Monday, November 7, 2016

12 suund

Spinati ja feta juustu pirukas






Valmistusaeg: 20-40 min
8 tk

250 g Spinat
1 spl Riivitud sidrunikoor
200 g Feta juust
3 tk Muna

Must pipar
6 tk Filotainaleht
80 g Sulatatud või


1. Vala spinatile peale kausis keev vesi. Lase seista 5 minutit ja kurna. Sega juurde sidrunikoor, murendatud feta ja munad. Sega ühtlaseks ja maitsesta musta pipraga.

2. Võta 3 lehte filotainast ja pintselda neid sulavõiga. Lao üksteise peale ja lõika neljaks. Tee nii ka ülejäänud lehtedega. Tõsta keskele spinatisegu ja keera tainaservad ringiratast peale.

3. Pintselda servad võiga ja küpseta 200 kraadises ahjus 15 minutit.

Allikas: toidutare

Peakokk: Merit


Riisipada ubadega



 3 sl ōli
1 sibul
2½ dl pikateralist riisi
1 roheline paprika
1 tl tšillipulbrit
6 dl keedetud vett
100 g (purk) maisi
225 g (purk) ube
2 sl ja hakitud värsket koriandrit

Kuumuta õli wok-pannil, lisa hakitud sibul, pruunista kiirest u 2 minutit. 
Lisa riis, kuubikuteks lõigatud paprika ja tshillipulber ning kuumuta kiiresti u 1 minut. 
Lisa kuum vesi, lase keema tõusta ja siis keera kuumus kinni, ning lase seista kuumal pliidil kaaneall u 15 minutit. 
Lisa mais, koriander ja oad, kuumuta ja sega,. 

Allikas: toidutare
Peakokk: Triin

Banaanileib



 Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit

125 g võid
2,5 dl demerara (või fariin) suhkrut
2 muna
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
näpuotsatäis soola
1 tl kaneeli
1 tl vanillisuhkrut
3 sl piima
3 suurt banaani

1. Pane ahi sooja 180 kraadi juurde. 2. Vahusta toasoe või demerara suhkruga. Lisa mikserdades ükshaaval munad. 3. Sega jahu hulka küpsetuspulber, sooda, sool, kaneel ja vanillisuhkur. Lisa või-munavahule piim ja sega läbi. Lisa jahusegu ja sega taas. 4. Koori banaanid, purusta kahvliga ning sega samuti taina hulka. 5. Vala tainas piklikku võitatud keeksivormi (kui kasutad silikoonvormi, pole vaja seda määrida). Küpseta ahjus 50-60 minutit. Kontrolli küpsust tikuga - keeks on valmis, kui sellesse torgatud tikk jääb kuivaks. Lase vormis 10 minutit jahtuda ja kummuta tagurpidi lõikelauale. Soovitus: soovi korral sega taina hulka ka 50-100 g tükeldatud Kreeka pähkleid.

Allikas: toidutare


No comments:

Post a Comment