Thursday, May 17, 2012

7a

Caesari salat grillitud kanafileega

Üks maailma kuulsamaid salateid, mille autoriks peetakse Mehhikos Tijuanas restorani pidanud Caesar Cardinit aastal 1924. Maasikad lisavad salatile erilist värskust ja kauni välimuse.
-

KogusKoostis- ja maitseained
1  pea Rooma salat
100  g Kirsstomat


30  g Parmesan
0.5  tk Pikk sai
Oliiviõli (piserdamiseks)
2  tk Kanafilee
Sool
Must pipar
KASTE
2  spl Majonees
1  tl Dijoni sinep
1  spl Sidrunimahl
1  küüs Küüslauk





0.5  dl Oliiviõli
1  tl Suhkur
Sool
Must pipar
Valmistusaeg:
Rebi salatilehed kaussi. Poolita  kirsstomatid. Riivi juust ja viiluta pikk sai hästi õhukeselt. Aseta saiaviilud ahjupannile ja nirista peale õli. Rösti 200-kraadises ahjus 5 minutit. Lõika broilerifileed väiksemaks ja prae 5 minutit pannil õlis. Maitsesta soola ja musta pipraga. Lao kõik salatiained kihiti vaagnale või serveerimistaldrikule.  Püreeri kõik kastmeained ühtlaseks. Nirista kastet salatile vahetult enne serveerimist.


Peakokk: Merit
Allikas: toidutare

Hakklihatäidisega cannellonid.

Cannelloni nime kannavad Itaalias suured pastatorud ja saapamaalt pärineb siinne roogki. Kui sa poest cannelloneid ei leia, saad toidu valmistada ka lasanjeplaatidest.

  • 12 cannellonit (või 12 lasanjeplaati)
Hakklihakaste:
  • 1-2 küüslaauguküünt

  • 500 g hakkliha

  • 200 g toorjuustu

  • 1 purk (400g) purustatud tomateid

  • 1 väike purk (184g) viilutatud šampinjone

  • 2 tl punet

  • musta pipart

  • soola
Kaste:
  • 2 dl hapukoort

  • 2 munakollast

  • 2 dl kohvikoort
  • soola

  • musta pipart

  • 200 g riivitud juustu
Keeda pastatorusid (või lasanjeplaate) 8-10 minutit rohkes vees, kuhu on lisatud tilk õli ja veidi soola. Nõruta valmis pasta ning vala peale külm vesi. Samal ajal kuumuta küüslaauk pannil õlis. Lisa hakkliha ja pruunista. Lisa ka tomatikonsev ja seened, kuumuta mõni minut. Viimaks sega hulka toorjuust ja pune, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta veel 10 minutit. Täida iga pastatoru 2 sl hakklihaseguga(kui kasutad lasanjeplaate, pane igaühele täidist ja keera siis rulli). Lao rullid suurde ahjuvormi. Sega kokku kaste ning kalla rullidele, riputa peale riivitud juust. Küpseta 200C juures 20-25 minutit ehk kuni juust on saanud kauni värvi.
Peakokk: Sandra

Maasika-tiramisu



Klassikalisest Itaalia magustoidust üsna erinev magustoit, kus on tunda ka tsitruselikööri maitset. Valmib lihtsalt ja sobib suurepäraselt maasikatega.
-
KogusKoostis- ja maitseained
500  g mascarpone
400  g vanillikohupiimakreem (nt Emma)
0.5  dl suhkur

kahe apelsini mahl



100  g Savoiardi biskviitküpsised (Ladys fingers)
200  g Aedmaasikas
Valmistusaeg:
Sega omavahel mascarpone, kohupiimakreem ja suhkur.  Sega pool mahlasegust kreemi hulka. Murra küpsised pooleks ning immuta mahlasegus. Tõsta iga pokaali põhja 2 poolikut küpsist, vala peale kiht kreemi ja kata viilutatud maasikatega. Lisa jälle immutatud küpsised ja kreemikiht. Kaunista poolitatud maasikatega. Lase 30 minutit külmkapis maitsestuda. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

Peakokk: Kerli
Allikas: toidutare

No comments:

Post a Comment