Taigen
2 muna
1/2 tl suhkrut
2 sl õli
4 dl piima
2 dl nisujahu
Täidis:
100 g juustu
1 tomat või 1/2 paprikat
2 sl ketšupit
praadimiseks õli
- Klopi munad suhkru ja soolaga ühtlaseks. Kasuta visplit.
- Lisa munadele õli ja 1 dl piima.
- Lisa juurde jahu ja klopi taigen ühtlaseks.
- Lisa taignale ülejäänud piim.
- Hoia taignat umbes 15 min külmkapis.
- Riivi juust ja lõika tomat väikesteks tükkideks.
- Prae ülepannikook ühelt poolt pruuniks ja keera ümber.
- Määri poolele koogile 1 tl ketšupit ning lisa lusikatäis tomatitükke ja riivitud juustu. Keera kook kahekorra ja prae mõlemalt poolt.
Ahjuõunad
4 õuna
3 sl suhkrut
1 tl kaneeli
- Lõika õunad pikuti pooleks ja eemalda noaotsaga õunasüda.
- Sega sukur kaneeliga.
- Aseta õunapoolikud ahjuvormile, täida õunad suhkru-ja kaneeliseguga.
- Küpseta umbes 220 kraadi juures 20 minutit
- Serveeri vaniljekastmega.
2 dl piima
1 muna
1/2 sl tärklist
1 dl vahukoort
1 tl vaniljesuhkrut
- Sega vispliga väiksemas potis piim, muna, suhkur ja tärklis.
- Pane pott pliidile ja sega, kunikaste pakseneb ja hakkab pisut mullitama.
- Jahuta kaste.
- Vahusta koor. Sega kastmele juurde vahukoor ja vaniljesuhkur.
No comments:
Post a Comment