorm küpsetuspaberiga ning pane ahi 170˚C peale kuumenema.
Sulata või ja šokolaad vesihaudes või mikroahjus.
Klopi munad ja suhkur elektrimikseriga vahule. Lisa sulanud šokolaadi-võisegu ning sega ühtlaseks. Lisa jahu, sool, hakitud pähklid ja vanilliekstrakt, sega täiesti ühtlaseks.
Kalla tainas vormi ning küpseta 170kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni kook pealt kuiv tundub.
Serveeri soojalt või lase vormis jahtuda, siis tõsta vormist välja ning lõika tükkideks.
NB! Õiged brownied on pealt veidi kuivanud ja pragunenud, seest aga kohati veel niisked!
Allikas: Nami-Nami
Peakokk: Hannabel
Juustu-tomatisalat
300 g küpsetatud juustu
4 tomatit või 200 g kirsstomateid
1 punane sibul
2 sl oliiviõli
1 tl vedelat mett
1 tl palsamiveiniäädikat
soola ja musta pipart
peotäis basiilikulehti
Lõika juust ja tomatid kuubikuteks.
Haki sibul.
Kastme jaoks sega omavahel oliiviõli, mesi, palsamiveiniäädikas, sool ja must pipar. Lisa hakitud basiilikulehed ja vala kaste ülejäänud ainetele.
Sega ühtlaseks, lase veidi maitsestuda ja serveeri.
Allikas:ideesahver
Peakokk: Elena-Liis
Kartuli ahjuvorm
400g hakkliha või vorsti
200g brokkolit
tilli
3 suurt muna
2 dl kohvikoort
1,5 dl piima
sool
pipar
150g riivjuustu
8 kartulit
Prae hakkliha, lisa pannile brokkoli ja maitsesta. Laota kartuliviilud vormi vaheldumisi hakkliha ja juustuga. Klopi munad, lisa sinna juurde piim ja koor ning maitsesta segu.Kallakartulitelepeale.Küpseta 200 kraadi juures umbes 50 minutit.
Peakokk:Viviana
Fondant
Koostisosad:
170 g tumedat šokolaadi
150 g võid
160 g suhkrut
75 g nisujahu
4 suurt muna
(kakaopulber)
piparmündijäätis
piparmündijäätis
Valmistamine:
Määri nn ramekin-vormid hoolikalt võiga ning puista kakaopulbriga üle. Pane kõrvale.Sulata šokolaad ja või väikses potis. Tõsta pott tulelt. Klopi munad suhkruga kohevaks. Lisa sulašokolaadi-või segu ning vahusta elektrimikseriga veel 5 min. Sõelu juurde jahu ja vahusta veel 2 min.
Kalla segu ettevaatlikult vormidesse. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 10-12 min. Mitte rohkem!
No comments:
Post a Comment