Thursday, January 25, 2018

11 suund

22.märts

Lavaš

paprika
makra
salat
toorjuust (Creme bonjour küüslaugu, kurgi)
lavaš

Peakokk: Liilia

Koorene kanapasta, mis viib keele alla

400 g Kanafilee
400 g Penne pasta
350 ml vahukoor
150 g Riivitud juust
  Kanamaitseaine

  Basiilik

Keeda penned poolpehmeks, maitsesta soolaga
Lõika kanafilee kuubikuteks ning prae mõlemalt poolt kuldpruuniks
Maitsesta kanafilee kanamaitseaine, soola ja pipraga
Lisa kanafileele vahukoor minutiks
Lisa penned ning kuumuta mõni minut, kuni koor muutub paksuks
Lisa riivitud juust 

Serveeri basiilikulehtedega

Allikas: maitsed
peakokk: Liise

Ooey Gooey Fudge Brownies

Ingredients
½ cup (1 stick) unsalted butter, melted and cooled
1½ cup white sugar
½ tsp pure vanilla extract
2 eggs, room temperature
¾ cup all-purpose flour + 1 TBS for coating chocolate chips
½ cup unsweetened cocoa powder
¼ tsp salt
¼ tsp baking soda
1 cup semi-sweet chocolate chips
Instructions
Preheat oven to 350F
Prepare an 8x8 aluminum square baking dish with a light coating of cooking spray, or wipe with a small amount of shortening.
In a bowl, combine the white sugar, melted butter, and vanilla extract until smooth and fluffy.
In a second bowl, sift together the flour, cocoa powder, salt, and baking soda.
Beat the eggs, one at a time, into the sugar and butter mixture, until thoroughly combined.
Add the flour mixture in 2-3 additions, mixing slowly until just combined.
Toss the chocolate chips in about 1TBS of flour, and then fold into the batter.
Pour batter into pan and use a rubber spatula to level off the top.
Bake for 20-25 minutees. Brownies are done when edges are set and have started to pull away from the sides of the pan. The center may appear to be slightly jiggly, but will firm up once brownies have cooled.
Notes
Omit the baking soda if you are using a Dutch process cocoa powder.
Tossing the chocolate chips in flour will prevent them all from falling to the bottom of the brownies.
Testing for doneness using a toothpick is tricky with this recipe, as the brownies are so fudgy that a toothpick inserted into the center of the pan will never come out clean even when the brownies are done baking.

You can wrap cut brownies in saran wrap, place into a freezer bag, and freeze the leftovers! Thaw them out on the counter, nuke them in the microwave for a molten treat, or heck, just eat them straight out of the freezer.

Allikas: http://www.browniebites.net/ooey-gooey-fudge-brownies/

Peakokk: Kristin

22.veebr.

Spanakopitad

 Kreeka köök
12 tk.

250 g lehttaignat (või 2 suurt filotaignalehte)
200 g külmutatud spinatit
1 sibul
1 sl võid
25 g kreeka pähkleid
0,5 muna
70 g feta juustu
musta pipart, muskaatpähklit
0,5 muna pintseldamiseks

Sulata spinat ja pigista sellest liigne vesi välja, haki spinat peenemaks.
Haki sibul.
Pane või pannile ja kuumuta selles sibulatükid, lisa spinat ja prae umbes 5 minutit.
Lisa hakitud kreeka pähklid, maitsesta soola ja pipraga.
Veidi jahtunud spinatisegule lisa muna.
Rulli taigen õhemaks ja lõika ruudukujulisteks tükkideks.
Aseta taignaruudu keskele lusikatäis spinatisegu, murenda sellele fetajuustu ning murra pirukas kolmnurkselt kokku.

Suru servad tihedalt kokku. Määri pirukad pealt munaga ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 20 minutit.

Peakokk: Gariina

 Makaroni-juustuvorm


500 g makarone
1 paprika
1 pakk riivjuustu
8 tk muna
1 l piima
0.5 tl Sool
0.25 tl Valge pipar


 Keeda makarone soolaga maitsestatud vees pakil oleva juhendi järgi. Loputa külma veega ja nõruta korralikult sõelal. Pane makaronid vormi, sinna peale lõika paprikaruudud.
Klopi munad lahti. Lisa piim, sool, pipar. Vala munasegu vormile.
Puista üle riivjuustuga.
 Küpseta ahju keskmisel siinil 180ºC juures 30 minutit, kuni roog on kenasti pruun.

