Caesari salat broilerifileega
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
erinev värske salat (rooma salat, lollo rosso, rukola, lehtsalat)
300 g kirss- või tavalised tomatid
4 tk broilerifilee
Sool
Must pipar
4 viilu röstisai
0.5 dl Oliiviõli (praadimiseks)
50 g Parmesan
KASTE
3 tk munakollane
1.5 sl Dijoni sinep
2 dl Oliiviõli
1 dl Hapukoor
4 küünt Küüslauk
50 g (riivitud) Parmesan
1 sl Sidrunimahl
Sool
Must pipar
PEALE
Parmesan
Valmista kõigepealt kaste. Selleks vahusta munakollased ja sinep. Lisa peene nirena pidevalt vahustades õli, kuni kaste pakseneb (nii nagu teed majoneesi). Sega hulka hapukoor, hakitud küüslauguküüned, riivitud parmesan ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga. Lao salatilehed taldrikutele või vaagnale. Viiluta tomatid ( kirsstomatid poolita ). Prae terved broilerifileed pannil väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks ning maitsesta soola-pipraga. Jahuta veidi, lõika ribadeks ja tõsta salatile. Prae ka saiaviilud õlis kuldseks. Jahuta veidi, lõika kuubikuteks ning tõsta salatile. Kaunista Parmesani juustu laastudega.
Allikas: toidutare
Peakokk: Riko
Kartulipuder
Koostis:
1 kg kartulit
2 dl sooja piima
50 g võid
1 tl soola
0,25 tl musta pipart
Valmistamine:
Koori ja tükelda kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks.
Vala vesi ära ja lase kartulitel potis veidi auruda. Tambi kartulid pudrunuia abil katki, lisades samal ajal vähehaaval kuuma piima ja tükeldatud või.
Klopi puder puulusikaga kohevaks.
Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri.
Allikas: © NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Lihtsad hakk-kotletid
Põhiretsept maitsvate ja mahlaste hakk-kotlettide valmistamiseks. Maitsvaimad kotletid saab sea- ja veisehakkliha segust.
Kogus: neljale kuni kuuele
Koostis:
2 viilu saia
2 dl riivsaia
2 dl kohvi koort
1 hakitud sibul
500 g kodust hakkliha
1 muna
1 tl soola
0,5 tl purustatud musta pipart
maitseaineid omal valikul
Praadimiseks:
õli
Valmistamine: Pane saiaviilud või riivsai umbes viieks minutiks kaussi vedeliku sisse ligunema.
Haki sibul peeneks ja soovi korral prae kergelt väheses õlis.
Lisa hakkliha, muna, sibul ja maitseained ning sega ühtlaseks.
Vormi saadud tainast märjaks kastetud kätega kotletid ja prae mõõdukal kuumusel kenasti pruuniks
Kaste: Lihtne juustukaste
Koostis:
2 dl rõõska koort
200 g "Merevaik" vm sulatatud juustu
soola
Valmistamine:
Kuumuta rõõsk koor, lisa sulatatud juust. Kuumuta kastet pidevalt vispliga segades, kuni kaste pakseneb.
Maitsesta musta pipraga.
Võib kasutada erimaitselisi sulatatud juustusid. Maitsestamisel võib lisada hakitud maitserohelist.
Valmistamisele kuluv aeg: 5 minutit
Peakokk:Mikko
MEREPIIGA MAGUSTOIT
Koostisained:
2 topsi sulatatud juustu "Merevaik"
2 toru kohupiimapastat
2 muna
200 g vahukoort (võib ka panemata jätta)
100 g (pool klaasi) suhkrut
vaniljet
1 sidruni mahl
maasika, vaarika, jõhvika toormoosi
300 g digestiv küpsiseid
Purusta küpsised köögikombainiga. Jaga 2/3 küpsisepuru võrdsete osadena serveerimisvormidesse magustoidu põhjaks.
Alusta munade vahustamisega, lisa vahukoor, suhkur, juust "Merevaik" ja kohupiimapasta. Maitsesta vanilje ja sidruni mahlaga. Lõpeta segamine, kui mass on ühtlane. Kui sul on olemas köögikombain, siis kasuta seda segamisnõuna, kui ei ole, saad asja aetud ka sauseguri või miksriga.
