2.juuni
LIHTNE TOMATISUPP
750 g tomatit2 tk küünt küüslauku
1 tk sibulat
2 sl oliiviõli
1 l heledat puljongit
veidi värsket punet
1 dl maitsestamata jogurtit
soola
musta pipart
13 viilu saia
Lõika tomatid neljaks, kuumuta neid koos hakitud sibula ja küüslauguga oliivõlis.
Lisa puljong ja pune ning hauta 10-15 minutit.
Sega hoolega ning kurna läbi sõela.
Kuumuta supp keemiseni ning maitsesta soola ja pipraga.
Serveerides tõsta igale supiportsule peale 'jogurtisilm', millesse on segatud hakitud punet ning maitseks soola ja pipart.
serveeri röstitud saiaga
Allikas: nami-nami
Peakokk: Keidi
Maailma parim lasanje
lasanjeplaate (18–20, kogus oleneb vormi suurusest)Tomatikaste:
500 g hakkliha
1 sibul
2–3 küüslauguküünt
500 g purustatud tomateid
2 spl tomatipastat
1 hakitud paprika
Juustukaste:
50 g võid
1 dl jahu
1 l piima
20 g juustu
soola
valget pipart
Peale:
150 g riivitud juustu
Kõigepealt valmista tomatikaste. Pruunista pannil hakkliha, sibul ja paprika. Lisa tomatipasta, purustatud tomatid ja riivitud küüslauguküüned. Maitsesta soola ja pipraga. Hauta kastet kaane all umbes 10–15 minutit.
Seejärel valmista juustukaste. Sulata potis või, lisa jahu ja prae kergelt läbi. Lisa korraga piim ja kuumuta pidevalt segades keemiseni. Keeda 5–6 minutit, pidevalt vispliga segades, kuni kaste on ühtlane ja veidi pakseneb. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pott tulelt ja sega juurde riivitud juust.
Võta ahjukindel vorm ja tõsta põhjale kiht juustukastet. Laota peale kiht lasanjeplaate, siis hakklihakastet ja peale juustukastet. Korda 2–3 korda, kuni toiduained on otsas.
Pealmine plaatide kiht kata juustukastmega ja puista peale veel riivitud juustu. Küpseta 225-kraadise ahju allosas 30–40 minutit.
Allikas: buduaar
Peakokk: Jeva
AMEERIKA MUSTIKAMUFFINID
Mustikamoos:
2.5 dl mustikaid2 tl suhkrut
Puistepuru:
100 g suhkrut
2 tl riivitud sidrunikoort või laimikoort
Muffinid:
6 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl meresoola
2 suurt muna
225 g suhkrut
4 sl sulatatud ja jahutatud võid
4 sl õli
1.5 tl vanilliekstrakti
2.5 dl petti ehk võipiima
2.5 dl mustikaid
Valmista esmalt mustikamoos. Sega mustikad ja suhkur väikeses potis. Kuumuta keskmisel kuumusel mõned minutid, siis suru marjad lusikaga katki ning kuumuta, kuni potis on umbes 4 sl mustikamoosi. Lase jahtuda.
Valmista purukate. Sega suhkur ja riivitud laimikoor väikeses kausis omavahel.
Valmista muffinid. Kuumuta ahi 210 kraadini. Vooderda muffinivormid pabervormidega või määri korralikult võiga.
Sega jahu, küpsetuspulber ja sool suures kausis. Klopi väikeses kausis munad suhkruga heledaks. Sega keskmise suurusega kausis sulatatud või, õli, vanilliekstrakt ja petipiim. Klopi juurde munasegu ja sega ühtlaseks.
Sega "märjad" komponendid kuivainete hulka, tehes seda hästi õrnalt ja kergelt. NB! Taina ülesegamise tulemuseks on tihked muffinid, nii et proovi seda vältida!!!
Viimasena sega juurde mustikad. Jaota tainas ettevalmistatud muffinivormidesse. Tõsta igale muffinile 1 tl mustikamoosi ning sega see kokteilitiku abil kergelt muffinitaina hulka. Puista peale sidruni-suhkrusegu.
Küpseta 210-kraadises ahjus 18-20 minutit, kuni muffinid on kenasti kerkinud ja pealt kuldpruunid.
Lase 5 minutit vormis jahtuda, siis tõsta muffinid ettevaatlikult metallrestile jahtuma.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Meleri
KLASSIKALINE BRUSCHETTA
Ahjupasta kanaga
Arbuusikook
peakokk: Amanda
Pitsa
Šokolaadi rullbiskviit vaarikatega
4 muna
1½ dl suhkrut
1 dl kartulitärklist
¾ dl kakaopulbrit
1½ tl küpsetuspulbrit
Vahele
2 dl vahukoort
2 dl kohupiimapastat
2 dl vaarikaid
Peale
tuhksuhkrut
vaarikaid
Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega omavahel kõik kuivad ained ja lisa läbi sõela vahule. Sega ettevaatlikult läbi ja vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 225-kraadises ahjus 8 minutit.
Kummuta küps põhi küpsetuspaberi peale, kuhu on riputatud natuke suhkrut. Eemalda kuum küpsetuspaber ja lase põhjal jahtuda.
Vahusta koor, lisa sinna kohupiim ja mõned vaarikad. Määri koogile täidis ja puista peale vaarikad. Ära äärtele täidist pane, muidu valgub see rulli keerates välja.
Keera küpsetuspaberi abil tugevaks rulliks, nii et liitekoht jääks koogi alla ja tõsta külma.
Puista kook üle tuhksuhkruga ning serveeri koos vaarikatega.
Piparkoogitegu
Lihtne ja kiire Caesari salat kanafileega
Koorene pasta
300 g kanafileed (või kalkuni)
1 suur paprika (meie ei kasutanud)
200 ml 10% rõõska koort
1 sibul
2 küüslauguküünt
broilerimaitseainet, soola, pipart
1 spl õli
maitsestamiseks murulauku
Praadida suurel woki pannil peeneks hakitud paprika ja sibul. Kui sibul klaasjas, lisada väikesteks tükkideks lõigutud kanafilee. Samal ajal keeta pasta õli ja soolaga. Kui kana on küps, maitsestada see ning lisada pressitud küüslauk ja valada peale rõõsk koor. Kuumutada, kuni koor läheneb keemistemperatuurini. Maitsestada vajadusel kastet. Nõrutada pasta ja valda see pannile. Segada ja serveerida murulauguga.
Allikas: toidutare
Imemaitsev šokolaadibrownie
125 g tumedat šokolaadi
2 dl suhkrut
2 muna
2 sl jahu
0,25 tl soola
100 g vaarikaid
Pane tükeldatud või ja šokolaaditükid kaussi ning sulata need vesivannis ühtlaseks massiks. Seejärel sega sulanud segu läbi ning lase 5 minutit jahtuda. Lisa segades juurde suhkur. Vahusta munad kergelt läbi ning lisa koos ülejäänud ainetega šokolaadimassi. Lisa jahu ja sool. Sega kergelt ning vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (24x18 cm). Küpseta 170 kraadi juures 30 minutit.
Kaunista vaarikatega.
Allikas: Kokkama
No comments:
Post a Comment