Õuna-juustusalat jogurtikastmes
Õunad vali pehmemad, kurgid krõmpsud ja juustuks mõni maheda maitsega eesti juust (näiteks Eesti Juust, Atleet jne). Serveeri mõnusat suupistesalatit kohe peale kokkusegamist.
Ligikaudu 4 portsjonile
Kogus | Koostis- ja maitseained | |
4 | tk | Õun |
2 | tk | Kurk (värske, väike) |
200 | g | Juust |
Roheline sibul või | ||
2 | spl | Murulauk (hakitud) |
100 | g | Lehtsalat |
KASTE | ||
2 | dl | Maitsestamata jogurt |
1 | tl | Sidrunimahl |
Sool | ||
Sidrunipipar |
Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad õhukesteks viiludeks. Koori ja viiluta ka kurgid. Haki roheline sibul või murulauk.
Sega jogurt sidrunimahlaga ja maitsesta soola-pipraga. Vala kaste tükeldatud ainetele.
Riivi juust jämeda riiviga või tükelda juust tillukesteks kangideks. Lao salatilehed taldrikule, puista peale juust ja tõsta juustule peale salat.
Peakokk: Triin
Allikas: toidutare
Koorene kana-pastaroog
Selle toidu märksõnadeks on meemarinaad , basiilik ja küüslauk. Viimase kogust võid soovi korral ka suurendada.
Vaja läheb :
400 g meemarinaadis kanafileetükke ( tallegg)
2 sl magusat tšillikastet
3 küüslauguküünt
200 g makarone
1 punane sibul
punt värsket basiilikut
1 dl piima
1 dl hapukoort
soola
pipart
parmesani juustu
Sega kanatükkide hulka peenestatud küüslauk ja tšillikaste , jäta maitsestuma. Keeda makaronid pehmeks. Pruunista pannil õlis tükeldatud sibul. Lisa kana ning prae , kuni liha on pehme. Seejärel lisa hakitud basiilik , piim ja hapukoor. maitsesta soola-pipraga. Viimasena sega hulka makaronid, Serveerimisel riivi peale parmesani. Kogused on mõeldud neljale inimesele.
Peakokk: Grete Salumägi
Šokolaaditiramisu
Šokolaadiga variant klassikalisest Itaalia magustoidust. Eriti õhuliseks muudab selle Zabaglione kreem, mis sisaldab munakollaseid ja dessertveini.
Kogus | Koostis- ja maitseained | |
2 | dl | Vahukoor |
1 | dl | Suhkur |
250 | g | Mascarpone |
ZABAGLIONE KREEM | ||
0.5 | dl | Vahukoor |
50 | g | Tume šokolaad |
1.5 | dl | Suhkur |
(1.5 | dl | Marsala vm. dessertvein) |
8 | tk | Munakollane |
Sool | ||
VAHELE | ||
32 | tk | Savoyardi küpsised |
IMMUTAMISEKS | ||
6 | dl | espresso või väga kange kohv |
1 | dl | Suhkur |
KAUNISTUSEKS | ||
Kakaopulber | ||
füüsalid |
Vahusta koor ja 1 dl suhkrut kohevaks vahuks, sega mascarpone hulka.
Zabaglione valmistamiseks kuumuta kastrulis vahukoor keemiseni. Tõsta tulelt ning lisa tükeldatud šokolaad; sega, kuni see täielikult sulab.
Sega teises kastrulis suhkur, vein, munakollased ja sool ühtlaseks.
Vahusta keskmisel pliidikuumusel segu paksenemiseni.
Tõsta tulelt ning sega hulka šokolaadisegu.
Jahuta Zabaglione täielikult ja lisa siis mascarpone-kreemile. Sega kohv 1 dl suhkruga.
Lao pokaalidesse kihiti kreem ja kohvisse kastetud küpsised.
Kata toidukilega ning hoia külmkapis 2 tundi kuni üleöö. Sõelu peale kakaopulbrit ja kaunista füüsaliga.
Kogustest valmib 16 tk
Peakokk: Mari
Allikas: toidutare
No comments:
Post a Comment