15.mai
Kanaampsud sidrunipestoga
400 g Kanakintsuliha
Oliiviõli praadimiseks
Sool
Must pipar
PESTO
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
1.5 dl Oliiviõli
1 tk Küüslauguküüs
1 peotäis Basiilik
30 g Kõva juust
30 g Piiniaseemned
Petersell
Sool
Must pipar
1. Kõigepealt valmista pesto. Selleks riivi sidrunilt koor ja pigista kaussi mahl. Lisa oliiviõli ja purustatud küüslauk. Pane kaussi ka teised pesto koostisained ja purusta kõik saumikseriga ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.
2. Tükelda kanakintsuliha ja maitsesta soola-pipraga. Lükka kanatükid grillitikkude otsa ja pruunista neid kuumas oliiviõlis mõlemalt poolt 1,5 minutit. Serveeri koos pestoga!
Allikas: toidutare
Peakokk: Gerli
Juustu-kanapirukas
Kohupiima-muretainas:
125 g võid või margariini
2 dl nisujahu
125 g kohupiima
0,5 tl soola
Kate:
2 suitsukanakoiba
1 porru
1 väike purk viilutatud šampinjone
3 dl riivjuustu
2 muna
1 tl paprikapulbrit
1 tl sidrunipipart
Näpi rasvaine jahuga segamini. Lisa kohupiim ja sool ning sega ühtlaseks taignaks.
kata 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja küljed taignaga. Pane korraks külmkappi . Lõika kana väikesteks tükkideks, poolita ja viiluta porru. Nõruta seenekonserv vedelikust. Laota pirukapõhjale kana, porru ja seeneviilud. Klopi lahti munad, maitsesta sidrunipipra ja paprikapulbriga. Vala segu täidisele ning pane peale riivjuust. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.
Peakokk: Hanna
Koogipõhi
2 muna
2 dl suhkrut
3 dl nisujahu
1 tl söögisoodat
500 g hapukoort
1 sl kakaod
Kreem
500 g hapukoort
1 tl vaniljesuhkrut
3 spl suhkrut
Glasuur
50 g tumedat šokolaadi
1 dl vahukoort
1 spl võid
2 sl kakaopulbrit
banaan
100 g vaarikaid
Vahusta munad suhkruga. Lisa hapukoor ja soodaga segatud jahu, töötle ühtlaseks taignaks.
Jaota tainas pooleks kahte kaussi ning lisa ühele kogusele kakaod.
Vala eri värvi tainad erinevatesse vormidesse, mis on küpsetuspaberiga kaetud.
Küpseta mõlemat koogipõhja 200-kraadises ahjus 20 minutit.
Lase küpsenud koogipõhjal jahtuda ja tükelda hele põhi ning sega heledad koogitükid hapukoore ja suhkrute seguga.
Aseta alumine tume koogipõhi alusele, lao sellele banaaniviilud . Pane peale biskviiditükkidega segatud kreem.
Glasuuri valmistamiseks sulata potis või, sega juurde vahukoor, kakao ja tumeda šokolaadi tükikesed ja kuumuta segades keemiseni.
Vala glasuur koogile.
Soovi korral kaunista marjadega.
Peakokk: Maria Anet
17.apr.
17.apr.
3 porgandit
0.5 Hiina kapsast
2 tl seesamiõli
1 pakk (70 g) India pähkleid
2 tl rapsiõli
soola
3 pakki kiirnuudleid
1 sl sojakastet
2 sl peenestatud varajast sibulat või murulauku
0.5 peenestatud punast tšillit
Valmistamisjuhend
Koori porgand ja lõika ülipeenteks tikkudeks. Tükelda Hiina kapsas. Kuumuta pannil seesamiõli. Küpseta porgandeid ja Hiina kapsast kiiresti pannil. Tõsta pannilt ära. Purusta pähklid. Kuumuta pannil õli ja pruunista kiiresti pähklid, ära lase kõrbema minna. Maitsesta kergelt soolaga ja tõsta kõrvale. Pehmenda nuudlid keevas vees, kurna ning prae kiiresti kuumal pannil. Lisa hulka aedviljaribad ja pähklid ning maitsesta sojakastmega. Tõsta kaussi ja raputa peale peenestatud murulauku ja tšillit.
