Tuesday, March 5, 2024

8.b grupp

1. tund - 11. märts

Juustuküpsised - 5.68 punkti



2 munavalget (suurus L)
100 g riivitud juustu (nt Saaremaa riivjuust)
2 sl MEIRA jahvatatud mandleid või mandlijahu

Vahusta munavalged kohevaks, sega õrnalt juurde jahvatatud mandlid ning riivitud juust. 
Tõsta supilusikaga pätsid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni küpsised on kuldsed. Küpsised kerkivad ahjus mõnusateks pallikesteks, aga jahtudes vajuvad kokku.

Allikas: nami-nami 

VALERI KÜPSISED - 3,4 punkti


150 g toasooja võid
200 g suhkrut
2-3 sl kooritud ja hakitud mandleid või sarapuupähkleid
4 sl pestud, kuivatatud ja hakitud rosinaid
150 g nisujahu
4 munavalget

Pese rosinad, lase köögipaberil taheneda ja haki seejärel peeneks. Haki mandlid või pähklid. 
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa hakitud mandlid/pähklid, hakitud rosinad ja jahu. Sega hoolikalt läbi. Vahusta munavalged kohevaks vahuks, sega õrnalt ülejäänud taina hulka, nii et saad ühtlase ja koheva taina.
Pane tainast teelusikaga või pisikese avaga kondiitripritsiga võitatud küpsetusplaadile - umbes 3 cm läbimõõduga ümmargused kettad, jättes tainaportsude vahele ruumi, sest küpsised vajuvad küpsemisel laiali.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 6-7 minutit, kuni saad muredad ja õhulised küpsised.

Allikas: nami-nami


Espresso-šokolaadiküpsised - 2,7 punkti


250 g toasooja võid
200 g pruuni suhkrut
2 toasooja muna
240 g jahu
1 tl soodat 
2 tl vaniljesuhkrut
5 g kakaod
120 g piimašokolaadi
120 g tumedat šokolaadi
2 sl lahustuvat kohvi  
soolahelbeid

Vahusta suhkur ja toasoe või, lisa munad vahusta veel. Lisa kõik muu, sega ühtlaseks, lõpus šokolaad. Eelkuumuta ahi 175 kraadini. Lase taignal külmkapis tund aega puhata. Vormi 70 g pallid, küpseta 14 minutit. Ahjust võetuna peale soolahelbeid. Lase täiesti maha jahtuda ja alles siis söö.


2. tund - 11. märts


 Caesari salat kanafileega - 6,25 punkti



8 viilu saia
erinev värske salat (rooma salat, lollo rosso, rukola, lehtsalat) 
300 g kirss- või tavalised tomatid 
4 tk broilerifilee 
Sool 
Must pipar 
Kanamaitseaine
0.5 dl Oliiviõli (praadimiseks) 
200 g Parmesan 
Caesari salatikaste


Pese ja tükelda salatid väiksemaks ning lao kihtidena kaussi või taldrikule.
Pese ja poolita kirsstomatid.
Tükelda broilerifilee kuubikuteks.
Prae kanafilee mõlemalt poolt kuldseks ning maitsesta soola, pipra ja näputäis kanamaitseainega.
Lõika saiaviiludest 1 cm suurused kuubikud ning küpseta 180 kraadi juures paar minutit.
Kui kuubikud on võtnud kuldkollaka tooni, jahuta paar minutit ning tõta salatile.
Kalla salat üle Caesari salatikastmega.
Kaunista ja/või sega hulka riivjuustu.

Peakokk: Alex

ERITI HEA KÜÜSLAUGUSAI

100 g pehmet võid
3 suurt ja värsket küüslauguküünt
värsket peterselli
50 g jämedalt riivitud parmesani
1 lühemat sorti 'prantsuse' baguette


Hõõru pehme või, hakitud küüslauk ja petersell ning riivitud Parmesan omavahel.
Pane pikk sai suurele fooliumitükile, tee saia sisse sügavad sisselõiked.
Suru küüslauguvõi sisselõigetesse ja seda ikka lahkelt :)
Keera sai fooliumisse ning küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Tee foolium pealt lahti ning küpseta veel 5 minutit, kuni küüslaugusai on pealt mõnusalt krõbe.

Allikas: nami-nami

Kiire kana Alfredo pasta - 7,3 punkti

Kanafilee  400g
Tagliatelle  400g
Kohvikoor 400g
Riivitud parmesan 80g
Muna 2 tk
Jahvatatud muskaatpähkel 2g
Petersell, värske 2 punti
Sool
Must pipar
Oliiviõli

Aseta soolaga maitsestatud vesi keema ning keeda pastat 5 minutit . Kurna.

