Thursday, October 13, 2011

6a

Väikesed feta juustu pirukad

KogusKoostis- ja maitseained
1 pakk (500 g) lehttainaplaadid
150 g feta juust
8 tk must kivita oliiv
2 tk (keskmist) Tomat
2 dl riivjuust
2 tl Harilik pune

määrimiseks muna

Valmistusaeg:

Laota tainaplaadid küpsetuspaberile sulama.

  • Täidise valmistamiseks vajuta feta juust kahvliga peeneks.
  • Tükelda oliivid ja tomatid väikesteks kuubikuteks ning sega riiv- ja feta juustuga.
  • Lõika tainaplaadid pooleks ja seejärel iga tüki servast veel kaks 0,5 cm laiust riba, nii et tainatükk saaks võrdlemisi ruudukujuline.
  • Tõsta iga ruudu keskele kuhjake täidist (tee klaasiga ring ümber täidisekoha, siis täidis peale), raputa peale punet ja pane kaks tainariba risti üle tainaruudu. Vajuta ribade otsad kinni.
  • Pintselda pirukaid lahtiklopitud munaga.
  • Küpseta praeahjus 200°C juures 20 minutit.

Antud kogustest saab 5 pirukat.

Peakokk: Mona

Allikas : toidutare

















































Kiire pilaff kanalihaga


Kogus
Koostis- ja maitseained
2.5 dl Risotoriis (või pudruriis)
5 dl vesi
2 tk Kanafilee
2 tk Sibul
2 sl õli
2 tk Porgand
1 dl tomatipüree
2.5 dl Kanapuljong (või köögiviljapuljong)


Sool


Must pipar



Valmistusaeg:

Pane riis koos veega potti ja keeda pehmeks. Samal ajal lõika kanafilee väikesteks kuubikuteks, pruunista pannil kuumas õlis ning tõsta kõrvale. Viiluta õhukeselt porgandid ja haki sibulad, pruunista paksupõhjalises potis. Lisa kanatükid, tomatipüree ja pipar, kuumuta veel kord läbi. Kalla peale puljong ning hauta aeg-ajalt segades 15-20 minutit või kuni liha on pehme. Viimaks sega hulka keedetud riis, lase paar minutit üheskoos haududa. Maitsesta vajadusel veel soola ja pipraga.














Peakokk: Ly

Allikas: toidutare




Šokolaadibrownie'd (20tk)

Vaja läheb:

225 g võid + 2 sl vormi määrimiseks
275 g tumedat- või piimašokolaadi
4 keskimist muna
275 g moscovado suhkrut
200 g jahu
1/2 tl küpsetuspulbrit

Valmistamine:

Eelkuumuta ahi kuni 180 kraadini
1. Määri kandiline vorm võiga või kata küpsetuspaberiga
2. Sulata veevanni kohal kausis segades šokolaad ja või siledaks massiks.Võta tulelt, lase veidi jahtuda.
3. Klopi eraldi kausis munad suhkruga vahule
4. Sega munavahusse sulašokolaad
5. Sega küpsetuspulber jahuga ning seejärel šokolaadimassiga
6. Vala tainas vormi ja küpseta ahjus u 25 min
7. Võta ahjust, kui pealispind on krõbe ja kook seest mõnusalt pehme
8. Lõika nelinurkseteks tükkideks ja paku


Peakokk: Kristin





Fotod: Daigi



No comments:

Post a Comment