Monday, November 14, 2016

6a poisid

3.tund

Frikadellisupp




Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 5 portsjonit




1. Haki sibul peeneks ja prae võiga klaasjaks.
2. Sega hakkliha praetud sibula, ürtide ja munakollasega.

3. Lisa vees või piimas leotatud sai või sepik.

4. Sõltuvalt sööjate vanusest maitsesta või ära maitsesta soola ja pipraga. Sega tainas hoolsalt läbi.

5. Vormi teelusika või märgade pihkude vahel sobiva suurusega pallikesed. Keeda, kuni need pinnale kerkivad, ja siis veel paar minutit.

6. Prae tükeldatud porgand ja hakitud porru võiga peaaegu pehmeks. Tõsta porgand ja porru koos tükeldatud kartuliga keevasse lihapuljongisse. Keeda köögivili tasasel tulel pehmeks.

7. Lisa frikadellid ja lase korraks keema tõusta.

8. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Puista supile hakitud maitserohelist. 

Peakokk: Aleksander

Spagettia Carbonara

 

500 g spagette
vett, soola
300 g peekonit
musta pipart
4 dl parmesani juustu

Keeda spagette soolaga maitsestatud rohkes vees pakendil toodud juhise järgi. 
Nõruta valmis spagette sõlal ja kalla potti tagasi.
Lõika peekon ribadeks ja prae ilma rasvata pannil krõbedaks.
Sega peekoniribad spagettide hulka, maitsesta musta pipraga,raputa peale riivjuust.

Peakokk: Kevin  

Merepiiga magustoit

 

2 topsi sulatatud juustu "Merevaik"

2 toru kohupiimapastat

2 muna

200 g vahukoort (võib ka panemata jätta)

100 g (pool klaasi) suhkrut

vaniljet
1 sidruni mahl
maasika, vaarika, jõhvika toormoosi

300 g digestiv küpsiseid


Purusta küpsised köögikombainiga. Jaga 2/3 küpsisepuru võrdsete osadena serveerimisvormidesse magustoidu põhjaks.


Alusta munade vahustamisega, lisa vahukoor, suhkur, juust "Merevaik" ja kohupiimapasta. Maitsesta vanilje ja sidruni mahlaga. Lõpeta segamine, kui mass on ühtlane. Kui sul on olemas köögikombain, siis kasuta seda segamisnõuna, kui ei ole, saad asja aetud ka sauseguri või miksriga.


Saadud segu vala küpsisepuru peale nii, et serveerimisvorm täituks pooleni. Segu peale pane lusikas või paar toormoosi ning kõige peale vala uuesti kohupiima-merevaigu segu. Kaunista toormoosile sobivate marjadega, küpsisepuru ja melissilehekesega. Pane magusoidukesed natukeseks ajaks külmkappi.



Peakokk:Jarno


2. tund

Pitsarullid


500 g (pärmi-) lehttainast
6 sl valmis tomatikastet või ketšupit
150 g peenelt hakitud või hästi õhukeselt viilutatud sinki
150 g riivitud juustu
1 lahtiklopitud muna
1 tl kuivatatud punet või soolavaba pitsamaitseainet (nt Meira)

Kuumuta ahi 200 kraadini.
Rulli lehttainas kergelt jahusel laual 30x35 cm ristkülikuks. Määri peale tomatikastet, jättes 1 cm servadest puhtaks.
Laota hakitud sink ühtlaselt tainaplaadile, siis puista peale riivitud juust. Rulli laiemast otsast tihedasti rulli. Lõika hästi terava noaga 12 võrdse paksusega rulli.
Laota rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda pealt munaga, puista peale punet või ürdisegu.
Küpseta 200-kraadises ahjus 12-15 minutit, kuni saiakesed on kerkinud ja kuldpruunid.
Lase saiakestel enne serveerimist 5-10 minutit jahtuda.

Allikas:nami-nami
 

Peakokk: Siimu


Hakklihapallid spagettidega


600 gKodune hakkliha
1/3 pakkiSanta Maria hakklihamaitseaine
1 tkMuna
6 slRiivsai
6 slVesi


1. Sega kõik komponendid omavahel ja lase hakkmassil kaetult külmkapis umbes 15 puhata.
2. Aseta hakkmassist pallid pannile, küpseta umbes 30 minutit 200-kraadises ahjus.




Tervislik toore peedi salat

100 g toorest riivitud peeti, 
1 tl kanget sinepit, 
1 tl taimeõli, 
1 sl suhkrut 
soola. 
 
Segage koostisained hoolega läbi ja tõstke salat pooleks tunniks külmikusse. Soovi korral pressige salatisse ka üks küüslauguküüs. Salat sobib eriti hästi maksa-, liha- ja hakklihatoitude kõrvale.

