Broileripallid ja paprikatzatziki
400 g broilerihakkliha
1 väike sibul
1 küüslauguküüs
1 sl õli
1 kanamuna
2 sl hakitud basiilikut
2 sl riivsaia
1 tl soola
purustatud musta pipart
Praadimiseks:
õli
Paprikatzatziki:
1 punane paprika
3 dl Türgi jogurtit
0.5 küüslauguküünt
soola
purustatud musta pipart
Rösti paprika tzatziki jaoks grillfunktsiooniga ahjus, kuni paprika pind on üleni tumenenud. Pane paprika külmutuskotti ja sulge kott. Lase jahtuda.
Valmista hakklihamass. Koori ja haki sibul ning küüslauguküüs. Kuumuta sibul pannil õlis klaasjaks. Tõsta kaussi jahtuma. Sega hulka hakkliha, muna, hakitud basiilik, riivsai ja maitseained. Sega ühtlaseks ja lase pisut aega seista.
Tee käed niiskeks ja vormi lõikelaual hakkmassist pallid.
Valmista tzatziki. Koori paprika. Poolita, eemalda vars ja seemned. Püreesta paprika kas köögikombainis või saumikseriga. Sega paprikapüree jogurti hulka. Maitsesta riivitud küüslaugu, soola ja purustatud pipraga. Lase veidi aega maitsestuda.
Prae broileripalle pannil õlis. Paku juurde paprikatzatzikit.
Allikas: prismamarket
Peakokk: Gerli
Vokiroog kana ja munanuudlitega
2 tk Kanafilee
1 spl Õli
1 spl Seesamiseemned (röstitud)
1 küüs Küüslauk
2 cm jupp Ingver (peeneks hakitud)
1 tk Paprika
Sool
Must pipar
2 tk Porgand
1 tk Brokoli (väike)
Roheline sibul
250 g Munanuudlid
3 spl Sojakaste
2 spl Tšillikaste
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Lõika kanafileed ribadeks. Sega juurde seesamiseemned, hakitud küüslauk ja ingver. keeda munanuudelid soolaga maitsestatud vees 5 minutit. Lõika paprika ribadeks, porgandid tikkudeks ja brokoli õisikuteks. Kuumuta pannil õli ja pruunista kanafilee, maitsesta soola ja pipraga. Lisa köögiviljad ja kuumuta need läbi. Kui soovid pehmemaid köögivilju,lisa 1 spl vett ja hauta neid kaane all. Sega soja- ja tšillikaste ja vala segu pannile. Lisa keedtud nuudlid, hakitud roheline sibul, sega läbi ja serveeri kohe.
Allikas: toidutare
Peakokk Maria Anett
Šokolaadi-kookosekook
240 g jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
285g suhkrut
115 g võid
1 dl kohvikoort
1 dl kookospiima
3 muna
85 g tumedat šokolaadi
1 dl kookoshelbeid
Kate:
3 sl võid
55 g tuhksuhkrut
100 g kookoshelbeid
6 sl kookospiima
1 tl vanillsuhkrut
Vahusta või suhkruga, lisa lahtiklopitud munad. Lisa kohvikoor ja kookospiim. Sega omavahel kookoshelbed, jahu ja küpsetuspulber ning vala munasegule. Sulata veevannis tume šokolaad ja lisa taignale. Sega hästi läbi. Vala tainas võitatud ja mannaga ülepuistatud vormi ning pane peaaegu tunniks 180 kraadisesse ahju.
Sega kokku kõik katteained ja määri koogi pinnale. Pane veel kord ahju ja küpseta, kuni kate on omandanud kuldse tooni.
Peakokk:Annabel
No comments:
Post a Comment