Küüslauguleivad
viilutatud tumedat leiba
küüslauku
õli
soola
Koori küüslauguküüned ja haki peeneks või suru läbi küüslaugupressi. Pane kaussi, lisa õli ja sool.
Lõika leivaviilud kangideks, sega kausis õli-küüslauguseguga.
Laota ahjuplaadile ning küpseta 225-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni leivad on mõnusalt krõbedad. Sega küpsetamise ajal paar korda - siis küpsevad leivad ühtlaselt.
Allikas: nami-nami
Vürtsikad kanatiivad
16 kanatiiba
2 sl oliiviõli
1 sl paprikapulbrit
1 tl sidrunipipart
1 tl kuivatatud punet
0.5 tl tšillipulbrit
soola ja musta pipart
Eemalda kanatiibadelt tiivaots (neid vaja ei lähe) ning lõika ülejäänud tiib kaheks (vt fotot). Vooderda suur ahjuvorm küpsetuspaberiga.
Pintselda kanatiivad õliga.
Sega paprikapulber, sidrunipipar, pune, tšilli, sool (u 1 tl) ja pipar kilekotis. Lisa kanatiivad, keera kotisuu kinni ning raputa, kuni kanatiivad on vürtsiseguga kaetud.
Laota kanatiivad ahjuvormi.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni tiivad on läbi küpsenud ja pealt kaunilt kuldsed.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Kaarel
Kartulipuder
1 kg kartulit
2 dl sooja piima
50 g võid
1 tl soola
0,25 tl musta pipart
Valmistamine:
Koori ja tükelda kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks.
Vala vesi ära ja lase kartulitel potis veidi auruda. Tambi kartulid pudrunuia abil katki, lisades samal ajal vähehaaval kuuma piima ja tükeldatud või.
Klopi puder puulusikaga kohevaks.
Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri.
Allikas: © NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Pikkpoiss munadega
3-5 suurt muna
2 dl vett
1 dl riivsaia või uhmris peenestatud kuivik- ehk näkileiba
800 g kodust hakkliha (siga+veis)
1 hakitud sibul või 2 sl röstitud sibulahelbeid
soola ja musta pipart
peotäis hakitud peterselli
veidi õli
Keeda mune 8-9 minutit, siis jahuta külmas vees ja koori.
Sega riivsai või purustatud näkileib veega ja lase 10 minutit paisuda.
Lisa paisunud riivsaiale hakkliha, hakitud sibul või röstitud sibulahelbed ja maitseained. Sega vaid niipalju, et ained on omavahel segunenud - vaid siis saad pehme ja mahlase lihapätsi.
Suru 2/3 hakkmassist fooliumi või küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi põhjale ja külgedele. Laota keskele keedetud munad* ning kata pealt ülejäänud hakkmassiga. Silu pealt õlise käega siledaks.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas 60 minutit. Kui hakkpäts liialt pruunistub, siis pritsi peale veidi kuuma vett ning kata fooliumiga.
Serveeri keedetud kartulite ja meelepärase kastmega.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Sten
Tassikoogid valge šokolaadi kattega
- 1pk Vilma šokolaadimuffinipulbrit
- 200 ml vett
- 100 ml õli
- 2 banaani
- 300g maitsestamata toorjuustu
- 200g valget Kalevi küpsetusšokolaadi
Allikas: Vilma
Peakokk: Markus
2.tund- 18.04
Lihapallivardad
24 varrast
300 g Minilihapallid
400 g sügavkülmutatud Eesti Pagari võiga pärmilehttaignaplaate
serveerimiseks:
ketšupit või muud meelepärast maitsestatud tomatikastet
Valmistamine
Lase taignal külmkapis sulada vähemalt 6-8 tundi. Tõsta 1 plaat lauale ja lõika 6 pikaks ribaks. Jaota laual igale taignaribale ühtlaste vahedega 4 lihapalli selliselt, et üks pall on taignariba peal ja teine all. Torka puitvarras ettevaatlikult läbi lihapallide ja taignariba, toimi samuti ka teiste varrastega. Tõsta vardad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri pealt lahtiklopitud munaga ja puista üle riivjuustuga. Küpseta 200 kraadi juures 7-8 minutit või kuni lehttaignakeerud kaunilt kuldkollased. Lase veidi jahtuda ja serveeri tomatikastmega.
Allikas: rakverelk
Peakokk: Joosep P.
