Friday, September 28, 2018

6a

5.aprill

Singi-juusturullid

500 g Pärmi-lehttaigen
150 g Sink
150 g Juust
1 tk Muna

Jahu (nisu)

1. Raputa lauale pisut jahu ning rulli taigen õhukeselt lahti.
2. Viiluta ning haki sink tükikesteks ning riivi juust.
3. Raputa juust ning sink taignale.
4. Rulli taigen tihkelt kokku ning lõigu nii 1 cm paksused rullid.
5. Aseta rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pintselda nad lahtiklopitud munaga üle.

6. Pane ahjuplaat 200C ahju ning küpseta singi-juusturulle umbes 20 minutit või kuni rullid saavad ilusa kuldse välimuse. 

Allikas: menüü
Peakokk: Marii

Asuu


500-700 g sealiha (tailihaga on parem)
7 keskmist hapu-või marineeritud kurki
3 suurt sibulat
1 küüslauguküüs
1 porgand
u. 500 g kartulit
tomatipastat
pipart
soola

1. Prae kangideks (u. 1×3 cm) tükeldatud sealiha, sibul , küüslauk ja suurelt riivitud porgand.
2. Lisa kangideks lõigatud kartul ja kurgid.
3. Sega tomatipasta veega ja kalla segu peale.
4. Hauta kuni kartul on pehme.
5. Ega maitsestada ei unustanud?
NB! Põhiline et kartul ja kurgid ja liha oleks ühesuuruselt ja justnimelt kangidena lõigatud- see on toidu väike eripära.

Allikas: kokaraamat
Peakokk: Keitlin



Kohevad banaanipannkoogid 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

2 tk Banaan
0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
3 tk Muna
1 tl Sool
2 - 3 spl Suhkur
Vesi või  
0.5 dl Piim  
2.5 dl Nisujahu
Õli (praadimiseks)
vanilllijäätis


Vajuta banaanid kahvliga puruks ja sega sidrunimahlaga, nii ei lähe banaanid enne tainasse lisamist pruuniks. Samuti annab banaanidele mõnusalt hapuka nüansi. Eralda munadel kollased valgetest. Lisa munakollastele suhkur ja pool soolast ning hõõru vahule. Seejärel sega hulka purustatud banaanid ja vesi või piim. Lisa jahu ja töötle tainas ühtlaseks. Vahusta munavalged ülejäänud soolaga tugevaks vahuks, lisa tainale ja sega hästi ettevaatlikult läbi, nii et munavalget väga ei purustaks, sest muidu pannkoogid ei kerki. Prae väiksemad ülepannkoogid ja serveeri kohe.

Allikas:nami-nami
Peakokk: Lisetta


29.märts

Kananagitsad

3 kanarinda
1 tassitäis riivsaia
1/2 tassitäit parmesanijuustu
1 teelusikatäis soola
1 teelusikatäis kuivatatud tüümianit
1 teelusikatäis kuivatatud basiilikut
1/2 tassitäit sulatatud võid

1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
2. Lõika kanarind käepärasteks kuubikuteks. Sega keskmise suurusega kausis kokku riivsai, juust, sool, tüümian ja basiilik. Pane sulatatud või väikesesse kaussi.
3. Kasta kanatükid võisse ning seejärel riivsaiasegusse. Aseta tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pane 20 minutiks ahju.

