Thursday, November 2, 2017

5a

17.mai

Soojad singi-juustusaid.

Vaja läheb:
Hellmannsi majoneesi
Ketsupit
14-saiaviilu
2 pakki täissuitsuvorsti(viilutatud täissuitsuvorst)
2 pakki 150g Saare juustu (viilutatud)

Valmistamine.

Määri saiale majonees ja ketsup.Seejärel pane saiaviilule 4 suitsuvorsti villu.Ja seejärel lisa justu viilud vorstile(1-2 viilu).Küpsetad ahjus 180 kraadi juures umbes 10 minutit.

Peakokk: Elizabeth Õunpuu


Keedetud lihapallid tomatikastmes + spagetid

pakk spagette

400 g  hakkliha  
0.5  sibulat  
1  küüslauguküüs  
1 sl  õli  
3 sl  riivsaia  
1  kanamuna  
 soola  
 tšillipulbrit  
 purustatud musta pipart  
2 sl  hakitud basiilikut  
Tomatikaste:
1  värske porgand  
0.5  sibulat  
1 sl  õli  
1 purk  (400 g) purustatud tomateid  
2 dl  lihapuljongit  
1  loorberileht  
 soola  
 suhkrut  
 purustatud musta pipart  

Keeda spagetid.
Koori ja haki sibul ning küüslauguküüs. Kuumuta sibulat ja küüslauku. Tõsta sibulasegu kaussi jahtuma. Sega hulka hakkliha, riivsai, muna, maitseained ja peenestatud basiilik. Sega ühtlaseks. Vormi hakklihast väikesi lihapalle ja tõsta taldrikule ootama. Koori ja riivi porgand. Koori ja peenesta sibul. Kuumuta neid potis õlis.


Lisa juurde purustatud tomat, lihapuljong, loorberileht ja maitseained. Lase kastmel keema tõusta. Tõsta lihapallid ettevaatlikult keeva kastme sisse. Keeda lihapalle mõõdukal kuumusel 10 minutit. Paku pasta juurde.

Allikas: prisma
Peakokk: Sandra K.

Marmorkattega šokolaadiruudud

Šokolaaditainas
1 klaas (150 g) nisujahu
1/4 kl (30 g) magustamata kakaopulbrit
1/2 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola 
250 g hakitud tumedat šokolaadi
 120g võid
250 g suhkrut
3 suurt muna

Toorjuustusegu
120 g toorjuustu (toatemperatuuril)
2 sl võid (toatemperatuuril)
50 g suhkrut
1 suur muna
2 sl nisujahu

Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri koogivorm võiga. Kasuta fooliumit või küpsetuspaberit nii, et see ulatuks kahest küljest üle servade 5 cm (ruudukujuline 23 cm koogivorm).

Šokolaaditainas:
Sega kausis jahu, kakao, küpsetuspulber ja sool.
Sulatašokolaad vesivannil. Tõsta tulelt ja sega sisse suhkur. Lisa ükshaaval munad pidevalt segades. Lisa vähehaaval jahusegu ja sega ühtlane tainas.

Toorjuustusegu:
 Vahusta kausis toorjuust ja või ühtlaseks seguks. Lisa suhkur, muna ja jahu.
Tõsta ettevalmistatud koogivormi vaheldumisi šokolaaditainast ja toorjuustusegu. Keeruta noaga sisse marmorimuster.
Küpseta 30-40 minutit, kuni keskele torgatud tikk tuleb kergelt purusena välja. Jäta kook tunniks vormi tahenema. Tõsta fooliumist hoides ettevaatlikult lõikelauale veidikeseks jahtuma, siis tõsta restile täiesti jahtuma. Lõika ruutudeks ja serveeri.

Peakokk: Emma


5. aprill

HISPAANIA SALAT

punt lehtsalatit - nt rooma salatit või jääsalatit
1 salatisibul või väike punane sibul
2 suurt tomatit

Kaste:
1 sl veiniäädikat
3 sl külmpressitud oliiviõli

soola ja musta pipart

Pese vajadusel salatilehed, kuivata hoolega. Rebi salatilehed väiksemateks tükkideks ja pane kaussi. Lõika tomatid viiludeks või sektoriteks, lisa kaussi. Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Lisa kaussi.


Sega õli ja veiniäädikas, nirista salatile. Maitsesta soola-pipraga, sega kergelt läbi ja serveeri. 

Allikas: nami-nami

Peakokk: Lisetta

Pasta kanaga juustukastmes

375 g Pasta
2.5 tk Kana rinnaliha
1.25 tk Sibul
1.25 pk Knorri FIX maitsesegu spagetid 4 juust- ja brokolikastmes
1.25 tk Tsukiini (väike)
1.25 spl Oliiviõli
Petersell
2.5 spl Kohvikoor (10%)

1.  Sega Knorr Fix pannil klaasi külma vee ja koorega ja aja keema.
2. Lõika kana rinnaliha paksudeks kuubikuteks. Lõika tsukiini ja sibul sama suurusega tükkideks.
3. Prae liha kuumas õlis suurel pannil, lisa seejärel köögiviljad ja sega 2 minutit.
4. Vala kaste pannil olevatele kanatükkidele ja küpseta veel 5 minutit. Serveeri peterselliga üle raputatult.