Allikas: Prisma
Peakokk: Mariliis
Koorene paprikapasta
Alma 20% toidukoort 150 g
Valio Viola sulatatud juustu paprikaga 100 g
küüslauguküünt 2 tk
paprika-tomatikastet 100 g
spagette 250 g
Röstitud paprika-tomatikaste
punast paprikat 5 tk
tomatit 4 tk
küüslauguküüs 1 tk
meresoola
suhkrut
Serveerimiseks
Valio Forte Speciale kõva itaaliapärast juustu
värsket basiilikut
Valmistamine
Röstitud paprika-tomatikastme jaoks kuumuta ahi 230 kraadini. Aseta ahjuplaadile pooleks lõigatud tomatid ja terves suuruses paprikad ning piserda need oliiviõli ja soolaga kokku. Küpseta umbes 20 minutit. Seejärel eemalda paprikatelt nahk, seemned ja vars ning pane koos tomatite ja küüslauguga blenderisse. Püreesta ühtlaseks massiks ja maitsesta soola, suhkru ja vähese balsamiäädikaga.
Jahuta kaste ja pane purki.
Koorekastme jaoks sega omavahel paprika sulajuust, toidukoor, hakitud küüslauk ja paprika-tomatikaste. Vala kaste suurele pannile ja kuumuta keemiseni või kuni saavutad kreemja konsistentsi. Sega kastme hulka al dente küpsusastmega spagetid ja serveeri kohe.
Serveeri koorest pastat Valio Forte Speciale kõva itaaliapärase juustu ja värske basiilikuga.
Allikas: Valio
Peakokk: Lysbeth
Kohupiimakook kama ja mustikatega
Põhi
22 cm koogivorm
100 g toasooja võid
1/4 tl soola
2 spl suhkrut
1,5 tl küpsetuspulbrit
100 g jahu
150-200 g kama
Täidis
600 g kohupiima
2 muna
2-3 spl suhkrut
1/2 tl vanillisuhkrut
Mustikaid
Sega põhja jaoks kuivained omavahel.
Näpi sõrmede vahel toasoe või ja kuivainete seguga. NB: kui segu ei jää kergelt kokku, siis lisa veidi võid.
Kata 22 cm koogivorm ühtlaselt tainaga.
Täidise tegemiseks vispelda kausis kergelt 2 muna ja 2-3 spl suhkrut.
Sega vispeldatud muna ja 600 g kohupiima ning lisa 1/2 tl vanillisuhkrut.
Vala täidis koogivormi, lisa mustikaid.
Pane kook 180 kraadi juures ahju 40 minutiks.
Kui kook on valmis, siis lase koogil jahtuda ja serveerimiseks raputa peale tuhksuhkurt.
Allikas: retseptisahtel
Peakokk: Berlin
6.03
LIHTNE ROHELINE SALAT
värsket lehtsalatit
rooma salatit või jääsalatit
tammelehesalatit või põldsalatit
värsket kurki
hapukoort
soola
suhkrut
Pese salatilehed, kuivata ja rebi väiksemateks tükkideks. Pane salatikaussi. Lõika kurk pikuti pooleks, seejärel õhukesteks viiludeks. Lisa salatilehtedele.
Lisa hapukoor, maitsesta soola ja suhkruga ning sega kergelt läbi.
Allikas: nami-nami
Kananagitsad
1 tassitäis riivsaia
1/2 tassitäit parmesanijuustu
1 teelusikatäis soola
1 teelusikatäis kuivatatud tüümianit
1 teelusikatäis kuivatatud basiilikut
1/2 tassitäit sulatatud võid
1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
2. Lõika kanarind käepärasteks kuubikuteks. Sega keskmise suurusega kausis kokku riivsai, juust, sool, tüümian ja basiilik. Pane sulatatud või väikesesse kaussi.
3. Kasta kanatükid võisse ning seejärel riivsaiasegusse. Aseta tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pane 20 minutiks ahju.
Allikas: delfi
Peakokk: Annabel
Mehhiko pada
U 8 portsjoni jaoks läheb vaja:
400 g väherasvast hakkliha
300 g riisi
400 g tomatikastet
2 küünt küüslauku
porrut või sibulat
1 punane paprika
1 purk punaseid ube
soola, pipart, paprikapulbrit, (pitsamaitseainet)
Prae hakkliha porru ja küüslauguga küpseks. Lisa paprika ja tomatikaste ja hauta kuni paprika on pehme. Maitsesta. Viimasena lisa purgioad ja kuumuta keemiseni.
