Friday, October 14, 2011

5c

Täidetud pannkoogid (4-le)

Taigen

2 muna
1/2 tl suhkrut
2 sl õli
4 dl piima
2 dl nisujahu
Täidis:
100 g juustu
1 tomat või 1/2 paprikat
2 sl ketšupit
praadimiseks õli

  • Klopi munad suhkru ja soolaga ühtlaseks. Kasuta visplit.
  • Lisa munadele õli ja 1 dl piima.
  • Lisa juurde jahu ja klopi taigen ühtlaseks.
  • Lisa taignale ülejäänud piim.
  • Hoia taignat umbes 15 min külmkapis.
  • Riivi juust ja lõika tomat väikesteks tükkideks.
  • Prae ülepannikook ühelt poolt pruuniks ja keera ümber.
  • Määri poolele koogile 1 tl ketšupit ning lisa lusikatäis tomatitükke ja riivitud juustu. Keera kook kahekorra ja prae mõlemalt poolt.

Ahjuõunad

4 õuna
3 sl suhkrut
1 tl kaneeli
  • Lõika õunad pikuti pooleks ja eemalda noaotsaga õunasüda.
  • Sega sukur kaneeliga.
  • Aseta õunapoolikud ahjuvormile, täida õunad suhkru-ja kaneeliseguga.
  • Küpseta umbes 220 kraadi juures 20 minutit
  • Serveeri vaniljekastmega.
Vaniljekaste

2 dl piima
1 muna
1/2 sl tärklist
1 dl vahukoort
1 tl vaniljesuhkrut
  • Sega vispliga väiksemas potis piim, muna, suhkur ja tärklis.
  • Pane pott pliidile ja sega, kunikaste pakseneb ja hakkab pisut mullitama.
  • Jahuta kaste.
  • Vahusta koor. Sega kastmele juurde vahukoor ja vaniljesuhkur.
Peakokk: Degrid

No comments:

Post a Comment