Monday, October 3, 2011

12 suund

Arbuusi-feta salat mündiga
















Värske mahlane salat, mille komponendid oma maitsetega üksteist täiendavad. Suviselt kerge ja kiiresti valmiv.
-
KogusKoostis- ja maitseained
5 kg Arbuus
2.5 tk Salatisibul (suur) või
5 tk Punane sibul
5 spl Münt (hakitud lehed)
500 g Feta juust
7.5 spl Kõrvitsaseemned (röstitud)
KASTE
1.25 dl Punase veini äädikas
2.5 dl Oliiviõli


Sool


Must pipar
Valmistusaeg:
Eemalda arbuusil koor ja seemned, tükelda viljaliha suupärasteks kuubikuteks. Koori sibul ja lõika õhukesteks ratasteks. Maitsesta veiniäädikas soola ja pipraga, klopi, kuni sool on lahustunud. Klopi vähehaaval hulka õli, lisa hakitud mündilehed. Sega kausis arbuusitükid, sibularattad ja fetakuubikud, nirista peale kaste ja sega läbi. Riputa peale kõrvitsaseemned.

HEA TEADA: Vali tugev raske arbuus, mille koor kergelt läigib (ära võta tuhmi arbuusi!). Koorel peaks olema kahvatum, peaaegu kollane laik kohal, millele arbuus küpsedes toetus. Kui sellist laiku pole, on arbuus korjatud toorena. Enne söömist võib sellisel arbuusil lasta nädalapäevad külmkapis järelvalmida. Koputa arbuusi kergelt – kumisev heli viitab, et vili on mahlane ja söömisvalmis.
Peakokk: Anett

Allikas: www.toidutare.ee





















Kartuli-hakkliha vorm

10 kartulit
1 sibul
300g hakkliha
1tl paprikapulbrit
1tl soola
4dl lihapuljongit
1 paprika
küüslauk
juust

Koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks. Koori sibul ja haki peeneks. Pruunista hakkliha omas rasvas, lisa hakitud sibul ja lase ka sibulal kergelt pruunistuda. Maitsesta segu soola ja paprikapulbriga.
Pane madalasse määritud vormi kihiti kartuliviile ja hakkliha. Lisa lihaleem ja pane vorm umbes tunniks ajaks ahju 200-kraadisesse kuumusesse. Proovi vahetevahel kartulite valmidust ja vajaduse korral lisa lihapuljongit.
Kui soovid, et vormiroog oleks pealt pruunikas, puista see enne küpsetamist üle riivjuustuga ja lisa pinnale mõned võitükikesed.

Peakokk: Marleen
















Kohupiima-vahukoorekreem banaani ja halvaaga




Kogus


Koostis- ja maitseained


600g

Rõõskkoor

900gKohupiim

6tkBanaan

200gHalvaa






Valmistusaeg : max 20 min

Vahusta vahukoor.
Segada kohupiimapasta ja vahustatud vahukoor, lisada suhkrut nii palju, et oleks keskmise magususega.
Tükelda banaan ja halvaa (võib ka riivida).
Aseta banaanitükid kihiti kohupiimakreemiga.
Peale raputada purustatud halvaa.

Lihtne ja kiiresti valmiv magustoit ongi valmis ! Head isu !

Peakokk: Eliis































No comments:

Post a Comment