Monday, January 16, 2017

8c



Pruuni riisi salat fetajuustu, ahjutomatite ja kikerhernestega




200 g

Kirsstomatid
2 dl Vastavalt pakendil olevale õpetusele keedetud pruuni riis
2 dl Kurnatud konservkikerherned
1 tk Keskmise suurusega kurk
1 tk Hakitud punane sibul
1 peotäis Roheline sibul
100 g Murendatud feta
1 peotäis Kalamata oliivid

Sidrunimahl

Värske münt ja tüümian
2 tk Hakitud küüslauguküüs

Oliiviõli

Sool

Must pipar

 1. Esmalt rösti kirsstomatid. Selleks kuumuta ahi 180 kraadini. Lao küpsetuspaberiga kaetud plaadile pooleks lõigatud kirsstomatid, lõikepind ülespoole. Piserda oliiviõliga, lisa sool-pipar ning rösti umbes 30 minutit. Jahuta.

2. Sega kausis pruun riis, tomatid, kikerherned, hakitud kurk, punane ja roheline sibul, feta ning oliivid. Sega omavahel väikeses kausis sidrunimahl, värsked hakitud ürdid, küüslauk, sool ja pipar ning lisa niristades oliiviõli.

3. Sega kõik ühtlaseks ja kalla kaste salatile peale. Sega läbi ning serveeri kohe.

Allikas: toidutare 
 

Peakokk: Johanne


Kana-virsiku vorm




 

 tatar

kanafilee 250 g

kanapuljongikuubik 1 tk
muskaatpähkel 2 näpuotsatäis
sibul 1 tk
Tere vahukoor 35% 1 pakk

virsikukompott 4 tk

1. Haki sibul. Lõika kanafilee tükkideks. Virsikud viiluta. Leota kanapuljongikuubik vees.


2. Vala vahukoor ahjuvormi, lisa sibul, kanafilee tükid ja virsikud. Lisa puljong ning riivi mustkaatpähkel. Valmista ahjus 25-30 minutit.


3. Serveeri.

Allikas: köök



JAAPANI TOORJUUSTUKOOK



4 suurt muna160 g maitsestamata toorjuustu160 g valget šokolaadi



Kuumuta ahi 170 C. Määri 18 cm läbimõõduga koogivorm võiga, kata põhi küpsetuspaberiga.*


Eralda munavalged munakollastest, pane eraldi kaussidesse. Pane munavalged külmkappi ootele. 

Tükelda vajadusel valge šokolaad, sulata vesivannis tasasel tulel. Kui šokolaad on sulanud, siis lisa toasoe toorjuust ja sega ühtlaseks. Tõsta kauss tulelt, sega ükshaaval juurde munakollased. 

Nüüd vahusta munavalged hästi puhtas kausis tugevaks vahuks (vaht on piisavalt tugev, kui see kausist välja ei voola, kui Sa kausi ettevaatlikult pahupidi pöörad ;))
Sega kolmandik munavalgevahust julgelt valge šokolaadi ja toorjuustu hulka - seda võid teha vispliga. Siis sega spaatli abil ülejäänud munavalgevaht koogitaina hulka. 
Kalla tainas ettevalmistatud koogivormi. Koksa vormi paar korda vastu lauda, et koogi sisse õhumulle ei jääks!
Tõsta vorm ahjupannile, kalla pannile nii palju kuuma vett, et koogivorm oleks umbes poolenisti vees. Siis tõsta ahjupann ja koogivorm ahju ning küpseta järgmisel režiimil:
170C juures 15 minutit
160C juures 15 minutit
Keera ahi kinni ja lase koogil järelkuumuses 15 minutit küpseda
Kui kook on küps, siis tõsta koogivorm metallrestile jahtuma - ja kui kook on veidi jahtuda saanud, siis tõsta see vormist välja ja jäta metallrestile täielikult jahtuma. 
Serveeri hapukate marjadega. 

* Retsepti autor, jaapanlanna Ochikeron vooderdas klaasist vormi küpsetuspaberiga. Kui Sul on lahtikäiv koogivorm, siis ümbritse see kindlasti korralikult 1-2 kihi fooliumiga, et tainas servade vahelt välja ei voolaks või vesi vormi sisse ei imbuks. 

Ochikeron tegi koogi 3 munast ja kasutas 15 cm läbimõõduga koogivormi. Nami-Nami köögi kõige väiksem vorm on 18 cm läbimõõduga, nii et suurendasin retsepti koguseid. Kui Sul on suurem vorm, siis võid koguseid veelgi suurendada - arvesta 1 muna (L) kohta 40 g valget šokolaadi ja 40 g toorjuustu. Lihtne! 

Allikas: nami-nami


No comments:

Post a Comment