Monday, January 16, 2017

5c

Juustu-kanapirukas



Kohupiima-muretainas

125 g võid või margariini
2 dl nisujahu
125 g kohupiima
0,5 tl soola

Kate
2 grillkanakoiba
1 porru
1 väike purk viilutatud šampinjone
3 dl riivjuustu
2 muna
1 tl paprikapulbrit
1tl sidrunipipart

1. Näpi rasvaine jahuga segamini, lisa kohupiim ja sool, sega ühtlaseks taignaks.
2. Kata 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja küljed taignaga. Pane pooleks tunniks külmkappi.
3.  Eemalda kanaliha luudelt ja lõika väikesteks tükkideks. Poolita ja viiluta porru. Nõruta seenekonserv vedelikust.
4. Laota pirukapõhjale kana, porru ja seeneviilud.
5. Klopi lahti munad, maitsesta sidrunipipra ja paprikapulbriga. Vala segu täidisele ja raputa üle riivjuustuga.Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.

Peakokk: Helis


KARTULI-HAKKLIHAVORM

 

600 g segahakkliha
1 kg kartuleid
1 sibul
3 muna
3 dl piima
200 g riivitud juustu
soola ja musta pipart
õli

Koori ja haki sibul. Prae hakkliha koos sibulaga pannil läbi, maitsesta soola-pipraga. 
Koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks.
Määri ahjuvorm õliga ning aseta vormi põhja kiht kartuleid, maitsesta soola-pipraga. Laota peale hakkliha ja siis ülejäänud kartulid. Sega lahtiklopitud munad piimaga,  vala vormi. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit. 
Võta roog ahjust välja, puista üle riivitud juustuga. Küpseta veel, kuni juust on sulanud. 

Allikas: nami-nami





 Peakokk: Maris

Pehme piparkook



 5 dl keefiri, maitsestamata jogurtit või hapupiima
5 dl (pruuni roo)suhkrut
7 dl nisujahu
1 sl söögisoodat
3 tl jahvatatud nelki
3 tl kaneeli
1, 5 dl pohlamoosi
150 g võid

Võta üks suur kauss ja mõõda sinna keefir või hapupiim, sulavõi ja moos, sega läbi. Sega teises suures kausis omavahel kuivained: jahu, suhkur, sooda, nelk ja kaneel. Kalla vedelikud kuivainesegule, sega ühtlaseks tainaks. Kata kõrgete servadega suur ahjuplaat küpsetuspaberiga ning laota sinna tainas. Küpseta 200° juures 20-30 minutit või kuni kook kaunilt pruun ja läbiküpsenud ning sissetorgatud tikk jääb puhtaks. Küpsemisaeg oleneb ahjuplaadi suurusest ja ahjust, 20 minutit kulub vaid pöördõhuga küpsetades, ilma selleta kindlasti rohkem.
Raputa peale tuhksuhkrut.

Allikas: etv

 
Peakokk: Kerttu

No comments:

Post a Comment