Kuumuta ahi 180 kraadini. Koori kartulid, lõika peenikesteks pulkadeks ja pane suuremasse kuumakindlasse kaussi.
Lase keedukannus vesi keema ja vala kartulitele, lase seista 2 minutit, seejärel nõruta ja jahuta külma jooksva vee all, nõruta üleliigsest veest.
Pane kartulid tagasi kaussi, tilguta õliga üle ja sega hästi läbi.
Kata pann küpsetuspaberiga, pane peale kartulid ja küpseta ahjus 25-30 minutit kuni kartulid on pealt kuldpruunid.
Allikas: figuurisõbrad
Külm hapukoore dipikaste
1 sibul hakituna1-2 küüslauguküünt hakituna
1 hapukurk või värske soolakurk hakituna
1 dl hapukoort
2 sl majoneesi
1 tl mädarõigast
1 tl suhkrut või mett
1-2 sl ketšupit soovi korral
Hapukurgivedelikku
Soola ja pipart
Sega omavahel kõik salatikastme komponendid. Maitsesta kaste soola, pipra ja tibakese suhkruga. Hapukurgivedeliku lisamisega võid kastet nii vedelamaks segada kui ka hapukat maitsed lisada. Võid lisada kastmele ka värskeid hakitud ürte.
BBQ kanavardad
Kanavarraste koostisained:200 ml Heinz Sweet BBQ kastet
40 ml Heinz sojakastet
150 g peekonit
30 ml viskit
500 g kanafileed
1 spl paprikapulbrit
1-2 tl Kotanyi küüslaugupulbrit
Kotanyi pipart
Salati koostisained:
250 g feta juustu
1 laim
200 g maasikaid
600 g arbuusi
piparmündilehti
soovi korral lisa 100 g avokaadot
Marinaadi valmistamiseks sega kokku BBQ kaste, sojakaste ja viski, küüslaugupulber, paprikapulber ja pipar.
Tükelda kanafilee, vala peale marinaad ning sega nii, et kõik kanatükid oleksid marinaadised.
Mässi marineerunud kanatükid peekonisse ja lükka vardasse.
Lase umbes 30-45 minutit maitsetel külmas tõmmata.
Kui ei kasuta grilli, siis eelsoojenda ahi 220 kraadini ja küpseta kanavardaid ahjus umbes 15 minutit. Kui grillil on temperatuur sama, siis on ka küpsemise aeg sama.
Salati tegemiseks tükelda arbuus ja pane kausi põhja.
Lisa puhastatud ja tükeldatud maasikad ja soovi korral avokaado.
Lõika feta kuubikuteks ja aseta kõige peale.
Lisa piparmündilehed.
Sega salat alles enne serveerimist (salat muutub kohe peale segamist vesiseks).
Allikas: retseptisahtel
Peakokk: Rasmus
Sõõrikud - meil tulid välja pontšikud:)
5 dl (kaera)piima50 g pärmi
1.5 dl kristallsuhkrut
1 sl kardemoni
1 tl soola
2 kanamuna
1 dl vedelat margariini
14 dl nisujahu
Praadimiseks:
1 l rapsiõli
Glasuuriks ja kaunistuseks:
100 g šokolaadi
nonparelle või strösleid
Soojenda piim käesoojaks. Lisa murendatud pärm ja sega, kuni pärm on lahustunud. Lisa suhkur, kardemon, sool, munad ja margariin. Sõtku taina hulka vähehaaval jahu. Sõtku, kuni tainas on sitke ja hakkab kausi äärte küljest lahti tulema. Lase rätiku all umbes 30 minutit kerkida. Kummuta tainas jahuga kaetud lauale. Sõtku tainast õhumullid välja. Vormi tainast kaks kangi ja jaga need väikesteks tükkideks. Veereta tükid pallideks ja lase rätiku all 30 minutit kerkida. Vajuta palli sisse sõrmega auk, pista sõrm auku ja keeruta palli sõrme otsas, nii et auk muutub suuremaks. Kuumuta õli potis 170–180-kraadiseks. Õli on sobivalt kuum, kui õlisse kukutatud saiatükk umbes minutiga pruunistub. Pane õli sisse ettevaatlikult paar sõõrikut korraga. Küpseta mõlemalt poolt 1–2 minutit. Tõsta sõõrikud köögipaberiga kaetud taldrikule. Sulata šokolaad vesivannil. Kasta jahtunud sõõrikud glasuuri sisse ning seejärel nonparellidesse.
