Sunday, November 1, 2020

5 b



28. jaan.

PHILADELPHIA SUSHIRULL

7.5 dl sumeshi't e. keedetud ja maitsestatud sushiriisi
6 nori-lehte (merevetikat)
115 g soolalõhet
200 g Philadelphia toorjuustu
100 g kanafileed
1 kurk

Serveerimiseks:
sojakastet
wasabi-pastat
sushi-ingverit
talisibulat

Valmista esmalt sumeshi ehk sushiriis selle retsepti järgi:
225 g jaapani sushi-riisi (nt Saitaku)
3 dl vett
2 sl riisiäädikat (nt Saitaku)
0.75 sl suhkrut
0,5-1 tl soola

Loputa riisi kolme-nelja veega, kuni vesi selge on. Nõruta hoolega ja lase siis 10 minutit seista.
Pane riis väikesesse potti. Lisa vesi, kata pott kaanega ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja keeda tasasel tulel 10-15 minutit, kuni riis on küps ja vedelik imendunud. Ära sega keetmise ajal!
Tõsta pott tulelt ja lase riisil kaane all 10 minutit tõmmata.
Sega riisiäädikas, suhkur ja sool väikeses kausis. Kummuta riis suurde kaussi, vala kuumale riisile peale äädikasegu ja sega õrnalt läbi. Lase riisil jahtuda toatemperatuurini  - soovitatavalt lehvikuga tuult tehes, et jahtumine toimuks kiiremini, kuigi eriti kaval kokk kasutab juuksefööni külma õhuvoogu.

Pruunista kana pannil. Lõika lõhe/kana ja kurk õhukesteks ribadeks (umbes 1,25 cm laiused). Lõika külm toorjuust umbes 1 cm laiusteks kangideks.
Enne rullima asumist kata makisu (rullimismatt) toidukilega. Aseta lauale kauss veega, kuhu käsi kasta (muidu jääb riis käte külge kinni).
Aseta nori-lehele 2/3 ulatused õhuke kiht sushiriisi, siis aseta endapoolsesse serva Kana/lõheribad, kurk  ja toorjuust. Keera sushimati abi tihedasti rulli.
Serveeri sojakastme, wasabi, talisibula ja sushiingveriga.

Allikas: nami-nami
Peakokk: Liisbet

Koorene kanapasta

400 g Kanafilee
400 g Penne pasta
350 ml vahukoor
150 g Riivitud juust
Kanamaitseaine
Basiilik
200 g sulatatud juust Merevaik (suitsukanaga)

Keeda penned poolpehmeks, maitsesta soolaga
Lõika kanafilee kuubikuteks ning prae mõlemalt poolt kuldpruuniks
Maitsesta kanafilee kanamaitseaine, soola ja pipraga
Lisa kanafileele vahukoor, sulatatud juust.
Lisa penned ning kuumuta mõni minut, kuni koor muutub paksuks
Lisa riivitud juust 
Serveeri basiilikulehtedega

Allikas: delfi
Peakokk: Jete


ŠOKOLAADIVULKAANID (FONDANT)

170 g tumedat šokolaadi
150 g võid
160 g suhkrut
75 g nisujahu
4 suurt muna
vaarikad

Määri nn ramekin-vormid hoolikalt võiga ning puista kakaopulbriga üle. Pane kõrvale. Sulata šokolaad ja või väikeses potis. Tõsta pott tulelt. 
Klopi munad suhkruga kohevaks. Lisa sulašokolaadi-või segu ning vahusta elektrimikseriga veel 5 minutit. Sõelu juurde jahu ja vahusta veel 2 minutit. 

Kalla segu ettevalmistet vormidesse. Küpseta 180kraadises ahjus umbes 10-12 minutit - MITTE ROHKEM!*

Kummuta taldrikule ning serveeri kohe. Peale võid puistada tuhksuhkrut, kõrvale sobib veidi pehme vaniljejäätis ja marjad.

Nipid ja soovitused:
Tegelikult oleneb küpsetamisaeg konkreetsest ahjust ja küpsetusvormidest jne jne. Retsept on mõeldud KUUE portsjoni jaoks, mina kasutan väikeseid valgeid keraamilisi ramekin-vorme. Kui kardad, siis küpseta pigem minut-paar rohkem - halvimal juhul saad lihtsalt šokolaadikoogi, mida nt kirsikompoti või külma vanillijäätisega serveerida.

Allikas: nami-nami
Peakokk: Aleksandra



5. nov.

Kodune kanatortilla


6 nisujahu tortillat
300 gr kanafileed
2 suuremat tomatit
paprika
kurk
1 väiksem jääsalat
Felixi kartulikastet (võib asendada ka mõne teise meelepärase majoneesi või hapukoore baasil dipikastmega)
maitsestamiseks kanale broilerimaitseainet, soola, pipart

Tükelda kanafille väikesteks kuubikuteks, prae pannil ja maitsesta endale sobivalt.
Tükelda jääsalat.
Tükelda tomat suuremateks kuubikuteks.
Tükelda paprika, kurk.
Määri tortillale kartulikastet.
Pane tortilla ühte külge tükeldatud jääalatit, tomatit, kanafilee tükke ja feta juustu.
Keera tortilla kokku ja kinnita alumine otsa fooliumiga, et tortilla laiali ei valguks.  Ära pane liiga palju täidist, muidu ei jää tortilla kokku lihtsalt.



Peakokk: Miia

Kartulilootsikud ehk kauboikartulid 

1 kg Väiksemad koorega kartulid
4 spl Oliiviõli
2 tl Kuivatatud tüümian
Sool
Must pipar


1. Pese kartulid hoolikalt. Lõika iga kartul kuueks piklikuks sektoriks. Tõsta ahjuvormi. Nirista peale õli, sega soola-pipra ja tüümianiga.
2. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30–40 minutit või kuni kartulid on kaunilt krõbedad.


Allikas: toidutare


KANANAGITSAD

3 kanarinda

1 tassitäis riivsaia

1/2 tassitäit parmesanijuustu

1 teelusikatäis soola

1 teelusikatäis kuivatatud tüümianit

1 teelusikatäis kuivatatud basiilikut

1/2 tassitäit sulatatud võid

Kuidas valmistada?

1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.

2. Lõika kanarind käepärasteks kuubikuteks. Sega keskmise suurusega kausis kokku riivsai, juust, sool, tüümian ja basiilik. Pane sulatatud või väikesesse kaussi.

3. Kasta kanatükid võisse ning seejärel riivsaiasegusse. Aseta tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pane 20 minutiks ahju.

Allikas: delfi


Peakokk: Kelly


BROWNIE

Vahusta 5 min.:
3 muna
200g pruun suhkur

Sulata:
200g võid/võimaitseline margariin
200g tume küpsetusšokolaad

Lisa vahustatud munale ja suhkrule vaniljesuhkrut ja veidi soola, lisa
200g kookosjahu ja sulatatud või-šokolaadi segu.
Sega kõik kokku (või mikserda läbi).

Pane plaadile, pane peale metsapähkleid (umbes 150g).
Ahju, 180 kraadi juures 20 min.
Serveeri näiteks jäätisekuuliga ja toormoosiga.

Peakokk: Lisbet-Lisete

No comments:

Post a Comment