Samal ajal keeda teises potis valmis riis. Mina kasutasin eelkeedetud riisi seekord, kuid võib kasutada ka basmati või risoto riisi.
Kui riis ja hakklihakaste valmis on, segage need omavahel ja asuge sööma!
Allikas: Cousinella
peakokk: Melani
U 8 portsjoni jaoks läheb vaja:
400 g väherasvast hakkliha
300 g riisi
400 g tomatikastet
2 küünt küüslauku
porrut või sibulat
1 punane paprika
1 purk punaseid ube
soola, pipart, paprikapulbrit, (pitsamaitseainet)
Prae hakkliha porru ja küüslauguga küpseks. Lisa paprika ja tomatikaste ja hauta kuni paprika on pehme. Maitsesta. Viimasena lisa purgioad ja kuumuta keemiseni.
Samal ajal keeda teises potis valmis riis. Mina kasutasin eelkeedetud riisi seekord, kuid võib kasutada ka basmati või risoto riisi.
Kui riis ja hakklihakaste valmis on, segage need omavahel ja asuge sööma!
Allikas: Cousinella
peakokk: Melani
PRANTSUSE ŠOKOLAADIKOOK
200 g tumedat šokolaadi
200 g Saaremaa 82% võid
200 g suhkrut
4 suurt muna
1 sl nisujahu
Sega kausis tükkideks murtud šokolaad ja või ning sulata mikroahjus või vesivannis aeg-ajalt segades. Sega juurde suhkur ning lase veidi jahtuda.
Lisa ükshaaval segades juurde munad - justnimelt hoolikalt segades, ei pea mikseriga vahustama! Kui soovid, võid munad siiski esmalt kahvliga kergelt katki segada. Viimasena sõelu juurde nisujahu. Sega ühtlaseks.
Kalla tainas võitatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 25 minutit 200-kraadises ahjus. Valmis kook on pealt just küpsenud, aga seest veel pehme.
Lase koogil enne serveerimist vormis jahtuda - kasvõi järgmise päevani.
Serveeri nt vahukoore ja värskete marjadega.
Šokolaadi-vahukommikook
Tahvel tumedat šokolaadi (nii 200g)
1 pakk šokolaadikeeksi/koogi pulbrit
Vett ja õli vastavalt pulbri vajadustele
1 tahvel tumedat šokolaadi
4 munavalget
1tl sidrunimahla
80g suhkrut
3spl vahukoort (vajadusel enam)
Valmistamisõpetus
Tee vastavalt šokolaadikeeksi/koogi pulbri juhistele vee ja õliga valmis keeksisegu, lisa poole tahvli jagu šokolaaditükke.
Laota ümmargusse ahjuvormi (paarikümne sentimeetrine diameeter sobiks siinkohal kõige paremini) küpsetuspaber ning tõmba paberi ääred kergelt üle rapsiõliga. Vala segu ahjuvormi ja küpseta 180 kraadi juures u. 25 minutit.
Kui kook küpseb, vahusta ära munavalged koos näpuotsatäie soolaga ja teelusikatäie sidrunimahlaga. Vahustamise ajal lisa järk-järgult 80g suhkrut ja jätka kuni moodustub tihke, tugev vaht, mis kaussi kallutades ei voola.
Tõsta kook ahjust välja jahtuma ning pööra ahi grillrežiimile. Kergelt jahtunud koogile pane peale munasegu, ühtlusta ning tõmba lusikaga pinnale väikesed ‘tipud’ – need annavad koogi küpsedes mõnusa tekstuuri ja karamelliseeritud maitse. Küpseta grillrežiimil u. 3 minutit, tehes kindlaks, et koogile jääks kaunis karamelliseerunud toon.
Tõsta kook ahjust välja jahtuma.
Šokolaadi-ganache’i tegemiseks kasuta bain marie’d. Sulata alles jäänud pool šokolaaditahvlit ning sega sellesse vahukoort – küllalt, et segu jääks siidjas ja särav.
Piserda-kalla ganache koogile ja serveeri kohe.
Allikas: retseptisahtel
Peakokk: Lenna
No comments:
Post a Comment