Wednesday, December 7, 2016

8 a

Pitsapirukas

 

0.5 kg Külmutatud lehttainas rullis
300 g Saaremaa pitsasink
0.5 kg Eesti juust
1 purk Marineeritud kurk
2 tk Paprika

1. Sulata lehttainas ja rulli ahjuplaadi suuruseks.
2. Määri ahjuplaat rasvainega ja tõsta tainas peale. Tee noaga sälgud sisse ning küpseta 220 kraadi juures helepruuniks. Kui küpsetada põhi nüüd kuldpruuniks, jääb pitsa lõpptulemusena kõva ja nätske.
3. Sel ajal kui põhi on ahjus, tükelda kurgid ja paprikad, riivi juust. Laota eelküpsenud tainale singikuubikud, kurk, paprika ja riivjuust. Küpseta veel 10–15 minutit. (Paprika ja kurgi asemel võib ka tomatit lisada. Siis olen kasutanud 6 tomatit ja viilutanud need ratasteks.)

Allikas: toidutare
Peakokk: Kätriin



Kartulipuder  

 Koostis: 
1 kg kartulit
2 dl sooja piima
50 g võid
1 tl soola
0,25 tl musta pipart
Valmistamine: 
Koori ja tükelda kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. 
Vala vesi ära ja lase kartulitel potis veidi auruda. Tambi kartulid pudrunuia abil katki, lisades samal ajal vähehaaval kuuma piima ja tükeldatud või. 
Klopi puder puulusikaga kohevaks. 
Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri.
Allikas: © NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU

Šnitsel



 Tarvis läheb:
400 g liha
Paneerimiseks 0,5 dl jahu, 2 muna, 1,5 dl riivsaia**, 1 tl soola. Praadimiseks võid ja õli.
pohlamoos

Puhasta liha kelmetest. Lõika umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Klopi toidukile vahel lõike lihahaamriga õhemaks ja suuremaks. Jälgi, et lihatükk saaks ühtlase paksusega. 

Võta kolm taldrikut ja aseta järjest: esimesel jahu, teisel lahtiklopitud muna, kolmandal riivsai. Jahule ja riivsaiale lisa kummalegi 0,5 tl soola.
Klopitud lihatükk paneeri jahus. Seejärel kasta munasse. Lõpuks riivsaia. Et paneering jääks lihast veidi eemale (nii et kahvliharu mahub vahele), tuleks praadida kohe. Kui on soov saada lihatükki, millel on paneering tihedasti ümber, lase lihal seista pool tundi kuni tund.

Kuumuta pannil võrdsetes kogustes võid ja õli. Rasva peaks olema nii palju, et lihatükk on poolenisti selle sees. Paneeritud liha tahab rohkemat rasva ja väiksemat panni kuumust kui paljas lihalõik. Ühe külje praadimiseks läheb aega 3-4 minutit. Šnitsel on parim kohe pannilt tulnuna, aga valmis šnitslid võib panna umbes 70-kraadisesse ahju järgnevaid ootama. Kui kõik on praetud, peaks kohe sööma hakkama.
 Lisandiks pohlamoos.

Allikas: siitnurgast ja sealtnurgast

 
Peakokk: Merzeede


Vanillikreemiga ekleerid




 2.5 dl Vesi
100 g Või
0.25 tl Sool
3 dl Nisujahu
4 tk Muna

KREEM
1 tk Muna
2 sl Suhkur
Sool
2 sl Nisujahu
Vanillsuhkur
2 dl Piim
2 dl Rõõsk koor 35%
Brändi

GLASUUR
100 g Tume šokolaad
2 sl Või
1 sl Rõõsk koor 35%


1. Mõõda potti vesi ja kuumuta keemiseni. Lisa tükeldatud või ja sool ning kuumuta, kuni või ära sulab. Lase vedelikul keema minna. Lisa ühekorraga kogu jahu. Sega, kuni tainas lööb seintest lahti ja moodustab palli. Siis kuumuta veel 2–3 minutit. Tõsta pliidilt ja lase jahtuda 50–60 kraadini, nii et tainas oleks katsudes soe. Klopi ükshaaval hulka munad. Iga muna lisamise järel klopi tainas jälle ühtlaseks.

2. Pritsi küpsetusplaat veepritsiga märjaks ja kata küpsetuspaberiga. Pritsi kondiitripritsiga plaadile u 10 cm ribad. Küpseta 180- kraadises ahjus u 20–25 minutit, jäta veel 10 minutiks ahju jahtuma. Kindlasti ära ahjuust küpsetamise esimesel poolel lahti tee!

3. Kreemi jaoks hõõru muna suhkruga ja näpuotsatäie soolaga segi. Klopi hulka jahu ja vanillsuhkur. Kuumuta piim keemiseni. Lisa munasegule sorts kuuma piima, sega hästi läbi ja kalla kuuma piima sisse. Kuumuta segades paksenemiseni.

4. Tõsta pliidilt ning maitsesta vanillsuhkru ja brändiga. Lase jahtuda. Vahusta koor ja sega jahtunud keedukreemiga. Tee ekleeridesse küljelt sisselõige ja pritsi kreem tordipritsiga tainasse.

5. Sulata šokolaad, või ja vahukoor vesivannil ning sega ühtlaseks. Nirista-määri kookidele.

Allikas: toidutare

 
Peakokk: Anna Lee





 

No comments:

Post a Comment