Allikas: prisma
Peakokk: Kert
2. tund - 1. veebr.
KLASSIKALINE BRUSCHETTA
12 viilu ciabatta't6 paksemat värsket küüslauguküünt
külmpressitud itaalia oliiviõli
10 suurt küpset tomatit
purustatud musta pipart
hakitud basiilikut (2 potti)
Koori tomatid, lõika väiksemateks tükkideks. Sega veidikese oliiviõliga, maitsesta soola-pipraga ja värske basiilikuga. Lase 10-15 minutit maitsestuda.
Lõika saiast u 1-1,5 cm paksused viilud, rösti need kuumal pannil pealt krõbedaks - eriti heal bruschetta'l on servad lausa kergelt kõrbenud, seest peaks sai veel pehme olema. Hõõru kuumad viilud tugevasti üle poolitatud värske küüslauguküünega ning piserda külmpressitud oliiviõliga.
Tõsta igale saiaviilule tomatisegu, nirista peale veel veidi oliiviõli, kaunista värske basiilikuga ja serveeri kohe.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Frank
SPAGETID LIHAPALLIDEGA
Tomatikaste:lusikatäis oliiviõli
1 hakitud küüslauguküüs
400 g purk konservitud (kirss)tomateid
soola ja musta pipart
Lihapallid:
500 g seguhakkliha
2 sl riivsaia
1 muna
1 tl kuivatatud basiilikut
praadimiseks õli
Serveerimiseks:
500 g spagette vm makarone
värsket basiilikut
riivitud parmesani
Kuumuta väiksemas potis õli, lisa küüslauk ja prae minut aega. Lisa tomatikonserv ja pool konservipurgitäit vett, maitsesta soola-pipraga ning lase kastmel paarkümment minutit podiseda.
Lihapallide jaoks sega kausis hakkliha, riivsai, muna, basiilik ja sool-pipar. Sega hoolega läbi, siis vormi märgade käte abil umbes pinksipalli suurused pallikesed. Kuumuta suurel praepannil õli, lisa lihapallid hästi kuumale pannile. Siis alanda kuumust ning prae lihapallid mõõdukal tulel ümberringi pruuniks. Pruunistatud lihapallid tõsta tomatikastme sisse maitsestuma.
Keeda spagetid vastavalt pakendi juhistele rohkes soolaga maitsestatud vees al dente. Nõruta spagetid, sega lihapallide ja tomatikastmega ning serveeri.
Igale portsjonile riivi peale veidi parmesani ning lisa mõni värske basiilikuleht.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Andri
MUFFINITE PÕHIRETSEPT
150 g pehmet võid170 g suhkrut (2 dl)
2 muna
250 g nisujahu (4 dl)
3 tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
4 dl erinevaid marju (täidiseks)
Vooderda muffinivormi süvendid paberümbristega või määri süvendid korralikult võiga.
Vahusta kausis pehme või suhkruga, lisa ükshaaval vahustades munad.
Sega kuivained omavahel ja lisa tainale. Sega taina hulka piim ja soovitud täidis (kui tainas liiga paks tundub, võid lisada veel 1-2 sl piima, aga üldiselt pole see vajalik).
Muffinitainast tuleb segada nii vähe kui võimalik!
Jaota tainas 12 võitatud muffinivormi sisse ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.
Võimalikke täidiseid:
2 dl hakitud õunu + kuni 1 tl kaneeli
1 sidruni riivitud koor + 3 sl sidrunimahla + 3-4 sl rosinaid
0,5 dl kookoshelbeid + 0,5 dl hakitud kokteilkirsse
0,5 dl kakaopulbrit + 1 dl hakitud šokolaadi
2 peenestatud banaani + 50 g hakitud pähkleid
3 dl riivitud porgandit + 3-4 sl jahvatatud mandleid
jne
Allikas: nami-nami
Peakokk: Kaur
No comments:
Post a Comment