Monday, March 6, 2017

5c

Mahlane singi–juustusalat pastaga


200 g pastat, nt liblikaid või teokarpe
1 l vett
2 sl õli
100 g riivitud juustu
200 g keedusinki ½ kurki
1 väiksem porrulauk (pane maiste järgi)
rohelise salati lehti (jääsalat, lehtsalat)
150 g hapukoort
½ tl soola
1 tl Meira Hispaania salatimaitseainet
½ tl suhkrut

Kalla keevasse vette pasta, lisa pisut soola, ja toiduõli. Keeda umbes 8 minutit või senikaua kuni pasta on al`dente (poolvalmis, mitte puderjas). Nõruta pasta ja loputa külma veega üle ning jäta jahtuma.
Riivi juust ja sega hapukoore hulka. Tükelda sink või kanaliha, kurk ja porrulauk. Salatilehed rebi väiksemateks tükkideks.
Esmalt sega juustuga segatud hapukoor pasta hulka ning seejärel lisa muud koostisained. Serveeri koos värske leivaga.
Allikas: toidutare

Kartulipuder  

 Koostis: 
1 kg kartulit
2 dl sooja piima
50 g võid
1 tl soola
0,25 tl musta pipart
Valmistamine: 
Koori ja tükelda kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks.
Vala vesi ära ja lase kartulitel potis veidi auruda. Tambi kartulid pudrunuia abil katki, lisades samal ajal vähehaaval kuuma piima ja tükeldatud või.
Klopi puder puulusikaga kohevaks.
Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri.

Allikas: © NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU

Kodune hakklihakaste

1 sl võid või õli 
1 sibul 
400-500 g hakkliha 
1 sl nisujahu 
5 dl vett või puljongit 
4 sl hapukoort 
soola ja musta pipart 
hakitud värsket tilli või peterselli

Kuumuta pannil või või õli. Lisa hakitud sibul ja prae kergelt läbi. Siis lisa hakkliha ja prae segades, kuni hakkliha on kenasti küps. Maitsesta soola-pipraga. 
Puista peale nisujahu, sega läbi. Lisa vedelik ning hauta kastet kümmekond minutit. Lõpus sega juurde hapukoor ja soovi korral hakitud maitseroheline.
Serveeri keedetud kartulite ja värske salatiga.

Variatsioonid:

Soovi korral lisa koos jahuga pannile ka 1-2 sl tomatipastat - see annab kastmele kena värvi ja veidi maitset. 
Vee või puljongi võid asendada ka piimaga. Sel juhul pole hapukoort enam lisada vaja.

Allikas: Nami-nami
Peakokk:Säde Leen

MANNAVAHT

2 l piima
200 ml jõvikamahla
700 ml vett
150 ml mannat
50 ml suhkrut

Lahjenda 200 ml kanget mahla veega ja maitsesta suhkruga. Kuumuta mahl keemiseni ja lisa pidevalt segades manna. Keeda tasasel tulel umbes 10-15 min, kuni manna on paisunud. Mannavahu tegemiseks peab puder olema pigem supitaoliselt vedel. Lase veidi jahtuda ja vahusta mikseriga kohevaks. Serveeri külma piima ja marjadega.

Allikas: Eesti toit
Peakokk: Keidi



No comments:

Post a Comment