Guacamole
maisitšipsid
2 küpset avokaadot
1-2 tomatit
1/2 sibulat
1/2 sidruni mahl
1/2 tl soola
1-2 küüslauguküünt
1/2 tl tshillimaitseainet
Lõika avokaadod pooleks ja võta kivid välja.
Uurista viljaliha lusika abil välja ja sega kõik ained köögikombainis või mikseriga.
Serveeri guacamolet dipikastmena või salatiga.
Maguskartulikrõpsud
bataat 3 tk
õli 1 l
sool
1. Pese hoolikalt bataat ja lõika õhukesteks viiludeks.
2. Kuumuta õli, tõsta bataadi viilud õlisse ning friteeri. Tõsta valminud krõpsud vahukulbiga majapidamise paberile nõrguma. Maitsesta soolaga.
Allikas: köök
Peakokk: Karel
Pitsa
Hapukooretainaga pitsapõhi
Selle tainaga jääb pitsa meeldivalt krõbe ja õhuke. Tänu oma krõbedusele jäävad pitsaääred veel eriti head.
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
50 g võid
2 dl hapukoort
Sega kokku jahu, küpsetuspulber ja sool. Näpi hulka pehme või. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Rulli taigen õhukeseks ümmarguseks rattaks. Aseta peale meelepärased komponendid ning küpseta ahju keskosas 200 kraadi juures 15-20 minutit.
Allikas: linnuliha
1 sibul
300 g hakkliha
2 hapukurk
1 paprika
2-3 tomatit
400 g riivjuustu
4-5 spl tomatipastat
pitsamaitseainet
Määri taignale tomatipasta. Prae pannil läbi sibul ja hakkliha, maitsesta ning laota taignale. Seejärel laota pitsale tükeldatud paprika ja viilutatud tomatid. Raputa pitsale peale pitsamaitseainet ja riivjuustu. Küpseta 180-200 ᵒC juures 25-30min.
Peakokk:Christopher
Rullbiskviit maasikate ja kohupiimakreemiga
4 suurt muna
100 g suhkrut (veidi üle 1 dl)
60 g nisujahu (u 1 dl)
50 g kartulitärklist (u 1 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
Vahele:
2 dl 35% rõõska koort
1 sl suhkrut
1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut
250 g kohupiima
300 - 400 g värskeid maasikaid
Kaunistuseks:
tuhksuhkrut
värsket münti
Valmista esmalt biskviit. Vahusta munad suhkruga hästi kohevaks ja heledaks vahuks. Sega jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber omavahel, siis sõelu munavahu peale ja sega õrnalt läbi.
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile.
Küpseta 225-kraadises ahjus 7-8 minutit, kuni biskviit on pealt kuldne. Võta ahjust välja. (VÄGA OLULINE on biskviiti mitte üle küpsetada - siis on seda hiljem raske rulli keerata!)
Aseta puhas küpsetuspaberi leht lauale, puista peale veidi suhkrut. Kummuta ahjust väljavõetud biskviitplaat pahupidi puhtale küpsetuspaberile. Eemalda ahjus olnud küpsetuspaber ettevaatlikult biskviidi küljest, siis aseta biskviidile tagasi ja lase jahtuda.*
Kohupiimakreemi jaoks vahusta rõõsk koor suhkru ja vanilliga pehmeks vahuks, siis sega juurde kohupiim.
Määri kohupiimakreem jahtunud biskviidile, jättes ühe pikema serva 5 cm ulatuses puhtaks. Laota peale tükeldatud maasikad.
Keera küpsetuspaberi abil kreemisemast laiast otsast alates tihedasti rulli. (Kui soovid, pane rullbiskviit paariks tunniks jahedasse - siis on seda hiljem kergem lõigata).
Tõsta serveerimisalusele, liitekoht all. Kaunista tuhksuhkru, maasikate ja nt mündilehekestega.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Timo
20. nov.
Frikadellisupp
1 tk Sibul
2 spl Või
400 g Hakkliha
0.5 tl Kuivatatud või värsked ürdid
2 tk Munakollane
2 tk Saiaviil
3 tk Porgand
1 tk Väike porru
2 spl Või
2 tk Kartul
Maitseroheline
1 l Lihapuljong
1. Haki sibul peeneks ja prae võiga klaasjaks.
2. Sega hakkliha praetud sibula, ürtide ja munakollasega.
3. Lisa vees või piimas leotatud sai või sepik.
4. Sõltuvalt sööjate vanusest maitsesta või ära maitsesta soola ja pipraga. Sega tainas hoolsalt läbi.
5. Vormi teelusika või märgade pihkude vahel sobiva suurusega pallikesed. Keeda, kuni need pinnale kerkivad, ja siis veel paar minutit.
6. Prae tükeldatud porgand ja hakitud porru võiga peaaegu pehmeks. Tõsta porgand ja porru koos tükeldatud kartuliga keevasse lihapuljongisse. Keeda köögivili tasasel tulel pehmeks.
