2. tund - 16.sept.
Lavaširullid
1 lavaš
merevaik ( nt murulauguga)
lehtsalatit
pakk makrat
värsket kurki
merevaik ( nt murulauguga)
lehtsalatit
pakk makrat
värsket kurki
1 lavaš
merevaik
lehtsalat
100 g kanasinki
100 g riivjuustu
värske kurk
Laota lavaš laiali. Määri üsna mõnus paks kiht merevaiku peale. Laota salatilehed laiali. Kata meeldiva kattega ja kõige peale ribasta värske kurk. Keera võimalikult tihedalt kokku ja tee rull sobivateks tükikesteks. Lase enne serveerimist veidi külmkapis seista.
Tikuvõileivad
6 viilu leiba
1 paprika
8 viilu sinki
8 suurt juustuviilu
24 viinamarja
24 tikku
veidi pehmet võid
1 paprika
8 viilu sinki
8 suurt juustuviilu
24 viinamarja
24 tikku
veidi pehmet võid
Määri leivale või ja lõika leivaviil neljaks võrdseks osaks. Lõika ka paprika, singi- ja juustuviilud väikesteks ruutudeks. Aseta singiviil, paprika, viinamari ja juust tiku abil leivale.
Marjajook jogurtiga
2 l maitsestamata jogurtit
500 g külmutatud maasikaid
2 banaani
4-6 sl suhkrut
500 g külmutatud maasikaid
2 banaani
4-6 sl suhkrut
Kalla kõik ained blenderisse ehk kokteilimikserisse ja käivita see.
Serveeri saadud rooga kas joogina klaasides või magustoiduna pokaalides.
Peakokk: Fredi
Aedviljad Merevaigu dipiga
3 porgandit
1 kaalikas
2 kurki
1 lillkapsas
300 g Merevaiku
2 sl vett
1 kaalikas
2 kurki
1 lillkapsas
300 g Merevaiku
2 sl vett
Pese ja vajadusel koori aedviljad.
Eemalda lillkapsaõisikud.
Lõika porgand, kaalikas ja kurk kangideks.
Lisa Merevaigule vesi ja sega hästi ühtlaseks.
Tõsta dipikaste kausikesega vaagna keskele
Ümber selle aseta aedviljakangid ja lillkapsaõisikud.
Lõika porgand, kaalikas ja kurk kangideks.
Lisa Merevaigule vesi ja sega hästi ühtlaseks.
Tõsta dipikaste kausikesega vaagna keskele
Ümber selle aseta aedviljakangid ja lillkapsaõisikud.
Peakokk: Kendrik
Marjakorvikesed
400 g valmis muretainast
2 dl 35% rõõska koort
200 g kohupiima
0.5 dl suhkrut
1 dl purustatud Fazer Marianne kompvekke
200 g punaseid sõstraid
2 dl 35% rõõska koort
200 g kohupiima
0.5 dl suhkrut
1 dl purustatud Fazer Marianne kompvekke
200 g punaseid sõstraid
Rulli muretainas kergelt jahusel laual laiali. Vooderda võitatud väikeste metallvormide põhi ja servad tainaga. Küpseta korvikesi 225kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni need on kuldpruunid. Jahuta.
Täidise valmistamiseks vahusta rõõsk koor ning sega kohupiima, suhkru, purustatud Marianne kompvekkide ja punaste sõstardega. Tõsta täidis korvikestesse ja serveeri.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Chris
3. tund - 23. sept.
Frikadellisupp
500 g frikadelle
4 spl võid
1 tk väike porru
2 porgandit
4 kartulit
Maitseroheline
1 l vett
puljongipulbrit
100 g hapukoort
Pane 1 l vett keema, lisa puljongipulber (maitse järgi). Pese ja tükelda(vajadusel koori) porgand ja haki porru.
Prae tükeldatud porgand ja hakitud porru võiga peaaegu pehmeks. Tõsta porgand ja porru koos tükeldatud kartuliga keevasse lihapuljongisse. Keeda köögivili tasasel tulel pehmeks.
Lisa frikadellid ja lase korraks keema tõusta.
Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Puista supile hakitud maitserohelist ja soovi korral hapukoort.
Peakokk: Artur
Krõbedad ahjukartulid
Õige krõbeduse ja hea maitse annab kartulitele just või kasutamine. Tavaliselt õliga tehtud ahjukartulid ei taha jääda kohe kuidagi nii krõbedad kui võiga tehtud versioon.
0,5 kg kartuleid
40-50 g võid
soola, pipart
0,5 tl kuivatatud tüümiani (või oreganot või muud maitseürti, olenevalt isiklikust maitsest)
Koori kartulid, suuremad kartulid poolita. Pese kartulid ja kuivata paberrätiga või puhta köögirätiga.
Sulata pannil või, lisa sinna tüümian, soola ja pipart. Vala kartulid pannile sulavõi sisse ja sega korralikult läbi, nii et kõik kartulid oleksid ilusti võiga kaetud. Vala kartulid ahjuvormi. Üleliigne või vala samuti kartulite peale. Küpseta 225°C juures 40 minutit (kuni kartulid on pehmed). Poole küpsemise ajal keera kartuleid, et need pruunistuksid ühtlaselt.