Saadud segu vala küpsisepuru peale nii, et serveerimisvorm täituks pooleni. Segu peale pane lusikas või paar toormoosi ning kõige peale vala uuesti kohupiima-merevaigu segu. Kaunista toormoosile sobivate marjadega, küpsisepuru ja melissilehekesega. Pane magusoidukesed natukeseks ajaks külmkappi.
Allikas: http://wilmake.blogspot.com/2008/07/merepiiga-magustoit.html
Peakokk: Martin
2. tund -1.02
Sibularõngad taignas
10 suuremat sibulat
1 kl jahu
4 muna
3/4 kl piima või vett
õli või rasvainet
soola
KASTE:
150 g värsket kurki
200 g tomatit
1/2 kl majoneesi
2 sl hapukoort
petersellilehti
1. Puhasta sibulad, lõika ratasteks ning eralda üksikuteks rõngasteks.
2. Valmista jahust, munast ja piimast taigen ning maitsesta soolaga.
3. Kasta sibularõngad taignasse ja prae rohkes õlis või fritüüris helepruuniks.
4. Kastme valmistamiseks koori kurgid ning tükelda koos tomatitega väikesteks kuubikuteks. Sega majonees hapukoorega, lisa kurgi- ja tomatikuubikud ning peeneks hakitud petersellilehed, maitsesta.
5. Serveeri sibularõngad kuhikuna taldrikul või vaagnal, kaunista petersellilehtedega. Kastet paku juurde eraldi kastmekannus.
Allikas:kokaraamat
Peakokk: Rome
1 kl jahu
4 muna
3/4 kl piima või vett
õli või rasvainet
soola
KASTE:
150 g värsket kurki
200 g tomatit
1/2 kl majoneesi
2 sl hapukoort
petersellilehti
1. Puhasta sibulad, lõika ratasteks ning eralda üksikuteks rõngasteks.
2. Valmista jahust, munast ja piimast taigen ning maitsesta soolaga.
3. Kasta sibularõngad taignasse ja prae rohkes õlis või fritüüris helepruuniks.
4. Kastme valmistamiseks koori kurgid ning tükelda koos tomatitega väikesteks kuubikuteks. Sega majonees hapukoorega, lisa kurgi- ja tomatikuubikud ning peeneks hakitud petersellilehed, maitsesta.
5. Serveeri sibularõngad kuhikuna taldrikul või vaagnal, kaunista petersellilehtedega. Kastet paku juurde eraldi kastmekannus.
Allikas:kokaraamat
Peakokk: Rome
Pikkpoiss majoneesi-juustukattega
10 kartulit
500 g | Hakkliha | |||
1 tk | Kartul (toores) | |||
2 viilu | sai | |||
0.5 dl | vesi | |||
2 tk | Muna | |||
2 tl | sool | |||
1 tl | Must pipar | |||
0.5 tl | Muskaatpähkel (jahvatatud) | |||
PEALE | ||||
0.5 dl | Majonees | |||
0.5 dl | Riivjuust | |||
AHJUKARTULID | ||||
Kartulid | ||||
sool, pipar | ||||
kuivatatud ürdid (näit. tüümian) |
Pane saiaviilud 5 minutiks vette paisuma. Lisa hakklihale riivitud
kartul, munad, pisut kuivemaks pigistatud sai ja maitseained, sõtku
läbi. Vormi tainast piklik päts ja tõsta ahjuvormi.
Koori kartulid, lao ümber hakklihapätsi ning maitsesta soola-pipra ja
meelepärase ürdiga. Kata pikkpoiss majoneesiga ja puista peale
riivjuustu. Küpseta rooga ahjus 60–80 minutit või kuni kartulid on
küpsed ja pikkpoiss kuldpruun.
NIPP: Kartulid võid enne ahju panemist ka poolpehmeks ette keeta ja siis
20 minutit enne roa valmimist alles ahjuplaadile tõsta. Nii saad
krõbedamad kartulid.
Allikas:toidutare
Peakokk: Robin O.
