Monday, January 14, 2019

7c poisid



1. tund - 22. jaan.

Friikartulid


13 tk kartul
1 l õli
Sool
Must pipar

Lõika kooritud kartulid kangideks (kuivata majapidamispaberi vahel). Aja õli kuumaks (kellel ei ole fritüüri, võib seda teha potis kaane all). Õliga tuleb olla ettevaatlik, liialt kuumana võib see minna põlema. Õli temperatuuri võib kontrollida kas spetsiaalse kraadiklaasiga (temperatuur ei tohi ületada 180°C) või siis saiatükiga: kui paned saiatüki õlisse ja see läheb umbes minuti jooksul tumepruuniks, on õli paraja kuumusega. Pane kartulid kuuma õli sisse ja küpseta, kuni need muutuvad kuldpruuniks. Lõpus maitsesta soola ja pipraga.

Allikas: toidutare

Porgandisalat

250g porgandit
50 g majoneesi
50 g hapukoort
küüslauguküüs
2 sl sidrunimahla
suhkrut

Peakokk: Marten - Harry


Veggie tšilli



2 maguskartulit (250g igaüks)
1 tl cayenne pipar
1 tl köömned
1 tl Kaneel
Oliiviõli
1 sibul
1 punane paprika
1 kollane paprika
2 küüslaugu küünt
1 kimp värsket koriander
1 värske punane chilli
1 värske roheline chilli
2x400 g kidney oad
2x400 g kooritud tomatid

200 g riisi
100 g hapukoort

Keeda riis.
Kuumuta ahi  200˚C .
Koori ja tükelda maguskartulid paraja suurusega tükkideks, seejärel aseta küpsetusplaadile.
Puista cayenne'i, köömneid, kaneeli, meresoola ja musta pipart  (näputäis), määri õliga. Rösti 40 minutit või kuni kartulid on kuldsed.
Koori sibul ja tükelda. Paprika, küüslauk tükelda peeneks.
Peenesta koriandri varred, lehed. Puhasta ja peenesta tšilli.
Vahepeal kuumuta 2 supilusikatäit õli pannil, lisa sibul, paprika ja küüslauk ning küpseta 5 minutit.
Lisa koriander, tšillid ja vürtsid ning küpseta veel 5-10 minutit.
Kurna ja lisa oad ja kooritud tomatid.
Keeda, seejärel vähenda kuumust ja hauta 25–30 minutit - hoia silma peal ning lisa vajadusel vett.
Sega röstitud maguskartul tšilliga enamiku koriandri lehtedega ja vajadusel lisa maitseaineid.
Serveeri hapukoorega, guacamole ja riisi või tortillaga.

Allikas: https://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/veggie-chilli/

Peakokk: Joosep


Ahvatlev ja kohev kirsimagustoit

 

1 pakk Härmavilja kirsse
1 pakk kakaoküpsiseid
1 pakk toorjuustu
2 tl kakaod
1 tl vaniljesuhkrut
120 g suhkrut
200-300 ml vahukoort
Kaunistuseks tumedat šokolaadi

Kalla külmutatud kirsid potti ja lisa 75-100 g suhkur ning keeda 5 minutit.
Purusta kausis 1 pakk kakaoküpsised.
Teises kausis vahusta vahukoor koos 1-1,5 spl suhkru ja 1 tl vaniljesuhkruga.
Kolmandas kausis sega 1 pakk toorjuustu ja 2 tl kakaod (kasuta vahustajat).
Tõsta toorjuustu-kakao segusse pool vahukoort ja vahusta õrnalt. Tõsta ka teine pool vahukoort ja vahusta uuesti.
Serveerimiseks sobivad hästi purgid või joogiklaasid.
Tõsta igasse purki peeneks purustatud kakaoküpsiseid.
Järgmise kihina lisa kakaovaht ja sinna peale maha jahtunud kirsikeedis.
Kaunistuseks riivi peale tumedat šokolaadi ja lisa kirss.


Allikas: retseptisahtel


Peakokk: Josh


2. tund - 29.jaan.

Caesari salat broilerifileega



Valmistusaeg: 20-40 min

5 viilu saia
erinev värske salat (rooma salat, lollo rosso, rukola, lehtsalat) 
300 g kirss- või tavalised tomatid 
4 tk broilerifilee 
Sool 
Must pipar 
4 viilu röstisai 
0.5 dl Oliiviõli (praadimiseks) 
50 g Parmesan 
Caesari salatikaste

PEALE
Parmesan

Lao salatilehed taldrikutele või vaagnale. Viiluta tomatid ( kirsstomatid poolita ). Prae terved broilerifileed pannil väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks ning maitsesta soola-pipraga. Jahuta veidi, lõika ribadeks ja tõsta salatile. Prae ka saiaviilud õlis kuldseks. Jahuta veidi, lõika kuubikuteks ning tõsta salatile. Kaunista Parmesani juustu laastudega.

