Wednesday, May 9, 2012

5a

Singi-koorepirukas ehk Quiche Lorraine



Klassikaline prantsuse pirukas Quiche Lorraine, mida võid valmistada mitmes väikeses või ühes suures vormis. Maitseb hästi nii külmalt kui ka kuumalt.
-
Ligikaudu 6 portsjonile
KogusKoostis- ja maitseained
3  dl Jahu
150  g Või
0.5  tl Sool
2  sl Vesi
KATE
3  tk Muna 
3.5  dl Rõõsk koor
1  tk Suur sibul
0.5  tl Sool
Valge pipar
2  dl Riivjuust
200  g Sink 
Valmistusaeg:
Haki külm või jahuga. Lisa vesi, sõtku kiiresti tainaks ja aseta tunniks külma. Rulli tainas ümmarguseks kettaks ning aseta vormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga tainapõhja mõned augud. Küpseta ahjus 225°C juures 10 minutit. Pruunista pannil sink ja sibul ning aseta eelküpsetatud põhjale. Klopi munad ja koor segamini ning maitsesta. Sega hulka riivjuust ja kalla segu pirukale. Küpseta ahjus 200°C juures 20-30 minutit, kuni pirukas on pealt helepruun. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

Peakokk: Eliise





Lasanje


Kogu pere lemmik.
-

250 g pakist saab 4 portsjonit

250 g lasanjeplaate
umbes 25 x 30 cm ahjuvorm
3 dl pealepuistamiseks riivjuustu

Kaste:
250 g hakkliha
2 sibulat
1 purk purustatud tomateid
2 küüslauguküünt
1-2 dl puljongit (vajadusel)

Valge kaste:
2 spl jahu
100 g võid
5 dl piima
2 dl riivitud juustu
soola, pipart, muskaati, punet

1. Hakkliha pruunistatakse ja küpsetatakse, lisatakse küpsetatud sibul, küüslauk, tomatipasta ja vajadusel puljong. Hautatakse 5-7 minutit.
2. Sulata väiksemas potis või, lisa jahu ja sega hästi vispliga läbi. Lisa kuum piim ja sega pidevalt, kuni kaste pakseneb. Võta nõu tulelt ja lisa riivjuust. Maitsesta soola ja muskaatpähkliga.
4. Õliga määritud ahjuvormi pane kiht plaate, selle peale tõsta bolognese-kaste, siis säti sellele kihile jälle lasanjeplaadid (tihedalt üksteise kõrvale). Seejärel pannakse jälle kiht kastet jne.
5. Kõige pealmiseks kihiks peaks jääma valge kaste.
6. Küpsetatakse 175 ºC juures 45-50 minutit.10 minutit enne lasanje valmimist raputa roog üle riivjuustuuga ja küpseta kuldselt pruuniks.

Peakokk: Lisanna
allikas: Toidutare

Kaneelirullid
Peakokk: Sille

No comments:

Post a Comment