Allikas: Kirsiku retseptiriiul
Ahjulõhe majoneesiga
800 g lõhefileed
1 tl sidrunipipart
Majoneesikate:
2 dl Jaani Provansaali või oliiviõliga majoneesi
3 sl hakitud tilli
2 tl Põltsamaa või Dijoni sinepit
0,5 tl sidrunipipart
Valmistamine: Eemalda kalafileelt pindmised luud (seda on hea teha spetsiaalsete pintsettidega). Tõsta forelli- või lõhefilee ahjuvormi, maitsesta sidrunipipraga*.
Sega omavahel majonees, hakitud till ja sinep, maitsesta sidrunipipraga*. Määri majoneesikaste kalafileele.
Kata vorm pealt fooliumiga ning küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit. Eemalda foolium umbes 5 minutit enne küpsemisaja lõppu, et vormiroog saaks kauni jume.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Johannes
Küpsisetort
1 pakk tavalisi kandilisi küpsiseid0,5 dl moosi
200g hapukoort
0,5 dl marju (sõstrad, jõhvikad)
50 g šokolaadi Bitter (ilma lisanditeta)
1 puhas väike kilekott
* Lao taldrikule 4 küpsist, määri nendele pool moosist.
* Lao nendele veel neli küpsist ja määri nendele ülejäänud moos.
* Murra ülejäänud küpsised tükkideks ja sega hapukoorega.
* Tõsta küpsise-koore segu ühtlase kuhjana tordile.
* Pane marjad tordi peale.
* Murra šokolaad tükkideks ja pane kilekotti.
* Täida kauss võimalikult kuuma kraaniveega ja aseta šokolaad koos kilekotiga otsapidi vette.
* Kui šokolaad on täiesti sulanud, siis lõika kääridega koti otsa väike auk ja nirista sokolaad sigri-migri triipudena tordile.
* Pane tort külmkappi.
Peakokk: Rome
4. tund - 30.sept.
Täidetud munad
8 muna
100 g juustu
2 sl võid
4 sl majoneesi
1 paprika
peterselli
Keeda munad kõvaks, jahuta.
Riivi juust peene riiviga
Lõika munad pikuti pooleks.
Hõõru või, munakollased, majonees ja riivjuust ühtlaseks seguks.
Lõika muna alumiselt poolelt ära väike viiluke, siis seisab muna taldrikul paigal.
Täida munad seguga, kaunista paprikatüki ja petersellilehega.
Peakokk: Germo
Makaronid kana-koorekastmes
400 g penne pastat
2 küüslauguküünt
300 g jahutatud broilerifileed
värsket tilli
4 dl rõõska koort (35%)
100 g riivitud juustu
4 sl rohelist sibulat, peeneks hakituna
soola, pipart
Keeda pasta soolaga maitsestatud vees al dente (poolpehmeks). Samal ajal prae pannil õlis peeneks hakitud küüslauguküüned klaasjaks, tõsta kõrvale. Viiluta broilerifileed õhukesteks viiludeks ning prae samal pannil mõlemalt poolt valmis, maitsesta soola ja pipraga. Lisa juurde küpsetatud küüslaugutükid, hakitud till. Vala juurde rõõsk koor ning lase madalal kuumusel hetke podiseda.
Samal ajal nõruta pasta ning lisa segades pannile. Lisa ka juust ja roheline sibul ning sega kõik läbi. Võid pastarooga sisse segada ka rohekelt basiilikulehti!
Samal ajal nõruta pasta ning lisa segades pannile. Lisa ka juust ja roheline sibul ning sega kõik läbi. Võid pastarooga sisse segada ka rohekelt basiilikulehti!
Allikas: linnuliha
Toorsalat
140 g hiina kapsast
2 tomatit
10 cm värsket kurki
1 väike punane sibul
2 sl õli
4 sl haput mahla
2 ml soola
2 ml pipart
4 ml suhkrut
Tükelda kapsas
Tomatid lõika sektoriteks ja sektorid pooleks
Viiluta kurk, lõika viilud neljaks
Sibulast lõika õhukesed poolrattad
Sega kastmeained omavahel ja lisa salatile
Peakokk: Henriko
Marjakisell kohupiimaga
1 l lahjendatud marjamahla või
pakk Aura mustasõstranektarit
5 sl (triiki!) kartulitärklist
6-7 dl marju - nt
musti sõstraid
punaseid sõstraid
vaarikaid
mustikaid
suhkrut
Sega kartulijahu külma mahla hulka, kuumuta segades keemiseni. Ära keeda!
Võta pott tulelt, pane marjad serveerimiskaussidesse ja vala kuum kissell marjadele. Puista peale veidi suhkrut, et kilet ei tekiks.
400 g kohupiimakreemi
200 g vahukoort
2 sl suhkrut
* Vahusta koor ning sega juurde suhkur ja kohupiim. vahusta veel veidi ja serveeri kiselliga.
Peakokk: Märten
No comments:
Post a Comment