Monday, December 19, 2016

12

Vürtsikas baklažaanikarri kookospiimaga




2 keskmise suurusega baklažaani
2 sl jahvatatud kurkumit
1 1 tl tšillipulbrit
1-2 sl punase karri pastat (nt Thai Choice valikust,kogust reguleeri vastavalt sellele, kui hea tšillitaluvusega oled)
kookosõli või muud õli praadimiseks
2 sibulat, peeneks hakituna
3 küüslauguküünt, peeneks hakituna
1 sl pruuni suhkrut
1 sl kalakastet (nt Thai Choice valikust)
400 ml kookospiima (nt Thai Choice valikust)
2 dl puljongit
laimimahla
vajadusel soola
Koriandrit ja seesamiseemneid serveerimiseks


Tükelda baklažaan, Selleks lõika vili pikkupidi pooleks ja siis kumbki pool 3-ks või 4-ks sektoriks. Tükelda sektorid kaheks või kolmeks paraja pikkusega tükiks. Sega taldrikult omavahel kurkum ja tšillipulber ning veereta baklažaanitükke kuivsegus. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel kookos- või muu õli ning prae baklažaane mõlemalt poolt mõned minutid. Baklažaan tõmbab üsna kiirelt kogu rasvaine enda sisse, sellest ei ole vaja end häirida lasta ja viljal võib küpseda lasta ka kuival pannil. Tõsta baklažaan pannilt ära ning kuumuta pannil uus kogus õli. Kuumuta keskmisel kuumusel pannil esmalt sibulat mõned minutid, lisa siis küüslauk ja karripasta. Kuumuta segu läbi. Lisa suhkur, kalakaste ja eelnevalt praetud baklažaanid. Kalla peale kookospiim ning kuum puljong ja lase keema tõusta. Hauta vaiksel kuumusel ilma kaanetaca 20 minutit kuni baklažaan on pehme. Maitsesta laimimahla ja vajadusel soolaga.
Serveerides lisa seesamiseemneid ja puista peale värsket hakitud koriandrit. Juurde sobib pakkuda näiteks aurutatud basmati riisi ja/või ahjust läbi käinud lavašši.


Peakokk: Anni

Pehme piparkook

3,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
2,5 dl (pruuni) suhkrut
1,5 tl kaneeli
1,5 tl piparkoogimaitseainet
2,5 dl keefirit või Kreeka jogurtit või hapupiima
0,5 dl hapukamat moosi
75 g võid, sulatatuna 

Glasuur:

125 g toorjuustu, toasooja
2-3 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut


Sega kuivained omavahel. Lisa segades juurde keefir ja moos ning seejärel või. Sega ühtlaseks, kuid väldi liigset segamist. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi (25x17cm) ning küpseta 200 kraadi juures ca 30 minutit. Glasuuri jaoks vahusta toorjuust suhkrutega ning määri see jahtunud koogile.

Allikas: kokkama Ragnega

Peakokk. Carina

No comments:

Post a Comment