Šokolaadivulkaanid (fondant)
'Molten chocolate cake' ja 'Chocolate lava cake' - nii kutsutakse kooke, mis keskelt veel vedelavõitu on - ehk mis siis sööma asudes vulkaanist purskuvat laavat meenutavad. Lihtsad ja mõnusad.
1 l vaniljejäätist
170 g tumedat šokolaadi
150 g võid
160 g suhkrut
75 g nisujahu
4 suurt muna
Määri nn ramekin-vormid hoolikalt võiga ning puista kakaopulbriga üle. Pane kõrvale. Sulata šokolaad ja või väikeses potis. Tõsta pott tulelt.
Klopi munad suhkruga kohevaks. Lisa sulašokolaadi-või segu ning vahusta elektrimikseriga veel 5 minutit. Sõelu juurde jahu ja vahusta veel 2 minutit.
Kalla segu ettevalmistet vormidesse. Küpseta 180kraadises ahjus umbes 10-12 minutit - MITTE ROHKEM!*
Kummuta taldrikule ning serveeri kohe. Peale võid puistada tuhksuhkrut, kõrvale sobib veidi pehme vaniljejäätis.
* Tegelikult oleneb küpsetamisaeg konkreetsest ahjust ja küpsetusvormidest jne jne. Retsept on mõeldud KUUE portsjoni jaoks, mina kasutan väikeseid valgeid keraamilisi ramekin-vorme. Kui kardad, siis küpseta pigem minut-paar rohkem - halvimal juhul saad lihtsalt šokolaadikoogi, mida nt kirsikompoti või külma vanillijäätisega serveerida.
Allikas: nami-nami
peakokk: Sten
1. tund 25.01
Tacod hakklihaga
Santa Maria Taco Sauce Mild
1 pk Santa Maria Taco Shells
salat
1 paprika
4 tomatit
1 kurk
hapukoor
400 g hakkliha
1 spl või/margariin
sibul
1 kott Santa Maria Taco Spice Mix
1 dl vesi
Haki sibul. Pruunista hakkliha ja sibul võis või õlis.
Lisa maitseainesegu ja vesi. Sega ja küpseta kaaneta 5–10 minutit.
Kuumuta tacotaskuid vastavalt pakendil toodud juhistele ja valmista ette katted.
Serveeri taskud soojalt, täidetuna hakkliha, kurgi, paprikatükkide, salati ja maitsvate katetega!
Tacode serveerimine tacotaskutes või tortiljadel annab sama maitsva tulemuse!
Allikas: Santa Maria
Peakokk: Mart
Täidetud pannkoogirullid
Taigen:
2 dl nisujahu
3,5 dl piima
2 muna
1 sl õli
1/4 tl soola
Täidis:
200 g juustu
200 g sinki
1 tomat
1 paprika
hapukoort
praadimiseks õli
Vahusta munad, jahu ja piim vispliga ühtlaseks taignaks. Lisa õli ja sool. Küpseta ülepannikoogid. Määri poolele koogile hapukoort ning lisa lusikatäis tomatitükke ja riivitud juustu, sinki. Keera rulli ja lao rullid ahjuvormi. Vahetult enne serveerimist pane roog 200 kraadissesse ahju, küpseta 10-15 minutit, kuni juust on sulanud ja pannkoogid uuesti läbi kuumenenud.
Peakokk: Aleksander
Saiavorm vaarikamoosiga
Vaja läheb:
1-2 saia
3-5dl vaarika toormoosi
2 muna
3-5dl piima
võid
suhkrut
kaneeli
Saiad õrnalt röstida rösteriga. Määrida ahjuvorm võiga, seejärel lisada põhja saiaviilud. Ning valada üle vaarikamoosiga, siis jälle saiaviilud ning jälle valada üle vaarikamoosiga, nii kaua kuni ained on otsas. Pealmiseks kihiks peab jääma saiakiht.
Saiade peale asetada võitükid. Seejärel kloppida munad lahti ja segada piimaga. Segu valada vormi ning peale raputada suhkru-kaneelisegu.
Allikas: Gredi kokkab
Peakokk: Marek
No comments:
Post a Comment