Tuesday, February 9, 2016

5c

KRÕBE KANA MAGUSHAPUS KASTMES + riis

 
200g riisi

500-600 g kanafileed
2 munavalget
4 sl sojakastet
2 küüslauguküünt
frittimiseks õli

Magushapu kaste:
2 sl seesamiõli
2 sl päevalilleõli
1 suurem sibul
3 erivärvilist paprikat
5 talisibulat (heledat osa)
1 tl peenelt hakitud ingverijuurt
10 sl ketšupit (1,5 dl)
3-4 sl riisiäädikat
4 sl suhkrut
5 sl heledat sojakastet
1 tl soola
5 dl kanapuljongit
2 sl maisitärklist

Paneerimiseks:
100-150 g kartulitärklist

Lõika kanafileed 1-2 cm tükkideks.
Klopi munavalged, peenestatud küüslauk ja sojakaste* omavahel. Kalla kanatükkidele ja lase kanal vähemalt tund aega maitsestuda.
Valmista samal ajal kaste. Koori sibul, lõika 1 cm tükkideks. Lõika paprikad ja talisibulad õhukesteks ribadeks.
Kuumuta sügavas pannis õli.
Võta kanatükid marinaadist välja, veereta neid hoolikalt kartulijahus**, üleliigne jahu raputa maha.
Kastme valmistamiseks kuumuta vokk- või praepannil seesami- ja päevalilleõli. Prae sibulaid mõni minut, kuni need pehmenema hakkavad.
Lisa ingver, talisibul ja paprika, prae veel 2 minutit.
Sega juurde ketšup, äädikas, sojakaste, suhkur ja maisitärklis. Kalla pannile kanapuljong, maitsesta soolaga ja lase vaikselt podisedes pakseneda.
Vahepeal prae kanatükke kuumas õlis umbes 10 minutit, kuni need on pruunistunud ja krõbedad.
Vahetult enne serveerimist sega kanatükid magushapu kastme sisse.
Lisandiks sobib õhuline basmatiriis.

* Hele sojakaste (light soy sauce) on heledam, ent soolasem, kui "tavaline" sojakaste. Hiinas kasutatakse toidutegemisel justnimelt seda sojakastet. "Lääne" hiina toidupoodides müüakse seda "Superior Soy" nime all. (Segaduse tekitamiseks kutsutakse Hiina tumedat sojakastet "Soy Superior Sauce" :))
** Fuschia Dunlop kirjutab oma raamatus "Sichuan cookery", et toore liha paneerimiseks ja kastmete paksendamiseks kasutatakse traditsiooniliselt vee ja hernejahu segust pastat. Hernejahu on maitsetu, nii et asendamiseks sobib nii kartulitärklis kui ka maisitärklis. Dunlop ise eelistab kartulitärklist.

Allikas: nami-nami

 
Peakokk: Nora


Köögiviljapüreesupp
 
1.5 l Puljong
500 g Köögiviljad (kasutada võib kapsaid, kaalikaid või naereid, porgandeid, kartuleid, aedherneid või-ube
100 g Sibul
Porrulauk
Juurseller
petersellijuur
2 sl Või või toiduõli
2 sl jahu

1 dl Rõõsk koor
1 sulatatud juust (Merevaik)
sool, suhkur
maitserohelist

Köögivili tükeldada väiksemateks kuubikuteks ja keeta väheses soolaga maitsestatud puljongis pehmeks.
Püreerida sauseguriga või köögikombainis.
Rasvaine kuumutada, lisada jahu, segada ja kuumutada läbi.
Lisada vähehaaval puljongit ja segada ühtlaseks.
Lisada köögiviljapüree ja ülejäänud puljong, segada ühtlaseks ning kuumutada koos läbi.
Supp maitsestada soola ja suhkruga,lisada sulatatud juustja koor lisada koor, kuumutada keemiseni ja serveerida hakitud maitserohelisega.







 Peakokk:Catariina

Šokolaadimuffinid vahukommide ja toorjuustukattega







 jahu 210 g
kondenspiim (kakaoga) 250 ml
küpsetuspulber 1 tl
muna 2 tk
oliiviõli 75 ml
šokolaad 100 g
sool
Tere LaFresca toorjuust toiduvalmistamiseks 17,0% 150 g
Tere piim 2,5% 75 ml
Tere vanilje kohupiimapasta 4%, D-vitamiiniga 100 g
vahukommid (väiksed) 1 peotäis
vahukommid (väiksed) 60 g

Valmistamine

1. Sega omavahel jahu, kakao, sool ja küpsetuspulber.
2. Haki šokolaad väiksemateks tükkideks.
3. Teises kausis sega omavahel munad, kakaokondenspiim, piim ja õli.
4. Sega omavahel mõlemad segud, lisa ka šokolaad, vahukommid ja sega kõik ühtlaseks massiks.
5. Tõsta tainas muffinivormidesse ja küpseta 180 kraadi juures 20 minutit.
6. Sega kokku kohupiimakreem ja toorjuust, lisa 1 tl vaniljesuhkrut. Pritsi tordipritsiga kreem jahtunud muffinitele ning kaunista vahukommidega.
7. Serveeri kohe.

Allikas: tere
 

Peakokk:Helena

No comments:

Post a Comment