Suitsukanapirukas
500 g lehttainas
2 tk *suur suitsukanakoib
1 tk punane paprika
200 g Créme Bonjour (küüslaugu)toorjuust
1 dl riivjuust
1 sl värske hakitud tüümian
määrimiseks muna
Sulata tainas ja rulli piklikuks tükiks. Haki kanaliha ja paprika. Sega juurde toor- ja riivjuust ning hakitud tüümian. Määri segu tainale ja keera tihedalt rulli. Pintselda munaga ning küpseta praeahjus 200°C juures 35-40 minutit. Lase pirukal veidi jahtuda ja lõika siis parajateks tükkideks.
NIPP: Kui pirukas kipub pealt liiga pruunistuma, kata see fooliumiga.
Allikas: toidutare
Peakokk: Cevyn
Penne Pasta vürtsikas tomatikastmes
750.00 g Penne Pasta
25.00 ml Oliiviõli
25.00 g KNORR Primerba Küüslaugumaitseline
20.00 g Sibul
500.00 g Tomat omasmahlas
10.00 g KNORR Primerba Punane Pesto
5.00 g Oregano
5.00 g Basiilik
2.50 g Chilli
Valmistamine
1. Valmista pasta vastavalt juhendile pakendil.
2. Kuumuta õli sobivas potis, lisa Knorr Primerba küüslauguga, sibul ning prae kuni see on klaasistunud.
3. Lisa tomat, chilli, Knorr Punane pesto ning lase sellel keema tõusta.
4. Keeda umbes 15 minuti aegajalt segades ning lisa värsked ürdid ja lase veel keeda umbes 10 minutit.
5. Püreesta kaste saumikseriga.
6. Valmis pastale lisa juurde kaste ning kuumuta.
7. Serveerimisel võib peale riivida parmesani juustu ning lisada värskeid ürte.
Allikas: unileverfoodsolutions
Peakokk: Harald
Maasika küpsise kohupiimatort
6 pk küpsiseid (Selga iiri kreemi või kondenspiimamaitselisi)
700 g kohupiima
200 ml vahukoort
4-5 sl suhkrut
50 g piimašokolaadi
immutamiseks piima
Kreem: Vahusta vahukoor suhkruga. Kui vahukoor on paks, sega see kohupiimaga ja lisa vajadusel veel suhkrut. Seejärel lao kandikule kiht piimaga immutatud küpsiseid ning kata kreemiga. Tee sama teise kihiga, kuid nüüd pane lisaks peale ribastatud maasikaid. Kolmanda küpsisekihi vahele läheb vaid kreem. Lõpuks lao tordile neljas küpsisekiht ja immuta piimaga. Kõige peale pane järgijäänud kreem, kata sellega tort pealt ja külgedelt. Kaunista maasikatega.Sulata vesivannis piimašokolaad ja nirista triipudena üle koogi.
Allikas: koduhaldjas
Peakokk: Kermo
2. tund-19.04
Tšilli ja laimiga kanatiivad
1.5 kilo kanatiibu (need võiks liigeste koha pealt lahti murda ja lõigata, tiivanuki osa ei oleks vaja kasutada)Laimi ja tshilliga kanatiivad
60 grammi toasooja võid
1 supilusikas punast karripastat
4 supilusikat mett
4 supilusikat sojakastet
1 laimi mahl
soola ja pipart
natukene oliivõli
värskeid koriandrilehti
1. Aseta kanatiivad suurde kaussi, kalla peale sorts oliivõli, maitsesta soola ja pipraga ja sega korralikult.
2. Lao kanatiivad ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures 40 minutit kuni tiivad on kenasti pruunid. Vahepeal oleks hea plaat ahjust välja võtta ja tiibadel teine külg pöörata.
3. Sega või, karripasta, mesi ja sojakaste ning keeda saadud segu madalal kuumusel paar minutit.
4. Aseta küpsenud kanatiivad suurde kaussi, kalla peale kaste ja laimimahl. Serveerimisel raputa üle koriandrilehtedega.
Allikas: Heamaitse
Peakokk. Markus
Šnitsel
kartulid
400 g liha
Paneerimiseks 0,5 dl jahu, 2 muna, 1,5 dl riivsaia**, 1 tl soola. Praadimiseks võid ja õli.