Sidrunipasta
500 g Kvaliteetne tagliatelle või pappardelle pasta
5 tk Munakollane
150 g Riivitud parmesan (ja veel veidi serveerimiseks)
400 ml Rõõsk koor 35%
2 tk Värskelt riivitud sidruni koor ja pressitud mahl
2 spl Või
0.5 pakki Värske beebispinat või rukola
Värskelt hakitud petersell ja basiilik
Sool
Värskelt jahvatatud must pipar
1. Keeda pastat soolases vees, kuni see on al dente. Pasta keemise ajal klopi munakollased kausis vispliga lahti. Lisa kaussi riivitud parmesan, vahukoor, sidrunikoor ja -mahl, klopi ühtlaseks. Maitsesta segu vähese soolaga.
2. Kurna pasta ning pane tagasi potti. Lisa või ning sega, kuni pasta on kergelt võiga koos. Lisa enne tehtud sidrunikaste ja sega läbi. NB! Ära aseta potti kuumale plaadipliidile, sest kuumutades muutub kaste munapudruks. Kuum pasta küpsetab ise toore munakollase läbi ja tulemuseks on siidine mass.
3. Kalla pastasegu serveerimiskaussi ja lisa beebispinat või rukola. Sega kergelt läbi. Puista peale riivitud parmesani ning rohkesti hakitud peterselli ja basiilikut. Maitsesta musta pipraga ja serveeri kohe.
Allikas: toidutare
Peakokk: Mark
PRANTSUSE ŠOKOLAADIKOOK
jäätis
150g vaarikaid
200 g tumedat šokolaadi
200 g Saaremaa 82% võid
200 g suhkrut
4 suurt muna
1 sl nisujahu
Sega kausis tükkideks murtud šokolaad ja või ning sulata mikroahjus või vesivannis aeg-ajalt segades. Sega juurde suhkur ning lase veidi jahtuda.
Lisa ükshaaval segades juurde munad*. Viimasena sõelu juurde nisujahu. Sega ühtlaseks.
Kalla tainas võitatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 25 minutit 200-kraadises ahjus. Valmis kook on pealt just küpsenud, aga seest veel pehme.
Lase koogil enne serveerimist vormis jahtuda - kasvõi järgmise päevani.
Serveeri nt vahukoore ja värskete marjadega.
* Justnimelt hoolikalt segades, ei pea mikseriga vahustama. Kui soovid, võid munad siiski esmalt kahvliga kergelt katki segada.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Joosep
3. tund- 25.aprill
Hakklihatäidisega pannkoogid
2 tk Muna
5 dl Piim
1 tl Sool
1 dl Odrajahu
1.5 dl nisujahu
25 g Või
TÄIDIS
300 g Hakkliha
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
1 tl Basiilik (kuivatatud)
1 tk Punane paprika
1 tk Porrulauk
3 küünt Küüslauk
2 sl Tomatipasta
1 dl Vesi
1 dl Riivjuust
Hakklihatäidisele annavad maitset paprika, tomat, küüslauk ja ürdid. Taina jaoks klopi munad ja piim. Lisa sool ja jahud. Hoia tainast 1 tund külmikus. Sulata või ja lisa tainale. Küpseta õhukesed ülepannikoogid. Täidise jaoks pruunista pannil hakkliha. Maitsesta soola, pipra ja basiilikuga. Lisa hakitud paprika, porru ja küüslauk. Sega juurde tomatipasta ja vesi. Hauta 10 minutit. Lõpuks sega juurde riivjuust. Tõsta täidis pannkookidele ja keera rulli.
Allikas: toidutare
Peakokk: Kent
Kalagratään
12 kartulit
300 g hõbeheigi fileed
1 dl 10% koort
1 muna
50 g riivjuustu
soola
pipart
vormi määrimiseks rasvainet
- Määri ahjuvorm või või õliga
- Laota kalafileed vormi
- Klopi vispliga segamini muna koos koore ja riivjuustuga, maitsesta pipra ja soolaga.
- Vala muna-kooresegu kaladele.Küpseta umbes 200 kraadi juures 15-20 min.
Serveeri keedetud kartulitega.
Peakokk: Renee
Šokolaadi-õunakook
- 200 g võid
- 220 g suhkrut
- 3 muna
- 50 ml šokolaadimaitselist koorelikööri
- 2 kooritud, neljaks lõigatud õuna
- 220 g nisujahu
- 3 tl küpsetuspulbrit
- 50 g kakaopulbrit
Katteks:
- 100 g šokolaadi
- 100 ml 35 % koort
Küpseta kooki umbes 50-60 minutit. Vaaba jaoks sega kuuma vahukoore hulka hakitud šokolaad ja sega ühtlaseks. Jahuta ja määri jahtunud koogile.
Allikas: perenaine
Peakokk:Joosep R.
No comments:
Post a Comment