Wednesday, November 1, 2017

4b

17.aprill

Täidetud pannkoogid 

Taigen:
2 dl nisujahu
3,5 dl piima
2 muna
1 sl õli
1/4 tl soola

Täidis:
200 g juustu
200 g hakkliha
1 sibul
hapukoort
praadimiseks õli


Vahusta munad, jahu ja piim vispliga ühtlaseks taignaks. Lisa õli ja sool. Küpseta ülepannikoogid. Haki sibul ja prae hakkliha koos sibulaga, maitsesta soola ja pipraga. Määri poolele koogile hapukoort ning lisa lusikatäis hakklihasegu ja riivitud juustu. Keera rulli ja lao rullid ahjuvormi. Vahetult enne serveerimist pane roog 200 kraadissesse ahju, küpseta 10-15 minutit, kuni juust on sulanud ja pannkoogid uuesti läbi kuumenenud.


Sõrnikud + jäätis

3muna
3 spl suhkrut
natuke soola
vaniljesuhkrut
3 pakki  kohupiima (tavaline kandilises pakis, mitte kohupiimapasta)
6-7 spl jahu

Paneerimiseks:
riivsaia (sobib ka manna või jahu)

serveeri jäätisega


Vahusta munad suhkruga, lisa sool, vaniljesuhkur, kohupiim (kohupiima võid eelnevalt segada) ja jahu. Sega kõik ained korralikult ühtlaseks taignaks. Seejärel mätsi kohupiimataignast väikesed kotletid ja paneeri riivsaias. Prae pannil õlis keskmisel kuumusel, kuni üks pool kuldpruun. Keera kotlet ümber ja prae ka teiselt poolt. Ära prae liiga suurel kuumusel, siis võivad kotletid seest tooreks jääda. Serveeri hapukoore, moosi või tuhksuhkruga.



20.veebr.
Minipitsad

3 tortiljat
120 g pastakastet
120 g riivjuustu
3 kanasigarit

Lõika tortiljadeset kääride või vormi abil välja väikesed ringid japane need muffinivormide põhja.
Määäri igale pitsapõhjale 2 tl pastakastet ja riputa peale 2 tl riivjuustu
Lõika kanasigarid õhukesteks viiludeka ja lao need juustu peale.
Küpseta pitsasid 200 kraadises ahjus 10-15 minutit.


Väikesed lehttaignaküpsetised nutellaga

250 g pärmi-lehttainast
100 g nutella kreemi
50 g hakitud sarapuupähkleid
määrimiseks muna

Rulli pärmi-lehttainas lahti, määri pealt nutellaga. Tükeld pähklid hästi peeneks ja puista nutellale. Rulli tainas mõlemalt poolt keskele kokku, kuni jääb kaks kõrvuti rulli. Lõika sellest õhukesed viilud ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda pealt munaga.Küpseta 220-kraadises ahjus 10-15 minutit kuni kringlikesed on pealt kuldpruunid.

Mullinaudi limonaad

600 ml gaseeritud vett
200 ml õunamahla
10 sl pruuni suhkrut
1 laim
2 peotäit piparmündilehti
palju jääd

Sega suures kannus kokku gaseeritud vesi,õunamahl ja suhkur. 
Lõika laim sektoriteks ja lisa joogile. Rebi piparmündilehed väiksemaks ja pane ka need kannu.
Lase joogil tõmmata, et laimi ja piparmündi maitse muutuksid tugevmaks.
Serveeri enda valitud klaasides koos jää ja kokteilikõrrega. Soovi korral võid panna klaasi põhja pruuni suhkrut.

13.12.

Piparkoogipäev









Värvilised lavaširullid





1 lavaš
1 paprika
200 g õuna
300 g kodujuustu
majoneesi

  • Sega kodujuust majoneesiga.
  • Lõika pestud õun väikesteks tükkideks.
  • Laota lavaš lõikelauale,määri lusikaga sellele juustusegu ja puista peale paprika ja õunatükid.
  • Keera kõik tihedalt rulli.
  • Pane rull fooliumpaberisse ja lase sellel umbes pool tundi külmkapis seista.
  • Lõika rull ettevaatlikult noaga saagides tükkideks.

Kohupiim müsliga


800 g pehmet kohupiima (torus)
2 banaani
2 dl müslit
2 dl hapukat moosi
3-4 sl suhkrut
1 dl vett
  • Lõika banaan tükkideks ja sega kohupiimaga.
  • Lisa kohupiimale suhkur (kui vaja). Kui segu on liiga paks, lisa veidi vett.
  • Sega moos veega, nii saad moosikastme.
  • Tõsta klaaspokaali kihiti kohupiim ja müsli. Viimaseks kihiks jäta kohupiim.
  • Peale pane moosikaste. Kaunistada võid melissi- või piparmündilehega.

Mahlajook sidruniga

4 klaasi apelsinimahla või kodust õunamahla
4 klaasi vett
4 sl suhkrut
 2 sidrunit
  • Lase vesi veekannuga keema.
  • Kalla 1 klaasitäis kuuma vett kruusi või kannu, lisa suhkur ja sega.
  • Kalla mahl ja jahtunud vesi kannu.
  • Pigista sisse sidrunimahl.



No comments:

Post a Comment