Puhasta liha kelmetest. Lõika umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Klopi toidukile vahel lõike lihahaamriga õhemaks ja suuremaks. Jälgi, et lihatükk saaks ühtlase paksusega.
Võta kolm taldrikut ja aseta järjest: esimesel jahu, teisel lahtiklopitud muna, kolmandal riivsai. Jahule ja riivsaiale lisa kummalegi 0,5 tl soola.
Klopitud lihatükk paneeri jahus. Seejärel kasta munasse. Lõpuks riivsaia. Et paneering jääks lihast veidi eemale (nii et kahvliharu mahub vahele), tuleks praadida kohe. Kui on soov saada lihatükki, millel on paneering tihedasti ümber, lase lihal seista pool tundi kuni tund.
Kuumuta pannil võrdsetes kogustes võid ja õli. Rasva peaks olema nii palju, et lihatükk on poolenisti selle sees. Paneeritud liha tahab rohkemat rasva ja väiksemat panni kuumust kui paljas lihalõik. Ühe külje praadimiseks läheb aega 3-4 minutit. Šnitsel on parim kohe pannilt tulnuna, aga valmis šnitslid võib panna umbes 70-kraadisesse ahju järgnevaid ootama. Kui kõik on praetud, peaks kohe sööma hakkama.
Lisandiks ahjukartulid. Laota ahjuplaadile küpsetuspaberile hästi õhukesed kartuliviilud, sega need õli ja soolaga ja küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit. Peale petersell.
Allikas: http://www.siitnurgastjasealtnurgast.ee/2010/10/viini-snitsel.html
Külm kaste
100 g hapukoor
100 g maitsestamata jogurt
100 g majonees
1 dl õunamahl
2 sl ketšupit
pipar
sool
RUMMIPALLID
Rummipallid on mõnusad väiksed ampsud , kas biskviitpõhjast või küpsisest tehtud pallid kakao ja rummiga, mis hiljem on veeretatud kookoshelbe kausis. Kes on väga suured magusa sõbrad, siis need võivad hapukoore asemel kasutada ka kondenspiima.
400g biskviitpõhja
3 spl kakaod (mõru)
5 spl suhkrut
75g võid, sulatatud
100g kookoshelbeid
200ml hapukoort
3spl rummi ekstrakti või päris rummi
Purusta peeneks biskviit, lisa kaussi kakao, suhkur, või ja rummi ekstrakt. Lisa hapukoort nii palju, et moodustuks käes vormitav mass või tainas. Vooli pallid ja kasta kookoshelbe sisse. Kui pallid valmis, pane nad 1tunniks külma tahenema.
Allikas: Liilia kokkamised
11 minuti šokolaadikook
jäätis
150 g vaarikaid
200 g tumedat šokolaadi
200 g jahu
200 g võid
150 g suhkrut
4 muna
Valmistamine:
Sulata šokolaad koos võiga veevanni kohal.
Sega munad kausis koos suhkruga läbi, kindlasti tuleb vaid segada mitte vahustada.
Vala koostisained kokku, lisa jahu ja sega ühtlaseks massiks.
Vala tainas 26 cm diameetriga lahtikäivasse koogivormi, mis on eelnevalt võiga määritud ja jahuga üle puistatud.
Tõsta kook 200 kraadini eelsoojendatud ahju ning küpseta täpselt 11minutit. Minut üle küpsedes ei saa sama suurepärast suus sulava sisemusega tulemust, seepärast tasub aega täpselt jälgida.
Enne lahti lõikamist laske koogil 11minutit vormis taheneda. Serveeri vaniljejäätise ja/ või värskete marjadega (vaarikad, mustikad, maasikad).
Allikas: Suur perenaise käsiraamat
Peakokk: Karl Oliver
1. tund- 12.04
Kreeka salat
0,5 punast paprikat
0,5 kollast paprikat
värske kurk
2 keskmist tomatit
0,5punane sibul
100 g feta juustu (fetaki juustu)
8 musta oliivi
Kaste
2 sl oliivõli
2 sl sidrunimahla
0,5 küüslauguküünt
1 tl hakitud peterselllehti
soola
pipart
Rebi salat ribadeks
Lõika paprika ja kurk ribadeks,tomat tükkideks.
Lõika sibul pooleks ning seejärel õhukesteks poolrõngasteks.
