Thursday, September 27, 2018

6d

28.03

Caesari salat broilerifileega

12 tortillat
erinev värske salat (rooma salat, lollo rosso, rukola, lehtsalat) 
300 g kirss- või tavalised tomatid 
4 tk broilerifilee 
Sool 
Must pipar 
4 viilu röstisai 
0.5 dl Oliiviõli (praadimiseks) 
50 g Parmesan 
Caesari salatikaste

PEALE
Parmesan

Lao salatilehed taldrikutele või vaagnale. Viiluta tomatid ( kirsstomatid poolita ). Prae terved broilerifileed pannil väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks ning maitsesta soola-pipraga. Jahuta veidi, lõika ribadeks ja tõsta salatile.  Jahuta veidi, lõika kuubikuteks ning tõsta salatile. Kaunista Parmesani juustu laastudega. Serveeri tortillaga.


Allikas: toidutare
Peakokk: Karoliina


Hakkliharisotto 

1 sibul
2 sl õli
2 dl sõmerat riisi
4-5 dl vett
1 lihapuljongikuubik
1 väike porgand
2 dl tükeldatud aedube
1/2-1 paprika
300 g hakkliha
1/2 tl aroomisoola
1 ml valget pipart (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
1 ml karrit
peale peterselli
Valmistamine

ValmistusviisKoori ja haki sibul. Kuumuta rasv paksupõhjalises potis. Pane potti riis ja kooritud ning hakitud sibul ja sega, kuni riis muutub klaasjaks. Jälgi, et riis ei pruunistuks. Lisa vesi ja lihapuljongikuubik ning kooritud ja tükeldatud porgand ja oad. Eemalda paprika vars ning seemned, tükelda paprika ja lisa tükid risottole. Keeda toitu aeglaselt kaane all. Rösti pannil hakkliha, maitsesta ning lisa risottole. Keeda, kuni riis ja aedvili on pehmed. Puista valmis risottole rohkesti hakitud peterselli. 

Allikas: toidutare
Peakokk: Maribel


Verigreibi sorbett

8 verigreipi
2 lehte želatiini
1 dl õunamahla
2 munavalget
2 dl tuhksuhkrut

Pese, koori ja puhasta greibid. Eralda sisu valgetest kelmetest. Püreeri viljaliha köögikombainis. Pane želatiinilehed viieks minutiks külma vette paisuma. Kuumuta õunamahl ja sulata selles želatiin. Sega pisut jahtunud mahl greibipüreega. Vahusta munavalge tuhksuhkruga. Sega vaht ettevaatlikult greibipüreega ja pane sügavkülma. Sega külmumise ajal mõned korrad kahvliga. Serveeri pokaalides.

Peakokk: Iiris





21. 02
Paneeritud juust ehk juustušnitsel





Tavaline juust – 500 g
Lahtiklopitud munad – 2 tk
Riivsai

Õli

Juust lõigatakse umbes 1-1,5 sentimeetripaksusteks sobiva suurusega viiludeks. Ühte kaussi kloppida lahti munad, teise puistata riivsai, korralik paneerimine juustuviilud ja tuline pann piisava õliga. Praetakse mõlemalt poolt helepruuniks. Serveerida kohe lauale.

Allikas: retseptid

Porgandisalat

250g porgandit
1 väike ananassikonserv
suhkrut
soola

Peakokk: Keity


Hõrk pajaroog peekoniga




Härmavilja pajarooga
100 g Võid
200 g Kohvikoort
150 g Riivjuustu
200 g Peekonikuubikud
Soola
Pipart
Peterselli

Prae pannil peekonikuubikud.
Kalla Härmavilja pajaroog vormi ja maitsesta soolaga.
Kata köögiviljad riivjuustuga ja vala kohvikoort ning maitsesta pipraga.
Tõsta pajaroog ahju 180 kraadi juures 30-40 minutiks.

Tõsta peale praetud peekonid ja hakitud petersell.

