Tacod hakklihaga
Santa Maria Taco Sauce Mild
1 pk Santa Maria Taco Shells
1 lehtsalat
3 tomatit
hapukoor
guacamole
Taco lihatäidis:
400 g hakkliha
1 spl või/margariin
1 kott Santa Maria Taco Spice Mix
1 dl vesi
Pruunista hakkliha võis või õlis.
Lisa maitseainesegu ja vesi. Sega ja küpseta kaaneta 5–10 minutit.
Kuumuta tacotaskuid vastavalt pakendil toodud juhistele ja valmista ette katted.
Serveeri taskud soojalt, täidetuna hakkliha ja maitsvate katetega!
Tacode serveerimine tacotaskutes või tortiljadel annab sama maitsva tulemuse!
Allikas: Santa Maria
Peakokk: Reno
Keedetud riis
200 g riisi
Enne keetmist loputa riisi vähemalt kolm korda külma veega. Ühe tassi riisi kohta kalla keedupotti kaks kuni kolm tassi vett.
Lisa potti kuni pool teelusikatäit (jäme)soola ja keeda tasasel tulel kaanega potis kuni riis on pehme. Keetmisel pole vaja riisi segada.
TOMATI-KURGISALAT
200 g tomatit
200 g värsket kurki
värsket tilli
Hapukoorekaste:
1-2 dl hapukoort
suhkrut
soola ja musta pipart
Puhasta ja pese tomatid ja kurgid. Lõika korrapärasteks tükkideks. Haki till.
Maitsesta hapukoor soola, pipra ja suhkruga, vala ülejäänud salatiainetele.
Allikas: nami- nami
VÜRTSIKAD KANATIIVAD (BUFFALO CHICKEN WINGS)
1-1.5 kg kanatiiba
Buffalo-kaste:
4 sl sulatatud võid
4 sl vürtsikat tšillikastet (nt Frank’s Louisiana Hot Sauce)
4 sl Tabascot
1 sl õunaäädikat
1 sl ketšupit
Praadimiseks:
maisiõli
Sinihallitusjuustudipp:
1.25 dl majoneesi
1.25 dl jogurtit
1.25 dl murendatud sinihallitusjuustu
Serveerimiseks:
varssellerit
Sega Buffalo-marinaadiained omavahel.
Sega sinihallitusjuustudipi ained väikeses kausis omavahel (kaste peabki veidi tükiline jääma).
Eemalda kanatiibadelt tiivaots (neid vaja ei lähe) ning lõika ülejäänud tiib kaheks (vt fotot). Patsuta kanatiivad kuivaks.
Kalla keskmise suurusega potti 10 cm maisiõli. Kuumuta tugeval tulel, kuni õli on kuum (175 C). Lisa kanatiivad ning küpseta umbes 10 minutit, kuni kanatiivad on kuldsed ja krõbedad.
Lase köögipaberil nõrguda.
Pane praetud kanatiivad suurde kaussi, kalla peale Buffalo-kaste ja sega hoolega.
Serveeri sinihallitusjuustukastme ning sellerivartega.
Veidi tervislikum viis:
Laota kanatiivad ühekordse kihina ahjuplaadile. Nirista peale lusikatäis õli, maitsesta soola-pipraga. Küpseta 220-kraadises ahjus 25 minutit, kanatiibu korra ringi pöörates, kuni need on kuldpruunid ja krõbedad.
Sega Buffalo-kastmega ja serveeri.
Peakokk:Florian
PRANTSUSE ŠOKOLAADIKOOK
200 g tumedat šokolaadi
200 g võid
200 g suhkrut
4 suurt muna
1 sl nisujahu
Serveerimiseks jäätist ja maasikaid
Sega kausis tükkideks murtud šokolaad ja või ning sulata mikroahjus või vesivannis aeg-ajalt segades. Sega juurde suhkur ning lase veidi jahtuda.
Lisa ükshaaval segades juurde munad*. Viimasena sõelu juurde nisujahu. Sega ühtlaseks.