Pane tükeldatud aedviljad kaussi, aseta peale kuubikuteks lõigatud fetajuust ja ketasteks lõigatud oliivid.
Pane kastmeained klaaspurki, sulge kaanega ja loksuta hästi segamini.
Nirista kastesalatile,sega õrnalt.
Peakokk:Andres
Hamburger
600 g Veiseliha (taine) või veisehakkliha
0.5 tk Punane sibul
0.5 tk Tšilli (punane)
2 küünt Küüslauk
2 tl Worcestershire'i kaste
2 tl Ketšup
Sool
Must pipar
PIHVID
Aja veiseliha, tšilli, sibul ja küüslauk läbi hakklihamasina. Selle puudumisel võib kasutada head veisehakkliha. Lisa Wochestershire´i kaste, ketšup, sool ja pipar, sega õrnalt käega läbi. See ei ole kotletitainas, ole segamisel õrn!
Pihvide vormimiseks kasuta suuremat sorti purgikaant, ka kuivainetopside kaaned sobivad, kata toidukilega ja patsuta sobiv kogus liha kaanele ja kalluta küpsetuspaberiga kaetud taldrikule. Pihvid võiksid olla natuke suuremad kui on sai, küpsetamisel nende suurus väheneb veidi. Küpseta grillil mõlemalt poolt 2-3minutit, sõltuvalt paksusest. Kui soovid küpsemat tulemust, lisa mõni minut. Grillirest peab olema puhtaks harjatud ja õliga pintseldatud, muidu võivad pihvid resti külge kinni jääda. Vihmase ilma korral võib neid ka grillpannil küpsetada.
HAMBURGERI KOKKUPANEK
Burgeri kokkupanemiseks lõika sai leivanoaga kaheks, pintselda oliiviõliga ja grilli lõikepinda minuti jagu, grillpannil saab ka hea tulemuse. Pintselda sai lõikepinna poolt oliiviõliga, määri mõlemale küljele natuke majoneesi, kata salatilehega, aseta sellele pihv, juust ja ketšup, kõige peale sibulat, tomatit või muid meelepäraseid komponente. Aseta aseta sellele seesamiseementega saiapoolik ning burger on nautimiseks valmis.
Peakokk: Rauno
Vaniljemaitseline panna cotta maasikakastmega
400 ml vahukoort
400 ml piima (3,5 %line)
200 g suhkrut
1 vaniljekaun
4 želatiinilehte
Pane koor, piim ja suhkur potti. Lõika vaniljekaun pikuti pooleks ja tõmba väikese terava noa otsaga seemned välja. Lisa seemned ja kaun potti ning lase segul madalal kuumusel keema tõusta segades kuni suhkur lahustub. Keera kuumus maha ja lase u 10 minutit maitsestuda, seejärel kurna läbi sõela, et eemalda vaniljekaun ja võimalikud kaunakiud. Sõel ei tohiks väga the olla, sest vaniljeseemned peavad ilusti läbi sõela tulema.
Leota želatiinilehti kausis külmas vees vähemalt 5 minutit, seejärel pigista neist vesi välja ja lisa kuumale koore-piima segule ning sega kuni lehed lahustuvad.
Vala segu kuue vähemalt 1,5 dl vormi sisse. Pane vormid vähemalt 3 tunniks külmkappi kuni panna cotta on ära tahenenud.
Kui soovid panna cotta serveerimisel vormist välja kummutada, siis tee vormid enne kooresegu sisse panekut külma veega märjaks ja vala segu märja vormi sisse. Keera iga panna cotta alusele välja. Et see paremini õnnestuks, võid vormid kasta u 10 sekundiks kuuma vee sisse ja libistada noa vormi ja panna cotta vahelt läbi.
Maasikakaste:
350 g maasikaid
1 spl sidrunimahla
2 spl suhkrut
Maasikad võiks pudrunuiaga kergelt laiaks litsuda. Pane kõik koostisained potti ja kuumuta segades madalal kuumusel kuni suhkur lahustub. Lase keema tõusta, keera kuumust vähemaks ja lase madalal tulel u 3 minutit podiseda. Võta pott pliidilt ja lase enne serveerimist jahtuda.
Allikas: Silja Food & Paris
Peakokk: Josep
No comments:
Post a Comment