3. tund - 28. nov.
Klubivõileivad
12 viilu röstsaia
majoneesi
12 viilu praetud suitsupeekonit
4 kana rinnatükki
leht või rooma salatit
6 tomatit
soola
pipart
sidrunimahla
grilltikke
Viiluta kanafilee ja prae mõlemalt poolt küpseks, maitsesta. Rösti saiad kuldpruuniks. Tõsta saiaviil tööpinnale ja kata rikkalikult majoneesiga. Lõika tomativiilud, tõsta majoneesile ja maitsesta. Lisa salat, peekon. Kõige peale tõsta mõned kanaviilud ja maitsesta sidrunimahlaga. Tõsta peale järgmine saiaviil, kata majoneesiga ja korda. Tõsta võileibadele pealmine saiakiht, vajuta kergelt alla ja kinnita hambaorgiga. Lõika kolmnurkadeks ja serveeri.
Peakokk: Johannes Kaspar.
Pasta Bolognese
500 g Spagetid
2 tl õli
100 g suitsupeekon
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
400 g veisehakkliha
500 g tomatipüree
1 tl Pune (kuivatatud)
Sool
Must pipar
1 tl suhkur
1 kuni 2 dl Lihapuljong
PEALE
50 g (riivitud) Parmesani
Kuumuta kastrulis õli. Lisa hakitud peekon, sibul ja küüslauk ning kuumuta mõni minut. Lisa hakkliha ja jätka praadimist 5 minutit. Viimaks lisa tomatipüree, puljong ja pune. Hauta vaiksel tulel kaane all 50 minutit, aeg-ajalt segades. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga.
Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna ning sega kastmesse.
Serveeri mahlase kastmega ülevalatud pastat koos riivitud Parmesani juustuga.
2 tl õli
100 g suitsupeekon
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
400 g veisehakkliha
500 g tomatipüree
1 tl Pune (kuivatatud)
Sool
Must pipar
1 tl suhkur
1 kuni 2 dl Lihapuljong
PEALE
50 g (riivitud) Parmesani
Kuumuta kastrulis õli. Lisa hakitud peekon, sibul ja küüslauk ning kuumuta mõni minut. Lisa hakkliha ja jätka praadimist 5 minutit. Viimaks lisa tomatipüree, puljong ja pune. Hauta vaiksel tulel kaane all 50 minutit, aeg-ajalt segades. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga.
Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna ning sega kastmesse.
Serveeri mahlase kastmega ülevalatud pastat koos riivitud Parmesani juustuga.
VAESED RÜÜTLID
18 saiaviilu
5 muna
5 dl piima
5 sl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
näpuotsatäis soola
1 tl kaneeli
Klopi omavahel kokku munad, piim, suhkur, vanillisuhkur, sool ja kaneel. Pista saiaviilud mõlema poolega muna-piimasegusse ning aseta need kuumale kergelt õliga kaetud pannile. Prae saiaviilud mõlemalt poolt kuldpruuniks ning aseta taldrikule.
Allikas: Kokkama ragnega
Mahlakissell
1 l Mahl
1 tk Sidrun
0.5 sl Tärklis
Suhkur
Vesi
Kuumuta vesi, mahl, suhkur keemiseni lisa külma mahlaga segatud tärklis. Kuumuta keemiseni.
Allikas: toidutare
Peakokk: Risto
2. tund - 14.nov.
Krõbekartulid küüslaugukastmega
15 kartulit (koorimata)
50 g võid
soola
pese kartulid, lõika pooleks. Keeda kartulid poolpehmeks, kurna, lisa võid ja soola. Lase võil sulada ja siis raputa hästi kõvasti kaanega kaetud potti nii, et kartulid muutuvad veidi sodiks. Pane 190 kraadisesse ahju 45 minutiks küpsema.
Küüslaugukaste
2-3 küüslaugu küünt
natuke tilli
hapukoort(10%)
majonees
Võtta üks tavalise suurusega kauss (mitte väga väike,ega ka suur).Seejärel koorida küüslaugu küüned,ja panna küüslaugu pressi. Pressida kõik küüslaugud kaussi. Seejärel lisada majoneesi ja hapukoort(vastavalt maitsele).Kõige lõpuks hakkida tilli(võib ka olla kuivatatud till). Segada kõik ilusti läbi. Siis natukeseks ajaks külmkappi.
