Sunday, November 13, 2016

4c


Porgandisalat

250g porgandit
majoneesi-hapukoort
küüslauguküüs
2 sl sidrunimahla
suhkrut





Makrasalat


  • 200 g makrat või lumekrabi
  • 200 g sellerit
  • 1 dl majoneesi
  • 1 dl hapukoort
  • Värsket tilli 
  • sidrunipipart
Lõika seller väikesteks kuubikuteks. Lõika ka makra või lumekrabi pisikesteks kuubikuteks.  Sega seller, makra või lumekrabi majoneesi ja hapukoorega, lisa hakitud värsket tilli. Serveeri kohe.


 Kartulisalat

5 koorimata kartulit (nt Laura või Marabel)
3 keedetud muna
1 värsket kurki ja/või
marineeritud kurki
1 keskmist sibulat
200 g laste- või muud head keeduvorsti
Soovi korral veel: 2 koorimata keskmist porgandit
konservitud rohelisi herneid
Kaste: 250g hapukoort
250g majoneesi
hakitud tilli murulauku, sibulapealseid, peterselli

Keeda kartulid ja porgandid eelmisel päeval soolaga maitsestatud vees pehmeks. Lase täielikult jahtuda - samal päeval kiiruga keedetud kartulitest ei tule mingi õige salat!
Salati tegemiseks koori keedetud kartulid ja porgandid ning haki väikesteks kuubikuteks. Lõika keedetud jahtunud munad väikesteks kuubikuteks või suru kahvliga katki. Haki kurk väikesteks kuubikuteks. Haki sibul või porru hästi peeneks (soovi korral leota hakitud sibulat veidi külmas vees, see pehmendab maitset). Haki vorst pisikesteks kuubikuteks.
Kaste tuleks eraldi kausis valmis segada. Sega hapukoor ja majonees omavahel. Lisa hakitud tilli, sibulapealseid, soola ja pipart (mida suvisem aeg, seda rohkem lisan maitserohelist). Kalla kaste salatiainetele ning sega õrnalt läbi.
Enne serveerimist lase salatil umbes 2-4 tundi sahvris maitsestuda.
PS: Mõned väidavad, et konservherned ajavad salati kiiremini hapuks, nii et neid lisa vaid koheselt söödavale salatile.

Allikas: nami-nami






No comments:

Post a Comment