Thursday, December 17, 2015

12 suund

Cäroly salat



kuivatatud must ploom 
kreeka pähklid
salat
majonees
maitsestamata jogurt
suitsukana

Peakokk: Kristjaana

 
Singi-koorepirukas ehk Quiche Lorraine



 












Klassikaline prantsuse pirukas Quiche Lorraine, mida võid valmistada mitmes väikeses või ühes suures vormis. Maitseb hästi nii külmalt kui ka kuumalt.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit


3 dl Jahu
150 g Või
0.5 tl Sool
2 sl Vesi
KATE
3 tk Muna
3.5 dl Rõõsk koor
1 tk Suur sibul
0.5 tl Sool
Valge pipar
2 dl Riivjuust
200 g Sink


Haki külm või jahuga. Lisa vesi, sõtku kiiresti tainaks ja aseta tunniks külma. Rulli tainas ümmarguseks kettaks ning aseta vormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga tainapõhja mõned augud. Küpseta ahjus 225°C juures 10 minutit. Pruunista pannil sink ja sibul ning aseta eelküpsetatud põhjale. Klopi munad ja koor segamini ning maitsesta. Sega hulka riivjuust ja kalla segu pirukale. Küpseta ahjus 200°C juures 20-30 minutit, kuni pirukas on pealt helepruun. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

Allikas: toidutare
Peakokk: Janette





 
PRANTSUSE ŠOKOLAADIKOOK



Tarte au Chocolat on tõeline šokohooliku unistus - rohkelt tumedat šokolaadi, suhkrut ja võid ning ainult lusikatäis jahu. Šokolaad võiks olla u 60% kakaosisaldusega. 

KOOSTISOSAD
200 g tumedat šokolaadi

200 g võid

200 g suhkrut

4 suurt muna

1 sl nisujahu

VALMISTAMINE
Sega kausis tükkideks murtud šokolaad ja või ning sulata mikroahjus või vesivannis aeg-ajalt segades. Sega juurde suhkur ning lase veidi jahtuda.

Lisa ükshaaval segades juurde munad*. Viimasena sõelu juurde nisujahu. Sega ühtlaseks.

Kalla tainas võitatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 25 minutit 200-kraadises ahjus. Valmis kook on pealt just küpsenud, aga seest veel pehme.

Lase koogil enne serveerimist vormis jahtuda - kasvõi järgmise päevani.
Serveeri nt vahukoore ja värskete marjadega.


* Justnimelt hoolikalt segades, ei pea mikseriga vahustama. Kui soovid, võid munad siiski esmalt kahvliga kergelt katki segada.

Allikas: nami-nami
Peakokk: Hanna Liis


No comments:

Post a Comment