Tuesday, December 6, 2016

8b

Minipitsad


2.5 dl pitsapõhjapulbrit
vett
 
Kate:


0.5 dl itaalia tomatikastet
6 viilu suitsusinki
1 dl nõrutatud maisi
1.5 dl riivitud juustu (u 75 g)

Sega pitsapõhjapulber veega ühtlaseks tainaks ning rulli jahusel laual õhukeseks. Lõika tainast 6-7 cm kettad ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Määri tomatikaste pitsapõhjadele. Kata singiribade, maisi ning riivitud juustuga.
Küpseta 250-kraadise ahju keskosas 7-9 minutit.

Allikas: nami-nami

 
Peakokk: Eliis


Makaronivorm juustu ja lillkapsaga
 


1 tk Suur lillkapsas
500 g Maccheroni pasta
400 g Sulatatud juust (nt Merevaik)
350 g Šveitsi juust
1 tk Küüslauguküüs
2 tk Saia- või sepikuviil
Petersell või rukola
30 g Sulavõi
Pehme või vormi määrimiseks

1. Tükelda lillkapsas väiksemateks õisikuteks ning keeda vähese soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Tõsta õisikud vahukulbiga keeduveest välja ja jäta ootele.

2. Jätka samas vees makaronide keetmist. Kui need on parajalt pehmed, nõruta veest, kuid säilita keeduvesi järgmise etapi teostamiseks.

3. Sega suuremas kausis (mis mahutaks keedetud pasta ja lillkapsa) sulatatud juustu hulka nii palju kapsa ja pasta keeduvett, et kogusest piisaks kapsa ja pasta kokkusegamiseks. Lõpptulemus peab olema hästi niisutatud. Sega hulka riivitud juust ning vala ohtra võiga määritud küpsetusvormi. Tasanda pind. Võid roa sellisena järgmise päevani ootele jätta.

4. Purusta köögikombainis saiaviilud peeneks hakitud küüslaugu ja peterselliga ühtlaseks. Lisa sulavõi ning sega. Puista see ühtlase kihina vormiroa peale. Küpseta 200 0C ahjus ligi 20 minutiga kaunilt kuldpruuniks.

Allikas: toidutare

 

Peakokk:Lisa

PEHME PIPARKOOK TOORJUUSTUGLASUURIGA


 
400 g nisujahu
300 g suhkrut (Dansukker)
1 sl kaneeli
2 tl jahvatatud nelki
1 sl söögisoodat
0.5 tl soola
5 dl keefirit
150 g pohlamoosi
100 g sulatatud võid või mahedamaitselist õli

Glasuur:
200 g maitsestamata Philadelphia toorjuustu
50 g toasooja võid
150 g tuhksuhkrut (Dansukker, u 3 dl)

Kaunistuseks:
pohli
röstitud sarapuupähkleid

Sega kuivained omavahel. Sega juurde keefir ja pohlamoos, viimasena lisa sulavõi või õli. Sega ühtlaseks tainaks, aga ära sega liiga palju.

Kalla 25x30 küpsetuspaberiga vooderdatud või võitatud koogivormi ja küpseta 200kraadises ahjus umbes 35-40 minutit (kontrolli koogi küpsust puutikuga).

Lase jahtuda ja valmista samal ajal toorjuustuglasuur. Toorjuustuvõõba jaoks vahusta toasoe toorjuust sõelutud tuhksuhkru ja pehme võiga. Määri koogile. Lõika ruutudeks, kaunista pohlade ja röstitud sarapuupähklitega.

Sega tainas kokku vahetult enne küpsetamist, kuna söögisooda ja keefir/hapupiim hakkavad kohe omavahel reageerima. Kui küpsetamisega viivitada, siis ei pruugi kook enam kerkida.
Tegelikult jätkub tainast ka veidi suurema ahjuplaadi jaoks. Tulemuseks on veidi õhem kook, millele kulub rohkem toorjuustuglasuuri. 25x30 cm vormis küpsetades jääb kook umbes 4 cm paksune.

Allikas: nami-nami
Peakokk: Bret

No comments:

Post a Comment