Allikas: delfi



Mandariinikana 

1 tk Punane tšillikaun 
2 tk Kanafilee 
1 punt Roheline sibul 
1 tk Suur porgand 
1 spl Õli 
2 tl Valge veini äädikas 
1 tk Küüslauguküüs 
50 g Soolapähklid 
250 g Munanuudlid 

KASTE
4 spl Hele sojakaste 
3 tk Värskelt pressitud mandariini koor ja mahl 
1 spl Vedel mesi 
2 tl Maisitärklis 
3 spl Vesi

1. Kastmeks sega sojakaste, mandariinikoor ja -mahl, mesi, maisitärklis ja külm vesi.
2. Poolita tšillikaun, eemalda seemned ja haki kaun peeneks. Lõika kanafileed kuubikuteks. Viiluta sibul ja lõika porgand sama suurteks kuubikuteks kui kanafilee.
3. Kuumuta pannil õlis hakitud tšillit 30 sekundit. Lisa pannile kanafileekuubikud ja prae kiiresti kuldseks. Sega hulka äädikas, kuumuta fileetükid läbi ja tõsta vahukulbiga pannilt ära.
4. Pane pannile purustatud küüslauk, soolapähklid, hakitud sibul ja kuubikuteks lõigatud porgand ning prae paar minutit.
5. Tõsta fileetükid tagasi pannile koos valmissegatud kastmega, kuumuta keemiseni ja hauta 5 minutit, kuni kaste pakseneb. Vajadusel maitsesta soolaga.
Serveeri keedetud nuudlite või riisiga. 

Allikas: toidutare

Peakokk: 



ANZAC-KÜPSISED

125 g võid
2 sl ehk 45 g heledat siirupit või mett
2 sl vett
1 tl söögisoodat
150 g ehk 2,5 dl nisujahu
100 g kaerahelbeid
60 g kookoshelbeid
150 g suhkrut

Sulata potis või ja siirup või mesi. Sega sooda veega, lisa potti. Segu peaks vahutama hakkama - sega ühtlaseks ja tõsta pott tulelt.
Sega kuivained omavahel, siis lisa või-siirupi-veesegu ning sega ühtlaseks.
Tõsta supilusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikeseid pätsikesi, jättes piisavalt ruumi küpsiste vahele. Kui soovid, võid tainapallid kohe veidi madalamaks suruda.
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 10 minutit.

Allikas: Nami-nami
Peakokk: 



8. veebr.

Singi-koorepirukas ehk Quiche Lorraine



3 dl Jahu
150 g Või
0.5 tl Sool
2 sl Vesi
KATE
3 tk Muna
3.5 dl Rõõsk koor
1 tk Suur sibul
0.5 tl Sool
Valge pipar
2 dl Riivjuust
200 g Sink


Haki külm või jahuga. Lisa vesi, sõtku kiiresti tainaks ja aseta tunniks külma. Rulli tainas ümmarguseks kettaks ning aseta vormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga tainapõhja mõned augud. Küpseta ahjus 225°C juures 10 minutit. Pruunista pannil sink ja sibul ning aseta eelküpsetatud põhjale. Klopi munad ja koor segamini ning maitsesta. Sega hulka riivjuust ja kalla segu pirukale. Küpseta ahjus 200°C juures 20-30 minutit, kuni pirukas on pealt helepruun. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

Allikas: toidutare



Peakokk: Emma


Kartuli-kodujuustu pulgad




5+5 keedukartulit
2+2 muna
100+100 g riivsaia
100+100 g kodujuustu
2-3+2-3 spl nisujahu
praadimiseks toiduõli

maitsestamiseks pipart, koriandrit, soola, kurkumi

Riivi kartul, lisa munad, kodujuust, maitseained, sega korralikult. Lisa jahu, sega.

Vormi pulgakesed, paneeri riivsaias ja prae õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri värske salatiga või meelepärase kastmega.

Allikas: perenaine


HISPAANIA SALAT

punt lehtsalatit - nt rooma salatit või jääsalatit
1 salatisibul või väike punane sibul
2 suurt tomatit

Kaste:
1 sl veiniäädikat
3 sl külmpressitud oliiviõli

soola ja musta pipart

Pese vajadusel salatilehed, kuivata hoolega. Rebi salatilehed väiksemateks tükkideks ja pane kaussi. Lõika tomatid viiludeks või sektoriteks, lisa kaussi. Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Lisa kaussi.