Peakokk: Rasmus


Banana split maasikakastmes



8 banaani
1 l vaniljejäätist 

Kaste:
400 g külmutatud maasikaid
4 dl tuhksuhkrut
2 tl sidrunimahla

Kaunistuseks:
4 dl vahukoort + suhkur
70 g mandlilaaste 

Sega marjad, tuhksuhkur ja  sidrunimahl miksriga kastmeks.
Koori banaanid ja lõika need pikuti pooleks.
Vahusta vahukoor suhkruga.
Aseta banaanitükid taldrikule, lisa jäätis, kaste, vahukoor  ja mandlilaastud.
Serveeri kohe.

Peakokk: Markus
 



 

1. tund

Makra-munasalat



2 dl riis
1 tk Porrulauk
200 g makranuudlid
250 g hapukoor
2 dl Majonees
6 tk Muna
hakitud murulauk
Kirsstomateid

Keeda riis soolaga maitsestatud vees pehmeks. Haki porru. Tõsta kaussi kihiti riis, porru ja makranuudlid. Sega omavahel hapukoor ja majonees ning vala salatile. Haki munad ja pudista kõige peale. Kaunista salat hakitud murulaugu ja kirsstomatitega.

Allikas: toidutare

Peakokk: Andi

 
Lasanje
 

10 tk Lasanjeplaat
2 tk Viilutatud mozzarella (a 125 g)
100 g Riivitud parmesan

BOLOGNA KASTE
500 g Veisehakkliha
200 g Peekon (mitte suitsutatud)
7 spl Oliiviõli
100 g Sibul
50 g Seller
50 g Porgand
1 dl Valge vein
800 g Tomatipasta
1 dl Piim

Sool
Must pipar
2 tl Pune
BEŠAMELLKASTE
4 spl Või
5 spl Nisujahu
1 l Piim
Muskaatpähkel
Sool

1. Bologna kastme jaoks haki peekon hästi väikesteks tükkideks ja pane pannile, kuumuta 7 sl õliga läbi. Lisa sibul, seller ja porgand, kuumuta u 5 minutit. Pane juurde hakkliha ja sega hoolega ühtlaseks massiks, kuumuta veel 5 minuti ringis. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa valge vein ja kuumuta segades, kuni vein on täielikult aurustunud. Pane hulka tomatipasta ja pune, sega ja keeda umbes 1–2 tundi nõrgal tulel (Itaalias keedetakse lausa 3 tundi). Kui kaste muutub liialt paksuks, lisa puljongit või vett. Natuke enne, kui keeduaeg on täis, vala kastmesse piim, mis aitab täielikult taandada tomati happelisust, ja kuumuta veel paar minutit. Maitsesta veel soola ja pipraga.

2. Valge kastme ehk bešamelli valmistamiseks sulata suurel pannil või potis või, lisa jahu ja sega ühtlaseks tükkideta massiks. Hakka vähehaaval hulka segama toasooja piima, nii et ei tekiks klimpe. Lisa vahepeal ka riivitud muskaatpähklit ja soola. Olenevalt jahust kulub paraja kreemja koostise saamiseks kuni liiter piima ning selleks on vaja kastet aeglasel tulel kuumutada u 20 minutit. Maitsesta enne tulelt võtmist soolaga.

3. Lasanje valmistamiseks võta suurem ahjuvorm ja vala selle põhja paar supilusikatäit oliiviõli ja Bologna kastet, nii et põhi oleks kaetud. Lao sellele lasanjelehed nii, et nende ääred ei oleks üksteise peal. Seejärel pane kiht valget kastet, jälle lasanjelehed, punane kaste, uuesti lasanjelehed ja jälle valge kaste, kuni vorm saab täis. Valge kastme kihtide vahele võid lisada ka pisut mozzarellat ja riivitud parmesani. Pealmine kiht võiks olla segu punasest ja valgest kastmest, mozzarellast ja parmesanist ning kõige tipuks piserda peale paar supilusikat oliiviõli. Küpseta ahjus u 180 kraadi juures 30 minutit või kuni lasanje on kaunilt läbi küpsenud.

Allikas: toidutare



Peakokk: Karlos

Šokolaadimuffinid kreemiga

 

TAINAS
50 g Šokolaad
3 tk Muna
50 g Kakaopulber
100 g Nisujahu
140 g Pruun suhkur
2.5 tl Küpsetuspulber
3 spl Täispiim 3.5%
125 g Või

KREEM
300 g Tume šokolaad
200 g Rõõsk koor 35%
30 g Või

1. Vispelda muna, sulavõi ja piim kreemjaks. Sega suures kausis kokku suhkur, jahu, kakao ja küpsetuspulber.

2. Sega kaks segu kokku ja lisa šokolaaditükid. Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit.

3. Kreemi jaoks kuumuta tumedat šokolaadi ja vahukoort veevannil, kuni šokolaad on sulanud. Tõsta pott tulelt, lisa või ja sega, kuni see on sulanud. Jäta jahtuma. Jahtunud massi vahusta mikseriga.

4. Kaunista muffinid kreemiga.

Allikas: toidutare

 

Peakokk: Anree

No comments:

Post a Comment