Kalla tainas võitatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 25 minutit 200-kraadises ahjus. Valmis kook on pealt just küpsenud, aga seest veel pehme.
Lase koogil enne serveerimist vormis jahtuda - kasvõi järgmise päevani.
Serveeri nt jäätise ja värskete marjadega.
* Justnimelt hoolikalt segades, ei pea mikseriga vahustama. Kui soovid, võid munad siiski esmalt kahvliga kergelt katki segada.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Karmin
2. tund
Caesari salat broilerifileega
erinev värske salat (rooma salat, lollo rosso, rukola, lehtsalat)
300 g kirss- või tavalised tomatid
4 tk broilerifilee
Sool
Must pipar
4 viilu röstisai
0.5 dl Oliiviõli (praadimiseks)
50 g Parmesan v. muu kõva juust
KASTE
3 tk munakollane
1.5 sl Dijoni sinep
2 dl Oliiviõli
1 dl Hapukoor
4 küünt Küüslauk
50 g (riivitud) Parmesan v. muu kõva juust
1 sl Sidrunimahl
Sool
Must pipar
või valmis salatikaste
PEALE
Parmesan v. muu kõva juust
Valmista kõigepealt kaste. Selleks vahusta munakollased ja sinep. Lisa peene nirena pidevalt vahustades õli, kuni kaste pakseneb (nii nagu teed majoneesi). Sega hulka hapukoor, hakitud küüslauguküüned, riivitud parmesan ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga. Lao salatilehed taldrikutele või vaagnale. Viiluta tomatid ( kirsstomatid poolita ). Prae terved broilerifileed pannil väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks ning maitsesta soola-pipraga. Jahuta veidi, lõika ribadeks ja tõsta salatile. Prae ka saiaviilud õlis kuldseks. Jahuta veidi, lõika kuubikuteks ning tõsta salatile. Kaunista Parmesani juustu laastudega.
Allikas: toidutare
Peakokk: Karl T.
Praetud nuudlid hakklihaga
100 g Täisteranuudlid
1 spl Seesamiõli
2 spl Õli
1 tk Sibul
1 tk Küüslauguküüs
1 tl Riivitud ingver
200 g Seahakkliha
250 g Kapsas
1 tk Punane paprika
2 spl Marineeritud ingver
1 tk Norileht
1 spl Suhkur
2 spl Riisivein
2 tl Sake
2 spl Jaapani sojakaste
1. Keeda täisteranuudlid vastavalt pakendil toodud juhisele.
2. Haki köögiviljad ja riivi ingver.
3. Kuumuta pannil õlid ja selles küüslauk ning ingver.
4. Lisa hakkliha ja pruunista kergelt.
5. Lisa köögiviljad ja maitseained ning -kastmed ja hauta segu, kuni kõik komponendid on enam-vähem küpsenud, ent mitte liiga pehmed.
6. Lisa nuudlid ja kuumuta läbi.
7. Viimasena sega toidu sisse ribadeks lõigatud norileht ja hakitud marineeritud ingver.
HEA TEADA!
Hakkliha asemel võid nuudlirooga valmistada ka kana või kalaga.
Kastme võid ka eraldi valmistada ning toidu hulka lisada. Sarnane kaste sobib hästi ka aasiapärase suupistevaagna kõrvale.
Roa sisse sobivad hästi ka jaapanipärased soba-nuudlid.
Allikas: toidutare
Peakokk: Kevin
Marjajook jogurtiga
10 dl maitsestamata jogurtit
400 g külmutatud maasikaid
2 banaani
4-6 sl suhkrut
Kalla kõik ained blenderisse ehk kokteilimikserisse ja käivita see.
Serveeri saadud rooga kas joogina klaasides või magustoiduna pokaalides.
