Monday, December 5, 2016

8c

Pitsa







pitsapõhja jahu
1 purk ananassitükke
2 pakki pepperonit
1 pakk mozzarella juustu
 300 g riivjuustu
300g tomatipastat
basiilikut

Peakokk: Kristiina


Risotto kanaga
 

1 hakitud sibul
1 hakitud küüslauk
1 sellerivars
200 g Arborio riisi
1 pokaal valget kuiva veini
0,5 l köögiviljapuljongit
40 g riivitud parmesani
soola, pipart
1 sl oliivõli
300 g tükeldatud kana rinnaliha


Haki sibul ja küüslauk väikesteks tükikesteks, viiluta õhukesteks viiludeks sellerivars. Kuumuta nõrgal tulel sibulat, küüslauku ja sellerit umbes 10 minutit. Lisa kuumust ning prae riisi paar minutit, lisa vein ja hauta, kui vein on riisi sisse imbunud, siis alanda kuumust ning hakka lisama puljongit kulbi viisi. Iga kord lase puljongil riisi sisse imbuda. Kui puljongit jääb väheseks, siis võib lisada keevat vett. Riisi valmimiseni kulub ligikaudu 15 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Vahepeal prae teisel pannil soola ja pipraga maitsestatud kanaliha. Vahetult enne risoto valmimist lisa kanaliha ja parmesan, seega hoolega ning jäta kaheks minutiks kaane alla seisma. Serveeri kohe!

Allikas: Toimetused köögis
Peakokk: Sandra L.


Mustika-pohla brüleevormid

 

100 g Külmutatud mustikad
75 g Pohlad
50 g Suhkur

Kaneel
1 tl Maisitärklis
1 tl Vesi
200 g Toorjuust
150 g Kreeka jogurt

1 tl Vanillsuhkur
4 tk Digestive küpsis
4 spl  Demerara suhkur

1. Pane mustikad ja pohlad kastrulisse. Lisa suhkur ja kuumuta 5 minutit, kuni marjad on pehmed. Maitsesta kaneeliga.

2. Sega maisitärklis veega ja lisa segades marjadele; kuumuta, kuni saad kisselli.

3. Purusta küpsised ja kata saadud puruga neli portsjonivormi põhja, tõsta peale marjakissell.

4. Sega kokku toorjuust, jogurt ja vanillsuhkur. Tõsta marjadele. Pane vähemalt 30 minutiks külma.

5. Raputa peale Demerara suhkur ja kuumuta põletiga või 1–2 ahjus grillrežiimil grilli all, kuni suhkur on sulanud.

 

Allikas: toidutare
Peakokk: Lonaly

No comments:

Post a Comment