Tuesday, May 8, 2012

7b

MÖNUSAD JUUSTURULLID
Tuleb osta lehttainast, võiks siis võtta umbes kilo kuna meid on palju. Kui see on sulanud siis pudistada sinna peale riivjuustu ja kui on soovi siis veel miskit maitsvat. Väga mõnus on rohelise sibulaga aga kuna seda praegu veel saada ei ole siis sobiks ka nt porruga !? Siis keerad taigna pikkupidi rulli ja lõikad viiludeks. Asetad muffinivormi pesadesse ja pintseldad pealt munaga. Küpsetad 200 kraadi juures, kuni rullid on pealt kuldpruunid. Head isu :)
Peakokk: Greete

APELSINIKANA

KogusKoostis- ja maitseained
2  tk Kanafilee 
1  tk Porgand (jämedlat riivitud)
1  tk Apelsin (suur)
2  küünt Küüslauk
2  cm tükike Ingver
0.5  tk Paprika
1  pakk Rõõsk koor (35%-line)
Sulatatud juust (maitse järgi)
Sool
Must pipar
Õli (praadimiseks)
SERVEERIMISEKS

Keedetud meelepärane pasta

või keedetud riis
Valmistusaeg:
Tükelda kanafilee ribadeks ja pruunista kiirelt õlis. Lisa viilutatud küüslauk, riivitud ingver ja porgand ning tükeldatud paprika. Keeruta paar korda pannil ja pigista apelsinist mahl ka sekka.
Lase keema, lisa koor ja paar suure kuhjaga supilusikatäit sulatatud juustu. Lase sulada ja pakseneda. Maitsesta soola-pipraga.
Keeda meelepärane pasta, sega ja serveeri kohe. Julgemad võivad panna ohtramalt ingverit ja pool tšillikaunagi. Ära siis laste eest ära söö. See on tõesti väga maitsev.

Allikas: toidutare
Peakokk: Minni



KOHUPIIMA-VAARIKAPURUKOOK
Koostis:          
200g võid
1dl suhkur
1 muna
7dl nisujahu

Kate:
3dl suhkrut
3tl vanillisuhkrut
5 muna
1200g. kohupiima
2dl hapukoort
3dl vaarikaid

Valmistamine:
Vahusta või suhkruga. Lisa muna ja jahu ning sega ühtlaseks purutaignaks. Puista 3/4 purust küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Katte tegemiseks vahusta munad suhkrutega. Sega hulka kohupiim ja hapukoor. Laota vaarikad koogile ja puista peale ülejäänud purutainas. Küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit.

Peakokk: Sanna-Marcelle Ots


No comments:

Post a Comment