Monday, February 7, 2011

5b

Apelsini-õunasalat

Valmistusained:
kolm keskmist õuna
kolm sama suurt apelsini
1 pk "roheline leht salat potis"

Valmistusviis:
1. Tükelda salat ja õunad.
2. Tükelda apelsinid nii, et kogu mahl, mis apelsinidest tükeldamise ajal välja valgub satuks salatisse.
3. Sega kõik hästi läbi, et apelsini mahl seguneks ühtlaselt.
4. Paariks minutiks külmikusse ja võib serveerida.

Peakokk: Triin

Allikas:www. kokaraamat.ee

Juustukartulid

1 tk (170g) sinihallitusjuustu
1 kg kartulit
0,5 tl jahvatatud musta pipart
0,25 tl jahvatatud muskaati

1-2 küüslauguküünt
0,5 tl soola
2 pakki toidukoort

Puhasta ning viiluta kartulid. Lao kartuliviilude kiht võiga määritud ahjuvormi põhja.
Raputa peale õhuke kiht riivitud juustu. Korda kuni kõik kartulid ning juust on vormi laotatud.
Ülejäänud ained sega omavahel kokku ning vala kartulitele. Kata ahjuvorm fooliumiga ning küpseta ahjus 190 C juures u 1 tund, kuni kartul on pehme. Sobib iseseisvaks roaks või lisandiks.

Peakokk:Karoline

Taani Talutüdruk

400g riivleiba (Cibus)
50g võid
1,5dl suhkrut
1sl vaniljesuhkrut
400g kohupiimapastat
200g hapukoort (või vahukoort)
1purk jõhvika-või pohlamoosi(nt Salvest)
1-2 tl kaneeli.

Rösti leivapuru pannil võis .Lisa 0,5 dl suhkrut ja kaneel ning lase jahtuda. Sega kohupiimapasta hapukoore ( või vahustatud koore), tavalise ja vaniljesuhkruga. Pane pokaalidesse või kausikestesse kihti leivapuru, moos ja kohupiimakreem, seejärel lao veel kord neidsamu kihte. Viimaseks kihiks pane leivapuru ning kaunistuseks veidi kohupiimakreemi. Magustoidu võid teha ka suuremasse kaussi.

Peakokk: Grete

1 comment: