Tuesday, May 8, 2012

6b

Õuna-juustusalat jogurtikastmes



Õunad vali pehmemad, kurgid krõmpsud ja juustuks mõni maheda maitsega eesti juust (näiteks Eesti Juust, Atleet jne). Serveeri mõnusat suupistesalatit kohe peale kokkusegamist.
-
Ligikaudu 4 portsjonile
KogusKoostis- ja maitseained
4  tk Õun
2  tk Kurk (värske, väike)
200  g Juust


Roheline sibul või
2  spl Murulauk (hakitud)
100  g Lehtsalat
KASTE
2  dl Maitsestamata jogurt
1  tl Sidrunimahl


Sool


Sidrunipipar
Valmistusaeg:
Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad õhukesteks viiludeks. Koori ja viiluta ka kurgid. Haki roheline sibul või murulauk.
Sega jogurt sidrunimahlaga ja maitsesta soola-pipraga. Vala kaste tükeldatud ainetele.
Riivi juust jämeda riiviga või tükelda juust tillukesteks kangideks. Lao salatilehed taldrikule, puista peale juust ja tõsta juustule peale salat.

Peakokk: Triin


Allikas: toidutare

 

Koorene kana-pastaroog

  

Selle toidu märksõnadeks on meemarinaad , basiilik ja küüslauk. Viimase kogust võid soovi korral ka suurendada.

Vaja läheb :
400 g meemarinaadis kanafileetükke ( tallegg)
2 sl magusat tšillikastet
3 küüslauguküünt
200 g makarone
1 punane sibul
punt värsket basiilikut
1 dl piima
1 dl hapukoort
soola
pipart
parmesani juustu

Sega kanatükkide hulka peenestatud küüslauk ja tšillikaste , jäta maitsestuma. Keeda makaronid pehmeks. Pruunista pannil õlis tükeldatud sibul. Lisa kana ning prae , kuni liha on pehme. Seejärel lisa hakitud basiilik , piim ja hapukoor. maitsesta soola-pipraga. Viimasena sega hulka makaronid, Serveerimisel riivi peale parmesani. Kogused on mõeldud neljale inimesele.

Peakokk: Grete Salumägi 

 

 

Šokolaaditiramisu


Šokolaadiga variant klassikalisest Itaalia magustoidust. Eriti õhuliseks muudab selle Zabaglione kreem, mis sisaldab munakollaseid ja dessertveini.
-
KogusKoostis- ja maitseained
2  dl Vahukoor
1  dl Suhkur
250  g Mascarpone
ZABAGLIONE KREEM
0.5  dl Vahukoor
50  g Tume šokolaad
1.5  dl Suhkur
(1.5  dl Marsala vm. dessertvein)
8  tk Munakollane 
Sool
VAHELE
32  tk Savoyardi küpsised
IMMUTAMISEKS
6  dl espresso või väga kange kohv
1  dl Suhkur
KAUNISTUSEKS
Kakaopulber

füüsalid

Vahusta koor ja 1 dl suhkrut kohevaks vahuks, sega mascarpone hulka.
Zabaglione valmistamiseks kuumuta kastrulis vahukoor keemiseni. Tõsta tulelt ning lisa tükeldatud šokolaad; sega, kuni see täielikult sulab.
Sega teises kastrulis suhkur, vein, munakollased ja sool ühtlaseks.
Vahusta keskmisel pliidikuumusel segu paksenemiseni.
Tõsta tulelt ning sega hulka šokolaadisegu.
Jahuta Zabaglione täielikult ja lisa siis mascarpone-kreemile. Sega kohv 1 dl suhkruga.
Lao pokaalidesse kihiti kreem ja kohvisse kastetud küpsised.
Kata toidukilega ning hoia külmkapis 2 tundi kuni üleöö. Sõelu peale kakaopulbrit ja kaunista füüsaliga.
Kogustest valmib 16 tk

Peakokk: Mari

Allikas: toidutare

No comments:

Post a Comment