Allikas: retseptisahtel
Peakokk: Anete


Ameerika õunapirukas


6 dl nisujahu
1 spl suhkur
200 g või
4 spl vesi

TÄIDIS
1 kg õun
2 spl sidrunimahl
3 spl tärklis
1 dl suhkur
50 g või
kaneel

KATTELE
1 spl suhkur
muna

Valmista muretainas. Pane jahu ja suhkur kaussi ning lisa külmkapist võetud ja noaga väikesteks tükkideks lõigatud või. Haki noaga või jahu sisse. Lisa külm vesi. Nüüd sõtku tainas käte vahel ühtlaseks tainaks. Mässi tainapäts lapikuna kilekoti sisse ja pane tunnikeseks külmkappi.

Koori õunad, tükelda ja piserda üle sidrunimahlaga ning kalla peale suhkur ja tärklis (ära veel sega). Tee tainas üheks suuremaks ja teiseks väiksemaks tükiks (60-40). Rulli suurem tükk 27 cm läbimõõduga kettaks ja tõsta 24 cm-se lahtikäiva koogivormi sisse, nii et tainaga saab vooderdatud nii vormi põhi kui seinad. Sega õunamass ja tõsta tainaga vooderdatud vormi sisse. Haki või ja jaga võikuubikud ühtlaselt õuntele. Rulli lahti ülejäänud taina pool, lõika noaga parajad ribad ja meisterda koogi kate.


Klopi lahti muna, pintselda koogikate sellega üle ja raputa peale suhkur. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus ca 50 minutit.

Allikas: nami-nami

Peakokk: Karita




13. 12

Soolane saiavorm

10 viilu Röstsai
2 tk Sibul
250 g Austerservik
200 g Sink
Petersell (värske, hakitud)
Õli +
Või (praadimiseks)
Must pipar
Sool

PIIMA-MUNASEGU
2 dl Piim
2 tk Muna
Sool

PEALE

2 dl Mozzarella (väiksemad tükid)

Koori ja haki sibulad, tükelda seened ja sink. Prae pannil õli-võisegus seeni ja sibulat umbes 5 minutit. Lisa sink ja prae veel mõni minut. Maitsesta soola ja musta pipraga. Lao 20 x 30 cm suurusse ahjuvormi kiht saiu, kata seene-singiseguga ning puista peale hakitud peterselli. Jätka kihtide ladumist, kuni ained on otsas. Sega kokku munapiimasegu, maitsesta soolaga ja kalla roa peale. Puista üle riivitud mozzarella´ga. Küpseta 220kraadises ahjus 15 minutit.

Allikas: toidutare
Peakokk: Emily

Kartulipuder

1 kg kartulit (nt Laura või Marabel)
2 dl sooja piima
50 g võid
soola ja musta pipart

Koori ja tükelda kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. 

Vala vesi ära ja lase kartulitel potis veidi auruda. Tambi kartulid pudrunuia abil katki, lisades samal ajal vähehaaval kuuma piima ja tükeldatud või. Klopi puder puulusikaga kohevaks. Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri.

Suvikõrvitsakotletid

500 g suvikõrvitsat
1 sibul
4 muna
3 sl jahu
soola, pipart
soovi korral hakitud peekonit, paprikat, tilli vms
100 g riivjuustu
praadimiseks õli

Riivi suvikõrvits jämeda riiviga, maitsesta soolaga, pane sõelale nõrguma või pigista käega üleliigne vedelik välja. Sega suvikõrvits tükeldatud sibula, riivjuustu, muna ja jahuga. Maitsesta pipra ja hakitud meelepärase lisandiga.
Prae keskmisel kuumusel kuldpruunid koogid, mõlemalt poolt 2-3 minutit.

