Arbuusi-feta salat mündiga
Värske mahlane salat, mille komponendid oma maitsetega üksteist täiendavad. Suviselt kerge ja kiiresti valmiv.
Eemalda arbuusil koor ja seemned, tükelda viljaliha suupärasteks kuubikuteks. Koori sibul ja lõika õhukesteks ratasteks. Maitsesta veiniäädikas soola ja pipraga, klopi, kuni sool on lahustunud. Klopi vähehaaval hulka õli, lisa hakitud mündilehed. Sega kausis arbuusitükid, sibularattad ja fetakuubikud, nirista peale kaste ja sega läbi. Riputa peale kõrvitsaseemned. HEA TEADA: Vali tugev raske arbuus, mille koor kergelt läigib (ära võta tuhmi arbuusi!). Koorel peaks olema kahvatum, peaaegu kollane laik kohal, millele arbuus küpsedes toetus. Kui sellist laiku pole, on arbuus korjatud toorena. Enne söömist võib sellisel arbuusil lasta nädalapäevad külmkapis järelvalmida. Koputa arbuusi kergelt – kumisev heli viitab, et vili on mahlane ja söömisvalmis. Peakokk: Anett Allikas: www.toidutare.ee Kartuli-hakkliha vorm 10 kartulit 1 sibul 300g hakkliha 1tl paprikapulbrit 1tl soola 4dl lihapuljongit 1 paprika küüslauk juust Koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks. Koori sibul ja haki peeneks. Pruunista hakkliha omas rasvas, lisa hakitud sibul ja lase ka sibulal kergelt pruunistuda. Maitsesta segu soola ja paprikapulbriga. Pane madalasse määritud vormi kihiti kartuliviile ja hakkliha. Lisa lihaleem ja pane vorm umbes tunniks ajaks ahju 200-kraadisesse kuumusesse. Proovi vahetevahel kartulite valmidust ja vajaduse korral lisa lihapuljongit. Kui soovid, et vormiroog oleks pealt pruunikas, puista see enne küpsetamist üle riivjuustuga ja lisa pinnale mõned võitükikesed. Peakokk: Marleen Kohupiima-vahukoorekreem banaani ja halvaaga
Vahusta vahukoor. Segada kohupiimapasta ja vahustatud vahukoor, lisada suhkrut nii palju, et oleks keskmise magususega. Tükelda banaan ja halvaa (võib ka riivida). Aseta banaanitükid kihiti kohupiimakreemiga. Peale raputada purustatud halvaa. Lihtne ja kiiresti valmiv magustoit ongi valmis ! Head isu ! Peakokk: Eliis |
No comments:
Post a Comment