Monday, February 14, 2011

11 kl. suunatund - sõbrapäev

Suitsukana-virsikusalat

Maitsev lahja salat sobib eelroaks või omaette kergemaks eineks koos krõbedakoorelise saiaga.

-

KogusKoostis- ja maitseained
1 tk suitsukanakoib
1 väikest purki konserveeritud virsikud
1 tk suur õun
1 tk väiksem hiina kapsa pea
50 g kreeka pähklid
KASTE
1 dl lahja majonees
1 tl sool
1 tl suhkur
pisut ingver


Valge pipar
2 dl maitsestamata jogurt


Eemalda kanaliha luudelt ja tükelda. Lõika virsikud kuubikuteks, õun ja hiina kapsas ribadeks. Tõsta salatiained (v.a. pähklid) madalamasse kaussi või vaagnale, sega õrnalt läbi. (Võid laduda ained ka kihiti: hiina kapsas kõige alla, siis kana, õun ja virsikud.) Sega kokku kaste ning kalla salatile. Raputa peale purustatud kreeka pähklid.

Allikas: toidutare

Peakokk: Kersti


Tõeline pikkpoiss ahjukartulitega


Pikkpoiss juustuga. Peamine nipp selle roa õnnestumisel on hoolas käsitsi sõtkumine. Ahjus küpseb umbes tund aega + taina sõtkumine.

-
500 g hakkliha
2 muna
3 sl hapukoort
2 sl jahu või 1 toores riivitud kartul
100 g juustu
muskaatpähklit
hakklihamaitseainet
pipart
soola
majoneesi peale määrimiseks

Peamine nipp selle roa õnnestumisel on hoolas käsitsi sõtkumine. Kõigepealt sõtku hästi läbi hakkliha, muna ja hapukoor. Lisa maitseained ja osa juustust. Sõtku seni, kuni tainas on ühtlane ja lööb kausi servast natuke lahti. Valmis mass pane ahjuvormi ja kata pealt majoneesi ja ülejäänud riivjuustuga. Pikkpoisi ümber võid laduda kooritud ja poolitatud kartuleid. Küpseta 180 kraadi juures praeahjus umbes tund aega.

Serveeri kohe pärast valmistamist

Kaste:
Koostisained:Merevaik, rõõskkoor, maitseained ja vesi

Pane vesi keema, lisa merevaik, lase uuesti keema, lisa koor ja maitseained.

Peakokk: Albert

Martsipanitäidisega pirnid

KogusKoostis- ja maitseained
4 tk Pirn
100 g Martsipan
50 g Või
2 sl Mesi


Sidrunimahl

Purustatud maapähklid

Santa Maria apelsinipipart (orange pepper)või tšilli- šokolaadipipar


Lõika pestud pirnid pooleks, eemalda südamik ning süvenda natukene. Allesjäänud pirnitükid haki ja sega kokku martsipani ja apelsinipipraga. Aseta saadud mass pirnidele ning aseta need ahjuvormi.
Eraldi kastrulis sulata või, mesi ning maitsesta sidrunimahla ja Santa Maria apelsinipipraga. Vala saadud vedelik pirnidele, raputa üle maapähklipuruga ja küpseta pirne 190 kraadi juures 15-20 minutit.

Allikas: toidutare

Peakokk: Diana

No comments:

Post a Comment