Peakokk: Mirtel


Kihiline kohupiima magustoit

250 g maasika  kohupiimapastat
250 g banaani  kohupiimapastat
100 g külmutatud maasikaid või toormoosi
pakk  digestive küpsist
2 lehtzelatiini
pisut külma vett
kaunistamiseks banaani 

1. Sega blenderisse kokku külmutatud maasikad ja kohupiimapastad. Blenderda kuni mass muutub ühtlaseks.
2. Purusta küpsised ning tõsta hetkeks kõrvale.
3. Leota lehtželatiini külmas vees 5-10 minutit. Pigista vesi välja ning sulata. Jahuta pisut ning sega ettevaatlikult blenderis valminud segule. Enne želatiini lisamist veendu et blenderis valminud segu ei oleks jääkülm vaid toasoe. Vajadusel kasuta eelnevalt sulatatud maasikaid või oota pisut želatiini lisamisega.
4. Jaota kohupiimasegu ja küpsisepuru kihiti magustoidu kaussidesse. Tõsta külmkappi  tahenema ning enne serveerimist lõika peale banaaniviilud.

Allikas: toidujutud
Peakokk: Karen




27.09

LIHTNE MAKARONISALAT




300-400 g lühikesi makarone (nt sarvekesi)
360 g vorsti või sinki
2 pikka kurki
õun 
porgand (keedetud)

Salatikaste:
250 g hapukoort
250 g majoneesi
soola ja musta pipart

Keeda makaronid soolases vees pehmeks, nõruta ja jahuta korralikult. Haki õun, porgand, kurk ja vorst/sink. Pane suurde kaussi.

Sega kastmeained omavahel, lisa tükeldatud salatikomponentidele. Lase enne serveerimist umbes pool tundi maitsestuda.

Peakokk: Karmen



Lihtne hakklihalasanje




250 g (12 lehte) Lasanjeplaadid
100 g Riivjuust (tavaline) või
50 g Parmesan (riivitud) v. muu kõva juust
3 sl Või
HAKKLIHA-TOMATIKASTE
4 sl Oliiviõli
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
100 g Suitsupeekon
1 tk Porgand (riivitud, soovi korral)
1 tk Varsseller
500 g Hakkliha (segu- või veisehakkliha)
1.5 dl Punane kuiv vein
3 sl Tomatipasta
1.5 dl Puljong
400 g Purustatud tomatid
2 tl Kuivatatud pune
1 tl Muskaatpähkel
Sool
Must pipar
VALGE KASTE
40 g Või
3 sl Nisujahu
6 dl Piim
Muskaatpähkel
Sool
Must pipar
1. Kuumuta pannil õli, lisa hakitud küüslauk, sibul, peekon, seller ja porgand. Kuumuta segades, kuni need on pehmed. Lisa hakkliha ja kuumuta veel segades, kuni ka liha on läbi küpsenud. Lisa punane vein ning kuumuta
mõni minut. Lisa ka puljong, keeda mõni minut. Lisa tomatikonserv ja -pasta, pune ja muskaatpähkel. Lase väiksel tulel haududa 40–50 minutit.
2. Samal ajal valmista valge kaste: sulata pannil või ja sega hulka jahu. Kuumuta väiksel tulel minuti jagu. Lisa piim ja kuumuta vispeldades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga. Keeda veel tasasel tulel 2–3 minutit ning sega siis kastmesse riivjuust. Sega, kuni see on sulanud.
3. Tõsta veidi hakklihakastet neljakandilise lasanjevormi põhja. Lao peale lasanjeplaadid, siis pane hakkliha- ja valget kastet. Lao sel moel neli kihti lasanjeplaate. Kõige pealmised kihid peaksid olema lasanjeplaadid ja valge kaste.
4. Puista peale Parmesan ja võitükikesed. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30–50 minutit. Serveeri kuumalt koos värske salatiga.

Allikas: toidutare

Peakokk: Kätlin


VALGE ŠOKOLAADI RUUDUD




125 g võid
200 g valget šokolaadi
4 muna
250 g suhkrut (u 3 dl)
120 g nisujahu (u 2 dl)
1 tl küpsetuspulbrit

Kuumuta ahi 175 kraadini. Sulata või ja šokolaad. Vahusta muna suhkruga, sega juurde küpsetuspulbriga segatud jahu. Lisa sulatatud šokolaad.

Kalla väikesele kõrgete servadega ahjupannile. Küpseta 175-kraadise ahju keskosas umbes 20 minutit.

Allikas: nami-nami

Peakokk: Geidi

No comments:

Post a Comment