Allikas: toidutare




Peakokk: Oliver


Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga



200 g riisi

600 g Sea sise - või välisfilee
1 tk Sibul
2 tk Erivärviline paprika
1 tk Munavalge
1 dl Maisitärklis
1 purk Ananassitükid omas mahlas (227g)
Õli praadimiseks
KASTE
1 spl Sojakaste
1 spl Tomatipasta
0.5 dl Riisiäädikas
3 cm jupp Ingverijuur
1 tl Koriandripulber
1 tk Küüslauguküüs
1 spl Pruun suhkur
1 tl Maisitärklis
Sool
Õli

1. Lõika liha, kooritud sibul ja paprikad tükkideks. Klopi munavalge pehmeks vahuks. Veereta lihatükke esmalt munavalgevahus ja siis maisitärklises. Pruunista õlis ja tõsta pannilt ära.


2. Sega kastmeks ananassikonservi vedelik, sojakaste, tomatipasta ja riisiäädikas. Lisa riivitud ingver, koriander, purustatud küüslauk ja suhkur. Vala pannile, kuumuta keemiseni ja lisa väheses külmas vees lahustatud maisitärklis. Maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta kuni kaste pakseneb. Lisa pannile paprika, sibul, ananass ja liha ning hauta kuni kõik ained on pehmed. Serveeri riisiga.

Allikas: toidutare
Peakokk: Aron



Porgandikook toorjuustuglasuuriga



6 tk Muna
6 dl Suhkur
6 dl Nisujahu
4 tl Küpsetuspulber
3 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
6 tl Kaneel (jahvatatud)
9 dl (400 g) Porgand (riivitud)
300 g Või
TOORJUUSTUGLASUUR
100 g Või
200 g Toorjuust (maitsestamata)
3 dl Tuhksuhkur
KAUNISTAMISEKS
Kookoshelbed
Apelsinikoor

Vahusta munad suhkruga. Sega omavahel kuiv- ja maitseained. Lisa munavahule vaheldumisi kuivainesegu, peene riiviga riivitud porgandid ja sulatatud või ning sega ühtlaseks. Vooderda kõrgete äärtega ahjuplaat küpsetuspaberiga ning vala tainas plaadile. Küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit. Lase koogipõhjal jahtuda. Samal ajal valmista kate. Vahusta toasoe või ja toorjuust mikseriga ning sega hulka tuhksuhkur. Laota kate jahtunud põhjale. Lõika kook ruutudeks ja puista üle kookoshelveste ja riivitud apelsinikoorega.

Kogus 16 tükki.

Allikas: toidutare



Peakokk: Jan-Markus




3. tund - 12. veebr.

Kananagitsad





3 kanafileed
1 tassitäis riivsaia
1/2 tassitäit parmesanijuustu
1 teelusikatäis soola
1 teelusikatäis kuivatatud tüümianit
1 teelusikatäis kuivatatud basiilikut
1/2 tassitäit sulatatud võid

1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
2. Lõika kana käepärasteks kuubikuteks. Sega keskmise suurusega kausis kokku riivsai, juust, sool, tüümian ja basiilik. Pane sulatatud või väikesesse kaussi.

3. Kasta kanatükid võisse ning seejärel riivsaiasegusse. Aseta tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pane 20 minutiks ahju.

Allikas: delfi


Salat

kurk
tomat
sool
pipar

Salatiks koori kurk ja tükelda kurk ja tomat, maitsesta soola ja pipraga.

Külm kaste

100 g hapukoor
100 g maitsestamata jogurt
100 g majonees
1 dl õunamahl 
2 sl ketšupit
pipar
sool

Peakokk: Henry



Koorene kanapasta



400 g Kanafilee
400 g Penne pasta
350 ml vahukoor
150 g Riivitud juust
  Kanamaitseaine
  Basiilik

Keeda penned poolpehmeks, maitsesta soolaga
Lõika kanafilee kuubikuteks ning prae mõlemalt poolt kuldpruuniks
Maitsesta kanafilee kanamaitseaine, soola ja pipraga
Lisa kanafileele vahukoor minutiks
Lisa penned ning kuumuta mõni minut, kuni koor muutub paksuks
Lisa riivitud juust 

Serveeri basiilikulehtedega

Allikas: omamaitse

Peakokk: Voldemar



ŠOKOLAADIRUUDUD (BROWNIES)




200 g võid
200 g tumedat 70% šokolaadi (Fairtrade)
3 muna
200 g suhkrut
100 g nisujahu
100 g hakitud kreeka pähkleid
0.5 tl soola
0.5 tl vanilliekstrakti

Vooderda 24x24 cm koogivorm küpsetuspaberiga ning pane ahi 170˚C peale kuumenema.
Sulata või ja šokolaad vesihaudes või mikroahjus.
Klopi munad ja suhkur elektrimikseriga vahule. Lisa sulanud šokolaadi-võisegu ning sega ühtlaseks. Lisa jahu, sool, hakitud pähklid ja vanilliekstrakt, sega täiesti ühtlaseks.
Kalla tainas vormi ning küpseta 170kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni kook pealt kuiv tundub.
Serveeri soojalt või lase vormis jahtuda, siis tõsta vormist välja ning lõika tükkideks.
NB! Õiged brownied on pealt veidi kuivanud ja pragunenud, seest aga kohati veel niisked!

Peakokk: Timo

No comments:

Post a Comment