Wednesday, February 16, 2011

8b

Klassikaline ratatouille

See Nizza kandist pärit kuulus roog oli algselt vaeste talunike toit, mida valmistati parajasti saada olevatest suvistest köögiviljadest. Põhikomponendiks on tomat.

-Ligikaudu 8 portsjonile
KogusKoostis- ja maitseained
800 g Tomat
500 g Sibul
3 küünt Küüslauk
4 tk Paprika
350 g Baklažaan
250 g Suvikõrvits

hakitud basiilikut, tüümiani ja peterselli


Oliiviõli
70 g Tomatipasta


Sool


Must pipar



Valmistusaeg:

Koori tomatid, selle tegevuse hõlbustamiseks kasta need hetkeks kuuma vette. Haki sibulad ja küüslauk. Poolita paprikad, eralda seemned ja viiluta. Kuumuta potis õli. Pane potti sibulad, küüslauk ja paprika ning kuumuta läbi. Kata pott kaanega ja hauta aeg-ajalt segades 20 minutit, vajadusel lisa õli. Lisa tomatid, ürdid ja tomatipasta (kasvuhoones hästi küpsenud tomatitele pole pastat vaja lisada), sega ning hauta veel 15 minutit. Viiluta baklažaan ja suvikõrvits, pane potti ja hauta rooga veel 30 minutit.

Sobib serveerida nii iseseisva roana riisi või kuskussiga kui ka pearoa lisandina.

Allikas: toidutare

Peakokk: Hedi

Kausitort kohupiimakreemi ja kirssidega

Kõige maitsvam tuleb, kui kasutad isetehtud biskviiti ja kompotti. -

KogusKoostis- ja maitseained
400 g kohupiimapasta
4 dl Vahukoor
1 dl suhkur
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 purk (680g) kirsikompott
1 tk isetehtud või poebiskviit



Vahusta koor suhkrutega. Siis vahusta hulka ka kohupiim. Lõika biskviit kolmeks. Esimesest kihist lõika välja kausi põhja suurune ring ja tõsta kaussi. Nõruta kirsid. Kompotivedelikku (kuhu lisa soovi korral ka marjalikööri) kasuta biskviidi immutamiseks. Immuta põhi, tõsta kolmandik kirssidest põhjale ja kata kolmandikuga kohupiimakreemist.

Tõsta peale teine biskviidikiht (vajadusel lõika äärtest väiksemaks), immuta ning tõsta peale teine kolmandik kirssidest ja kohupiimakreemist. Kata

Kata kolmanda biskviidiga (lõika ka see sobivasse suurusse), immuta ja kata viimase kolmandikuga kohupiimakreemist.

Kata kauss toidukilega ja hoia paar tundi kuni üleöö jahedas. Kaunista vahetult enne serveerimist ülejäänud kirssidega.

BISKVIIT

  • 4 muna
  • 1 dl nisujahu
  • 1 dl kartulitärklist
  • 2 dl suhkrut
  • 2 tl küpsetuspulbrit

Vahusta munad suhkruga. Sõelu hulka eelnevalt omavahel segatud kuivained ja sega ettevaatlikult segamini. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit. Biskviit on küps, kui see on pealt kaunilt kuldpruun ja sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase restil jahtuda.

Allikas: toidutare

Peakokk: Kärt

No comments:

Post a Comment