Samal ajal lõika kanafileest peened ribad. Haki petersell ning eralda munakollased munavalgetest.

Kuumuta pannil oliiviõli ning küpseta kanafileed kuni see on küpsenud ja kuldne.

Lisa pannile kohvikoor ja keeda 3-4 minutit keskmisel kuumusel, kuni see hakkab paksenema. Maitsesta koor muskaatpähkli, soola ja pipraga .

Lisa pannile keedetud pasta ja kuumuta läbi. Tõsta pann tulelt ning lisa pidevalt segades munakollased, parmesan ja petersell .

Jaga pasta Alfredo taldrikutele ning serveeri.

Allikas: cleankitchen
Peakokk: Oskar


KIRJU KOER - 7,7 punkti

2 x 180 g (Kalevi sidruni-, tee-, või vanilli-) küpsiseid
4 sl kakaopulbrit
300 g marmelaadi , jämedalt hakitud
50 g hakitud šokolaadi
100 g kakaomaitselist halvaad
200 g võid
1 dl piima
0,5 dl suhkrut

Purusta küpsised kaussi.
Sega küpsisepuru hulka hakitud šokolaad  ja tükeldatud marmelaad ning halvaa, sega läbi.
Sulata kastrulis või, lisa piim. Sega suhkur ja kakao ning lisa või-piimasegule. Lase jahtuda.
Vala vedelik kaussi tükeldatud ainete peale ning sega korralikult läbi.
Kalla mass küpsetuspaberile ja suru tihedalt vorstiks kokku. Keera paberi sisse ja pane vähemalt 3 tunniks külmkappi. Sügavkülmas saab kook juba paari tunniga valmis. Enne serveerimist võiks aga veidi aega tavalises külmikus pehmeneda lasta.  

Peakokk: Taniel

3. tund- 25.märts

Kartulisalat

9 keedetud kartulit
1 punane sibul
200 g keeduvorsti
200 g sinki
4 keedetud muna
2 marineeritud kurki
300 g hapukoort
300 g majoneesi
soola
pipart
1 õun
200 g rohelisi herneid

Haki kõik koostisained väiksemateks tükkideks. Kastme jaoks sega hapukoor majoneesiga ning maitsesta soola-pipraga. Sega kaste salati hulka. Lase enne serveerimist vähemalt 1 tund külmas maitsestuda.

Peakokk: Akira


Chili con Carne

See Mehhikost pärit vürtsikas hakkliharoog on populaarne üle maailma.

400 g veisehakkliha
2 sibulat
1 tšillikaun
2 sl õli
400 g purustatud tomateid
3sl tomatipastat
2 küüslauguküünt
400 g tomatikastmes valgeid konservube
1 dl vett
0,5 tl musta pipart
soola
1 tl paprikapulbrit
1 sai 

Kuumuta hakitus sibul õlis kollakaks.
Lisa pannile hakkliha ja pruunista aeg-ajalt segades.
Lisa tomatipasta, pressitud küüslauk, kuumuta veel veidi.
Tõsta segu potti ja lisa sellele purustatud tomatid, võimalikult peeneks hakitud tšillikaun ja vesi, hauta umbes 5 minutit.
Maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga.
Lisa oakonserv ja hauta veel 5 minutit.
Serveeri saiaga.

Peakokk: Robin


Šokolaadivulkaanid (fondant)  

'Molten chocolate cake' ja 'Chocolate lava cake' - nii kutsutakse kooke, mis keskelt veel vedelavõitu on - ehk mis siis sööma asudes vulkaanist purskuvat laavat meenutavad. Lihtsad ja mõnusad. 
340 g tumedat šokolaadi
300 g võid
320 g suhkrut
150 g nisujahu
8 tk suurt muna

Serveerimiseks: vaniljejäätis
vaarikad

Määri nn ramekin-vormid hoolikalt võiga ning puista kakaopulbriga üle. Pane kõrvale.
Sulata šokolaad ja või väikeses potis. Tõsta pott tulelt.
Klopi munad suhkruga kohevaks. Lisa sulašokolaadi-või segu ning vahusta elektrimikseriga veel 5 minutit.
Sõelu juurde jahu ja vahusta veel 2 minutit.
Kalla segu ettevalmistet vormidesse.
Küpseta 180kraadises ahjus umbes 10-12 minutit - MITTE ROHKEM!*

Kummuta taldrikule ning serveeri kohe. Peale võid puistada tuhksuhkrut, kõrvale


Allikas:  NAMI-NAMI 
Peakokk: Karl-Ernst


No comments:

Post a Comment