Allikas: toidutare
Peakokk: Sebastian
Pikkpoiss kartulipudruga
500 g kodust hakkliha
1 keskmine sibul
1 küüslauguküüs
2-3 viilu saia
2 tl sinepit
2 tl vahemere ürdisegu
2 tl paprikapulbrit
soola
pipart
Kartulipudru koostisained:
1 kg kartulit
2 dl rõõska koort või täispiima
50 g võid
1 spl hapukoort
sool
pipar
till
Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
Leota saiaviile vees. Vala ära liigne vesi kuid ära saia kuivaks pigista.
Tükelda sibul ja küüslauk.
Pane kokku kõik komponendid ja sega hästi läbi, et mass oleks ühtlane.
Aseta pikkpoiss ahjuvormi ja pane ahju alguses 20 minutit ilma kaaneta.
Aseta ahjuvormile kaas peale ja küpseta veel 10-15 minutit.
Kartulipudru tegemiseks keeda kooritud kartulid hästi pehmeks ja vala keeduvesi ära.
Lisa kuumutatud rõõsk koor ja või ning tambi kartulid katki.
Lisa hapukoor, sool ja pipar ning soovi korral värske till. Klopi puder kergelt läbi.
NB! Liigne kloppimine või mikserdamine eraldab kartulist tärklise ja segu jääb ebameeldivalt liimjas
Serveeri Pikkpoiss ja kartulipuder ning lisandiks aurutatud köögiviljad – näiteks brokkoli ja roheline hernes.
Allikas: retseptisahtel
Peakokk: Kert
PARIMAD PANNKOOGID
300 g jahu
0,75 l piima
3 muna
30 g võid
1,5 tl suhkrut
näpuotsaga soola
õli praadimiseks
jäätis
maasikamoos
Vala jahu suurde kaussi kuhja, sega soola ja suhkruga. Tee jahu keskele süvend. Sinna vala lahtiklopitud munad, mis on segatud piimaga. Vala segu joana, samal ajal teise käega pidevalt jahuga segades. Kõige lõpuks sega hulka sulatatud või.
Prae õlitatud kuumal pannil suured hästi õhukesed pannkoogid. Serveeri jäätise ja maasikamoosiga.
Allikas: siit nurgast ja sealt nurgast
Peakokk: Kusti
1. tund - 7. nov.
LIHTNE MAKARONISALAT
360 g Rakvere Lihakas suitsuvorsti või suitsusinki
2 pikka kurki
Salatikaste:
250 g hapukoort
250 g majoneesi
1 tl sinepit
soola ja musta pipart
Keeda makaronid soolases vees pehmeks, nõruta ja jahuta korralikult. Haki kurk ja vorst/sink. Pane suurde kaussi.
Sega kastmeained omavahel, lisa tükeldatud salatikomponentidele. Lase enne serveerimist umbes pool tundi maitsestuda.
Allikas: nami-nami
Pitsarullid
5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl piima
100 g võid
1 tl soola
Vahele:
1 dl Mõnusalt vürtsikat pannikastet (Felix)
2 sl kuivatatud punet
100 g sinki
200 g riivitud juustu
1 punane paprika
Sega kuivained omavahel. Vahusta kergelt toasoe või ja sega kuivainete ja piimaga ühtlaseks.
Rulli jahusel pinnal 30×40 cm suuruseks. Määri peale pannikaste ja tõsta peale ribadeks lõigatud sink. Puista peale ka juust ja pune. Keera rulli ja lõika terava noaga 1 cm suurusteks viiludeks.
Tõsta rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 15 minutit, kuni need on kaunilt küpsed.
Sellest kogusest tuleb umbes üks plaaditäis pitsarulle.
Allikas: perenaine
ŠOKOLAADIRUUDUD (BROWNIES)
200 g tumedat 70% šokolaadi
3 muna
200 g suhkrut
100 g nisujahu
100 g hakitud kreeka pähkleid
0.5 tl soola
0.5 tl vanilliekstrakti
Vooderda 24x24 cm koogivorm küpsetuspaberiga ning pane ahi 170˚C peale kuumenema.
Sulata või ja šokolaad vesihaudes või mikroahjus.
Klopi munad ja suhkur elektrimikseriga vahule. Lisa sulanud šokolaadi-võisegu ning sega ühtlaseks. Lisa jahu, sool, hakitud pähklid ja vanilliekstrakt, sega täiesti ühtlaseks.
Kalla tainas vormi ning küpseta 170kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni kook pealt kuiv tundub.
Serveeri soojalt või lase vormis jahtuda, siis tõsta vormist välja ning lõika tükkideks.
NB! Õiged brownied on pealt veidi kuivanud ja pragunenud, seest aga kohati veel niisked!
Allikas: nami-nami
No comments:
Post a Comment