Peakokk: Kaisa


Tuuletaskud

Keedutaigen:

75 g võid
1,5 dl vett
1,5 dl jahu
3 muna

Täidis:
2 dl vahukoort
2 dl kohupiimapastat

Kuumuta ahi 180 kraadini.
Mõõda paksupõhjalisse keedunõusse vesi ja rasvaine, kuumuta segu kunivõi on sulanud.
Lisa jahu ning keeda segu nõrgal tulel puulusikaga tugevalt kloppides, kuni taigen muutub ühtlaseks ja nõu küljest lahti lööb.
Võta taigen tulelt ning lase segul jahtuda 60-70 kraadini
Lisa jahtunud massile ükshaaval munad, iga muna lisamisel klopi taigen ühtlaseks. Taigen peab olema sile, mitte liiga kõva.
Vormi kahe väikese lusika või tordipritsi abil küpsetuspaberile pätsikesed (paigutamisel arvesta, et keedutaigen suureneb küpsetamisel kaks korda).
Keedutaigen kerkib niiskes ahjus paremini. selleks pritsi küpsetuspaberile veidi vett, et ahjus oleks rohkem niiskust.
Küpseta 20-25 minutit. Ära ava vahepeal ahjuust.
Tõsta valminud tuuletaskud ahjust välja ja lase jahtuda.
Lõika tuuletaskult terava noaga kaas maha ja täida sobiva täidisega. 



Peakokk: Marje



25.jaan.
Soolased muffinid singi ja juustuga



Koostisained
300 g speltajahu
100 g riivitud mozzarellat
100 g sinihallitusjuustu
2 tl küpsetuspulbrit
100 g sinki
100 g sulatatud võid
2 muna
250 ml väherasvast petti
Värsket maitserohelist
Soola

Haki 100 g sinki.
Sega kokku 300 g speltajahu,2 tl küpsetuspulbrit, värsket maitserohelist, soola, 100 g riivitud mozzarellat ja 100 g sinihallitusjuustu.
Lisa segule 100 g sulatatud võid, 2 muna ja 250 ml väherasvast petti.
Tõsta segu muffinivormidesse ja tõsta 180 kraadi juures 20 minutiks ahju.

Allikas: retseptisahtel
Peakokk: Sille


KARTULIKOTLETID



4 suurt kartulit (u 700 g)
1 väike sibul
1 tl soola
2 sl hapukoort
2 sl nisujahu
1-2 muna
1 tl köömneid

Paneerimiseks:
nisujahu

Praadimiseks:
võid ja õli
Keeda kartulid koorega pehmeks. Koori ja aja läbi hakkmasina koos tükeldatud sibulaga. Lisa ülejäänud ained ja sega hoolega. Vormi kotletid ja veereta jahus.
Küpseta või-õli segus helepruuniks - pööra kotletid ringi alles siis, kui alumine pool on kenasti pruunistunud.
Serveeri toorsalati (fotol tomatisalsa) ja hapukoorega. Kui soovid toekamat einet, siis võid pakkuda kõrvale nt seenekastet.

Nipid ja soovitused:
Sama retsepti järgi võib valmistada kotlette ka porgandist ja peedist.
Lisa alguses ainult üks muna - kui kartulimass kenasti koos püsib, pole teist ehk lisada vajagi.

Allikas: nami-nami

Peakokk: Gariina


Patuselt hea juustukook Domino küpsistega



Põhi:
1 pk (180g) šokolaadiküpsiseid
75 g võid

Kate:
800 g toorjuustu, toasooja
200 g valget šokolaadi
100 g piimašokolaadi
1 pk (175g) domino küpsiseid

Purusta küpsised peeneks. Sulata või ning lisa segades küpsisepurule. Suru küpisepõhi küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (22cm) põhjale.

Sulata šokolaadid veevannil. Mikserda toorjuust lahti ning lisa (ise mikserdades) sulatatud šokolaad. Mikserda seni, kuni šokolaad on segunenud. Haki küpsised väiksemateks tükkideks ning sega sisse toorjuustutäidisele. Aseta täidis küpsisepõhjale ning lase külmas taheneda vähemalt 4 tundi. Serveermisel võid peale raputada kakaopulbrit ja riivitud šokolaadi.

Allikas: kokkama
Peakokk: Katriin

No comments:

Post a Comment