Suitsukana-virsikusalat
Maitsev lahja salat sobib eelroaks või omaette kergemaks eineks koos krõbedakoorelise saiaga.
|
Allikas: toidutare
Peakokk: Kersti
Tõeline pikkpoiss ahjukartulitega
Pikkpoiss juustuga. Peamine nipp selle roa õnnestumisel on hoolas käsitsi sõtkumine. Ahjus küpseb umbes tund aega + taina sõtkumine. 500 g hakkliha 2 muna 3 sl hapukoort 2 sl jahu või 1 toores riivitud kartul 100 g juustu muskaatpähklit hakklihamaitseainet pipart soola majoneesi peale määrimiseks |
Peamine nipp selle roa õnnestumisel on hoolas käsitsi sõtkumine. Kõigepealt sõtku hästi läbi hakkliha, muna ja hapukoor. Lisa maitseained ja osa juustust. Sõtku seni, kuni tainas on ühtlane ja lööb kausi servast natuke lahti. Valmis mass pane ahjuvormi ja kata pealt majoneesi ja ülejäänud riivjuustuga. Pikkpoisi ümber võid laduda kooritud ja poolitatud kartuleid. Küpseta 180 kraadi juures praeahjus umbes tund aega.
Serveeri kohe pärast valmistamistKaste:
Koostisained:Merevaik, rõõskkoor, maitseained ja vesi
Pane vesi keema, lisa merevaik, lase uuesti keema, lisa koor ja maitseained.
Peakokk: Albert
Martsipanitäidisega pirnid
|
Lõika pestud pirnid pooleks, eemalda südamik ning süvenda natukene. Allesjäänud pirnitükid haki ja sega kokku martsipani ja apelsinipipraga. Aseta saadud mass pirnidele ning aseta need ahjuvormi.
Eraldi kastrulis sulata või, mesi ning maitsesta sidrunimahla ja Santa Maria apelsinipipraga. Vala saadud vedelik pirnidele, raputa üle maapähklipuruga ja küpseta pirne 190 kraadi juures 15-20 minutit.
Allikas: toidutare
Peakokk: Diana
No comments:
Post a Comment