Wednesday, October 5, 2011

8a

Lavaširullid


1 lavaš (Leibur)
100g murulaugu või mõne muu maitsega toorjuustu või merevaiku
1 roheline salatipea

KATE:
100g riivitud juustu
1 väike punane paprika
2 dl paksemat majoneesi

KAUNISTAMISEKS:
soovi korral murulauku või paprikat



VALMISTAMINE:
1. Laota lavaš lauale ja lõika pikuti pooleks.
2. Määri ühele poolele õhuke kiht toorjuustu ja kata salatilehtetega.
3. Puhasta paprika seemnetest ning lõika väikestest tükkideks. Sega paprikatükid, riivitud juust ja majonees kokku.
4. Määri pool kattest salatilehtetele ja keera lavaš tihedalt rulli.
5. Toimi samamoodi ka teise lavašipoolega.
6. Lõika rullid viiludeks. Kaunista soovi korral pisikese paprikatükiga ja torka tiku otsa.
7. Söö kohe või vähemalt samal päeval, mudu vettivad suupisted läbi. Hoia serveerimiseni külmkapis kaanega karbis.

Peakokk: Blanche


Makaronigratiin


Gratään, inglise keeles: Gratin -
Pruunistumiseni ahjus üleküpsetatud eelnevalt keedetud või hautatud roog.

Gratineerima -
Keedetud või hautatud rooga ahjus pruunistumiseni üleküpsetama

4 väikest kanafileed

300 g makarone

0,5 dl õli

1 sibul

1 porgand

3 peekoni viilu

2 suvikõrvitsat

1 purk purustatud tomateid

1 dl hapukoort

200 g riivjuustu

VALMISTAMINE:

Keeda makaronid ja nõruta. Lõika kanafilee väikesteks juppideks ja pruunista kiiresti paksupõhjalise kastruli põhjas õlis. Seejärel tõsta vahukulbiga köögipaberile, et liigne õli sellesse imbuks. Tükelda porgand, sibul ja peekon ning kuumuta neid samas anumas keskmisel kuumusel 7-8 minutit. Lisa tomatihoidis ja tükeldatud suvikõrvits, hauta 5 minutit. Tõsta pliidilt, sega juurde kanatükid, hapukoor ja makaronid, maitsesta soola ja pipraga. Vala laia madalasse ahjuvormi ning raputa üle riivjuustuga. Küpseta ahju keskel 175 kraadi juures 20 minutit.



Peakokk: Kristina


Õuna-kaerahelbe plaadikook



See lihtne plaadikook pakub ühe võimaluse, mida peale hakata õunauputuse korral.

  • 5 dl nisujahu
  • 1 dl jämedaid kaerahelbeid
  • 3 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 75 g suhkrut
  • 50 g fariinsuhkrut
  • 125 g võid
  • 200 ml kohvikoort
  • 2 muna

Kate:

  • 500-600 g õunatükke
  • 2 sl suhkrut
  • 1 tl kaneeli

Sega jahu, kaerahelbed, küsetuspulber, vaniljesuhkur ja suhkrud segamini. Sulata ja jahuta või.
Muna klopi kohvikoore hulka. Lisa kuivainesegule vaheldumisi sulavõi ja kooresegu. Sega tainas ühtlaseks ja vala küpsetuspaebriga kaetud ahjuplaadile. Lao peale õunatükid ja puista üle suhkru-kaneeli seguga. Küpseta 200 kraadi juures umbes 20-25 min.

Serveeri vaniljekastmega.

Peakokk: Annabel

Allikas: perenaine.ee

No comments:

Post a Comment