Allikas: toidutare
Peakokk: Sandra 


Susie šokolaadikook

200 g šokolaadi
200 g margariini
3 muna
2,5 dl suhkrut
3 dl jahu
KATE
150 g šokolaadi
25 g margariini
1,5 dl vahukoort
KAUNISTAMISEKS
hõbekuulikesi

1.Põhja valmistamiseks sulata šokolaad ja margariin koos potis. 2.Klopi munad suhkruga vahule.Lisa jahu ja sega korralikult läbi.Seejärel lisa sulatatud šokolaad ning sega veel kord läbi 3.Kalla tainas 26-28 cm läbimõõduga koogivormi,küpseta ahjus 200 kraadi juures 25min. 4.Katte valmistamiseks sulata potis šokolaad ja margariin.Kui šokolaadon sulanud,võta pott tulelt.Lisa vahukoor ja sega läbi,kalla katte koogipõhjale.Kaunista hõbekuulikestega.

Allikas: toidutare
Peakokk:Getter- Ivet



1. veebr.

Küüslauguleivad dipikastmega

viilutatud tumedat leiba 
küüslauku 
õli 
soola 
Koori küüslauguküüned ja haki peeneks või suru läbi küüslaugupressi. Pane kaussi, lisa õli ja sool.
Lõika leivaviilud kangideks, sega kausis õli-küüslauguseguga.

Laota ahjuplaadile ning küpseta 225-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni leivad on mõnusalt krõbedad. Sega küpsetamise ajal paar korda - siis küpsevad leivad ühtlaselt.

Allikas: nami-nami 


Kaste

2 küüslauguküünt
200 g hapukoort
soola
Pressi küüslauguküüned hapukoore sisse, sega ja maitsesta soolaga.

Peakokk: Keitlin


Kartulisalat


14 viinerit
Koostisosad: 
10 koorega keedetud kartulit
5 muna
1 värske kurk
 2 marineeritud kurki
 1 sibul
400 g keeduvorsti või sinki

Kaste:
400 g hapukoort
400 g majoneesi
soola

Koori jahtunud kartulid ja tükelda kuubikuteks. Keeda munad, jahuta ja suru kahvliga katki. Haki kurk ja vorst väikesteks kuubikuteks, sibul haki hästi peeneks.
Kastmeained sega eraldi kausis, maitsesta soolaga.
Kalla kaste salatiainetele ning sega õrnalt läbi.
Serveeri viineritega.

Peakokk: 

Kookose brownied



250 g võid
500 g tuhksuhkrut
4 muna
110 g jahu, segatud veidikese soola ja küpsetuspulbriga
100 g kookoshelbeid
1/2 tl kookosessentsi
110g piimasokolaadi

Kuumuta ahi 180 kraadini.Vooderda 21 cm pikkuse kandilise koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Pane või ja suhkur potti ja sulata madalal kuumusel pidevalt segades. Võta pott tulelt ja jäta segu veidikeseks jahtuma.
Sega ükshaaval sekka munad ja seejärel jahu. Sulata šokolaad veevannil.Vala kolmandik segust väikesesse kaussi ning sega hulka kookoshelbed ja kookosessents. Sega ülejäänud segusse šokolaad ja vala see ühtlaselt vormi põhja. Tõsta kookosesegu lusikaga šokolaadisegu peale ja silu ühtlaseks. Pane vorm ahju ja küpseta 30-35 minutit. Lase koogil vormis jahtuda ja lõika ruutudeks.






9. nov.
Pitsakorvikesed




lehttaigen
pitsakate (vorst)
100 g riivjuust 
kurk
tomat sibul
2 muna
1 dl tomatipastat
pitsamaitseaine

Keeda munad. Tükelda ülejäänud toiduained. Sibul prae klaasjaks. Sega kõik täidiseained kokku
Tee taignast ruudud (või rõngad) ja pane need muffinipanni põhja, sinna sisse täidis ja peale riivjuust.



Peakokk: Kreete


Kanapasta peekoniga



1 pk ( 300 g) pastat  
150 g Peekon
350 g Kanaliha
1 purk purustatud tomateid
400 ml toidukoort
0,5 sl jahu
Sool
Must pipar
Riivitud juust

1. Keeda pasta.
2. Tükelda kana ja peekon kuubikuteks. Prae peekon pannil õlis, lisa kanakuubikud ja pruunista need samuti. Maitsesta soola- pipraga.
3. Kui kana ja peekon on küpsed, lisa pannile tomatid rõõsk koor. Lisa koort nii palju, et kastme värv on roosakas.Lisa jahu. Kuumuta mõni minut, kalla kaste keedetud pasta hulka ja kuumuta kõik koos korra läbi.
4. Portsjonite peale raputa  natuke riivjuustu. 


Peakokk: Getli-Liset


Küpsised šokolaaditükkide ja kookosega



75 g võid
110 g tuhksuhkrut
50 g pruuni suhkrut
1 muna
1 tl vanilliekstrakti
110 g jahu 
näputäis soola
1 tl küpsetuspulbrit
50 g kookoshelbeid
125 g  šokolaadi

Kuumuta ahi 180 kraadini.
Sega kausis või jamõlemad suhkrud, kuni segu on ühtlane ja pehme. Klopi juurde muna ja vanilliekstrakt. Sõelu juurde jahu, küpsetuspulber ja sool ning sega hoolega. lisa juurde šokolaaditükid ja kookoshelbed. 
Tõsta segust teelusikaga plaadile pätsikesed jättes 5 cm vahes. Vajuta pätsid märja kahvliga lamedaks.
Küpseta 10-12 minutit,kuni küpsised on muutunud kuldkollasteks. 



Peakokk: Angel


No comments:

Post a Comment