MÕNUSAD KAERAKÜPSISED
Väga lihtsad ja mõnusad kaerahelbeküpsised, mis EI sisalda jahu. Hästi kaerased, nagu kaeraküpsis peabki olema :)
250 g kaerahelbeid
2 suurt muna
75 g suhkrut
75 g sulatatud võid
0,5 tl vanilliekstrakti
50 g heledaid seemneteta rosinaid
Vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Maitsesta vanilliekstraktiga, lisa sulavõi, kaerahelbed ja rosinad. Sega hoolega, võimaluse korral lase umbes veerand tundi seista.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Tõsta supilusikaga tainaportsud ahjuplaadile ning küpseta 180 kraadises ahjus umbes 12 minutit, kuni küpsised on helepruunid. Lase veidi jahtuda, siis tõsta küpsised ettevaatlikult alusele.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Steven
3. tund
FRIKADELLISUPP
KOOSTISOSAD
praadimiseks veidi õli
3 kooritud porgandit
100 g tükk kooritud juursellerit või 2-3 varssellerivart (või mõlemaid!)
1 porru (eelkõige valge ja heleroheline osa)
2 l puljongit või vett
4-6 kooritud kartulit
soola (kui kasutad vett)
Frikadellid:
500 g kodust hakkliha
1 muna
1 hakitud ja õlis praetud sibulat
soola ja musta pipart
Lisaks:
hakitud värsket tilli
hakitud värsket peterselli
Tükelda porgandid, seller ja porru, prae poti põhjas õlis kergelt läbi. Lisa kuum vesi või puljong ning keeda tasasel tulel 10 minutit.
Lisa tükeldatud kartul ja keeda veel 10 minutit.
Frikadellide tegemiseks sega kausis hakkliha, muna, sool, pipar ning õlis kergelt läbi praetud hakitud sibul. Sega ühtlaseks, siis vormi sellest märgade käte abil väikesed lihapallid, võttes umbes teelusikatäie hakkmassi.
Kui soovid selget suppi, siis kuumuta eraldi potis vesi keemiseni, lisa lihapallid ning keeda neid seni, kuni lihapallid pinnale kerkivad. Tõsta seejärel vahukulbiga välja ning lisa supile. Kui soovid maitsekamat suppi, siis võid lisada hakklihapallikesed otse supi sisse ja keeta, kuni need pinnale kerkivad. Sellisel juhul jääb supileem hägune.
Serveerimisel puista supile hakitud tilli, peterselli, küüslauguvõrseid vm.
Allikas: nami-nami
Peakokk:Lauri
Koorene kanapasta
400 g
Kanafilee | |
400 g | Penne pasta |
350 ml | vahukoor |
150 g | Riivitud juust |
Kanamaitseaine | |
Basiilik |
- Keeda penned poolpehmeks, maitsesta soolaga
- Lõika kanafilee kuubikuteks ning prae mõlemalt poolt kuldpruuniks
- Maitsesta kanafilee kanamaitseaine, soola ja pipraga
- Lisa kanafileele vahukoor minutiks
- Lisa penned ning kuumuta mõni minut, kuni koor muutub paksuks
- Lisa riivitud juust
- Serveeri basiilikulehtedega
Peakokk: Karl R.
Kakaokreem
5 dl piima
5 dl vahukoort + 4 spl suhkrut
100 g suhkrut
2 spl zelatiini
2 spl kakaopulbrit
vaniljesuhkrut
Kaunistamiseks vaarikaid
Piim lasta suhkru ja kakaoga keema tõusta, lisada vaniljesuhkur. Samal ajal panna zelatiin 0,5 -1 dl veega paisuma ja peale ~ 10 min paisumist sulatada mikrolaineahjus tavalisel soojendamise reziimil 20-30 sekundit soojendades või pliidil kuumaveevannis tassi või kausi sees segades kuni on vedelaks muutunud.
Vahukoor vahustada 4 spl suhkruga.
Sulatatud zelatiin lisada kakaopiimale, segada läbi ja jätta jahtuma. Jahtunult panna külmkappi ja lasta seista seal seni kuni on jahtunud vahukoorega enam-vähem samale temperatuurile, siis segada vahukoor kakaopiima-zelatiiniseguga. ja tõsta magustoidukaussidesse. Panna külmkappi tarduma.
Allikas: Sille toidublogi
Peakokk: Andero
No comments:
Post a Comment