Burritod hakklihaga
200 g hakkliha
1 spl toiduõli
1 väiksem mugulsibul
1 suurem porgand
1 väiksem punane paprika
1 pakk Santa Maria Taco maitseainesegu
1,5 dl vett
100 g keedetud riisi
6 tk nisutortillat
3 spl Santa Maria Chunky salsat
50 g juustu (riivitud)
Haki mugulsibul, porgand ja paprika ribadeks. Pruunista hakkliha köögiviljadega, maitsesta Taco maitseaineseguga ning lisa vesi. Hauta paar minutit kuni täidis pakseneb. Lisa keedetud riis ja sega korralikult läbi. Jaga täidis tortilladele, keera tortillad rulli ning aseta ahjuvormi. Määri tortillad pealt salsaga, raputa peale riivitud juust ja küpseta ahjus 180 °C juures umbes 10 minutit, kuni juust küpseb kuldpruuniks.
Allikas: delfi
Peakokk:Irene-Liis
Vaniljemaitseline panna cotta maasikakastmega
400 ml vahukoort
400 ml piima (3,5 %line)
200 g suhkrut
1 vaniljekaun
4 želatiinilehte
Pane koor, piim ja suhkur potti. Lõika vaniljekaun pikuti pooleks ja tõmba väikese terava noa otsaga seemned välja. Lisa seemned ja kaun potti ning lase segul madalal kuumusel keema tõusta segades kuni suhkur lahustub. Keera kuumus maha ja lase u 10 minutit maitsestuda, seejärel kurna läbi sõela, et eemalda vaniljekaun ja võimalikud kaunakiud. Sõel ei tohiks väga the olla, sest vaniljeseemned peavad ilusti läbi sõela tulema.
Leota želatiinilehti kausis külmas vees vähemalt 5 minutit, seejärel pigista neist vesi välja ja lisa kuumale koore-piima segule ning sega kuni lehed lahustuvad.
Vala segu kuue vähemalt 1,5 dl vormi sisse. Pane vormid vähemalt 3 tunniks külmkappi kuni panna cotta on ära tahenenud.
Kui soovid panna cotta serveerimisel vormist välja kummutada, siis tee vormid enne kooresegu sisse panekut külma veega märjaks ja vala segu märja vormi sisse. Keera iga panna cotta alusele välja. Et see paremini õnnestuks, võid vormid kasta u 10 sekundiks kuuma vee sisse ja libistada noa vormi ja panna cotta vahelt läbi.
Maasikakaste:
350 g maasikaid
1 spl sidrunimahla
2 spl suhkrut
Maasikad võiks pudrunuiaga kergelt laiaks litsuda. Pane kõik koostisained potti ja kuumuta segades madalal kuumusel kuni suhkur lahustub. Lase keema tõusta, keera kuumust vähemaks ja lase madalal tulel u 3 minutit podiseda. Võta pott pliidilt ja lase enne serveerimist jahtuda.
Allikas: Silja Food & Paris
Peakokk: Kerttu
No comments:
Post a Comment