7. Lisa frikadellid ja lase korraks keema tõusta.
8. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Puista supile hakitud maitserohelist.
Peakokk: Karel-Julius
Kartulipuder
Koostis:
1 kg kartulit
2 dl sooja piima
50 g võid
1 tl soola
0,25 tl musta pipart
Valmistamine:
Koori ja tükelda kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks.
Vala vesi ära ja lase kartulitel potis veidi auruda. Tambi kartulid pudrunuia abil katki, lisades samal ajal vähehaaval kuuma piima ja tükeldatud või.
Klopi puder puulusikaga kohevaks.
Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri.
Allikas: © NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Lihtsad hakk-kotletid
Põhiretsept maitsvate ja mahlaste hakk-kotlettide valmistamiseks. Maitsvaimad kotletid saab sea- ja veisehakkliha segust.
Kogus: neljale kuni kuuele
Koostis:
2 viilu saia
2 dl riivsaia
2 dl kohvikoort
1 hakitud sibul
500 g kodust hakkliha
1 muna
1 tl soola
0,5 tl purustatud musta pipart
maitseaineid omal valikul
Praadimiseks:
õli
Valmistamine: Pane saiaviilud või riivsai umbes viieks minutiks kaussi vedeliku sisse ligunema.
Haki sibul peeneks ja soovi korral prae kergelt väheses õlis.
Lisa hakkliha, muna, sibul ja maitseained ning sega ühtlaseks.
Vormi saadud tainast märjaks kastetud kätega kotletid ja prae mõõdukal kuumusel kenasti pruuniks
Peakokk: Oliver
Tiramisu
200 g kaeraküpsiseid (Digestive) küpsiseid
70 g võid
3 tl želatiini
2 dl tuhksuhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
1 sl sidrunimahla
200 g maitsestamata toorjuustu
200 g hapukoort
1 dl tükeldatud mandleid
2 dl vahukoort
Peale:
kakaopulbrit (magustamata)
Mõõda želatiin kuumakindlasse väiksemasse nõusse ja lisa 1/2 kl külma vett, hoia külmas.
Vooderda vorm küpsetuspaberiga.
Peenesta küpsised ja sega sulavõiga, suru segu vormi põhja.
Vahusta vahukoor, lisa toorjuust, tuhksuhkur ja vanilje ning vahusta veel pisut, lisa hapukoor.
Kuumuta pundunud želatiini kuni selle lahustumiseni. Lisa vahule želatiin ja mandlitükid.
Vala vormi ja hoia üks öö külmas, peale sõelu kakaopulber.
Peakokk: Josh
27.nov.
Riisi - makrasalat
1 pakk riisi (kiirkeedu)
2 muna
hapukoort
majoneesi
krabi(makra)pulki või krabinuudleid
soola
värske kurk
Keeda riisi ja loputa (jahuta) külma veega, nõruta.
Keeda munad ja haki noa või kahvliga
Lõika krabipulgad ribadeks, ketasteks või haki koori kurgid ja tükelda väikesteks tükkideks
Sega kõik koostisosad
Maitsesta hapukoore, majoneesi ja soolaga.
Allikas: toidutare
Peakokk: Voldemar
Chilli con carne
See Mehhikost pärit vürtsikas hakkliharoog on populaarne üle maailma.
sai
400 g veisehakkliha
2 sibulat
1 tšillikaun
2 sl õli
400 g purustatud tomateid
3sl tomatipastat
2 küüslauguküünt
400 g tomatikastmes valgeid konservube
1 dl vett
0,5 tl musta pipart
soola
1 tl paprikapulbrit
Kuumuta hakitus sibul õlis kollakaks.
Lisa pannile hakkliha ja pruunista aeg-ajalt segades.
Lisa tomatipasta, pressitud küüslauk, kuumuta veel veidi.
Tõsta segu potti ja lisa sellele purustatud tomatid, võimalikult peeneks hakitud tšillikaun ja vesi, hauta umbes 5 minutit.
Maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga.
Lisa oakonserv ja hauta veel 5 minutit.
Serveeri saiaga.
Peakokk: Joosep
Kirju Koer
2 pakki (a 180g) Eestimaised küpsised (vanilje- või kohvi-)
250 g Marmelaad (kuubikud)
1 dl Rosinad
3 sl Kakaopulber
150 g Või
200 g (pool purki) Kondenspiim suhkruga
Pudista küpsised käte vahel tükkideks. Sega kausis küpsised, marmelaadikuubikud, rosinad ja kakaopulber. Sulata kastrulis või. Lisa kondenspiim ja sega läbi. Vala segu küpsisesegule ja sega ühtlaseks. Mätsi segu küpsetuspaberil vorstikujuliseks ja keera paberisse. Lase seista külmikus vähemalt 2 tundi kuni üleöö. Lõika viiludeks.
Kogustest valmib 15 lõiku.
Allikas: toidutare
Peakokk: Roland-Joann
No comments:
Post a Comment