Sega õli ja veiniäädikas, nirista salatile. Maitsesta soola-pipraga, sega kergelt läbi ja serveeri. 

Allikas: nami-nami
Peakokk: Kreete




BELGIA VAHVLID



180 g nisujahu
10 g peensuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat
näpuotsaga soola
35 g sulatatud võid
180 ml petti
1 väike muna

määrimiseks õli

Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sooda ja sool kausis omavahel. 
Vispelda teises kausis pett, sulatatud või ja muna, siis sega see kiiresti jahusegu hulka. Vahvlitainas on üsna paks - ja peabki nii olema. Pane vajadusel külmkappi ootele. 
Vahvlite küpsetamiseks lülita vahvlimasin sisse. Pintselda kuum vahvlimasin õliga, lisa kulbitäis vahvlitainast igasse vahvliauku. Määri spaatliga laiali, sest tainas on üsna paks ja ise laiali ei valgu. Küpseta umbes 3 minutt, kuni vahvlid on kuldsed ja kenasti läbi küpsenud.   

Serveeri pähkli-šokolaadikreemi, karamelliseeritud banaanide, vanillijäätise ja  karamelliseeritud maapähklipuruga. 

Allikas: nami-nami




Peakokk: Getter-Ivet




28.sept.


Hakklihatäidisega pannkoogid







2 tk Muna
5 dl Piim

1 tl Sool
2.5 dl nisujahu
25 g Või

TÄIDIS
300 g Hakkliha
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
1 tl Basiilik (kuivatatud)
1 tk Punane paprika
1 tk sibul
1 küüs Küüslauk
4 sl hapukoort
1 dl Vesi
1 dl Riivjuust
Hakklihatäidisele annavad maitset paprika, tomat, küüslauk ja ürdid. Taina jaoks klopi munad ja piim. Lisa sool ja jahu. Hoia tainast külmikus. Sulata või ja lisa tainale. Küpseta õhukesed ülepannikoogid. Täidise jaoks pruunista pannil hakkliha. Maitsesta soola, pipra ja basiilikuga. Lisa hakitud paprika, sibul ja küüslauk. Sega juurde hapukoor ja vesi. Hauta 10 minutit. Lõpuks sega juurde riivjuust. Tõsta täidis pannkookidele ja keera rulli.

Peakokk: Getli





Küüslaugukartulid koore ja riivjuustuga + salat




2 tomatit
1 kurk
100 g hapukoort

250 g kartulid
0.75 tk Sibul
0.5 küünt Küüslauk
0.5 sl või
0.25 dl kohvikoor
25 g riivitud juust
0.5 tl sool
Viiluta kooritud kartulid ja pese külma veega, et tärklis eralduks. Nõruta ja kuivata viilud. Haki sibul ja küüslauk, kuumuta võis. Pane kartulid ahjuvormi, sega kuumutatud sibula ja küüslauguga ning maitsesta soolaga. Vala peale koor ja küpseta ahjus 200°C juures 30-40 minutit, kuni kartulid on pehmed. 10 minutit enne valmimist raputa üle riivjuustuga. Küpseta kuldpruuni värvuseni.


Peakokk: Laura



Tiramisu



2 pakki piklikke küpsiseid (keeleke)
400 g vahukoort
400 g toorjuustu (Philadelphia)
2 sl (lahustuvat) kohvi
kakaod pealeraputamiseks

Vahusta vahukoor, lisa juurde toorjuust. Eraldi kaussi tee kange kohvi. Lisa kohvi maitse järgi vahukoore-toorjuustusegule (umbes 4 sl). Ülejäänud kohvi lahjenda külma veega suuremasse kaussi. Kasta küpsised kohvisegusse ja lao kandikule. Pane kreem vahele vaheldumisi küpsistega. Kõige pealmiseks kihiks jäta kreem, millele raputad peale kakao.

Peakokk: Triine



No comments:

Post a Comment