SIDRUNILIMONAAD
PITSAMUFFINID
Peakokk Eliisa
Maksumus162.-
KLASSIKALINE LASANJE
Roas kasutatavad kastmed peaksid olema küllalt vedelad ja tugevalt maitsestatud kuna lasanjeplaadid võtavad paisumiseks vajaliku niiskuse kastmest ja mahendavad maitset.
* 8-9 lasanjeplaati
Hakklihakaste: *300 g hakkliha , * 1 sl õli , * 2sibulat , * 2 porgandit , * 2küüslauguküünt , * 1-1,5 tl soola , * 0,5 tl musta pipart , * 400 g purustatud tomateid , * 3dl vett , * lihapuljongi kuubik .
Juustukaste: * 50 g võid , * 1 dl jahu , * 1 l piima , * 200g riivitud juustu , * 1 tl soola , * 0,5 tl pipart , * ( 0,5 tl riivitud muskaatpähklit )
Hakklihakastmeks pruunista hakitud sibulaid õlis, lisa hakkliha ja pruunista ka see. Lisa riivitud porgandeid ja purustatud küüslauguküüned, lase kõik koos kuumaks. Vala hulka purustatud tomatid ja puljongikuubikust valmistatud puljong.hauta tasasel tulel 20-25 minutit.juustukastmeks pruunista jahu kuumas võis, lisa korraga kogu külm piim ja sega ühtlaseks. Kuumuta segades, kuni kaste pakseneb. Lisa juust ja maitseained ning sega, kuni juust on sulanud. Vala rasvainega määritud ahjuvormi põhja kolmandik hakklihakastmest ja selle peale kolmandik juustukastmest. Kata kastmed lasanjeplaatidega, asetades need täpselt üksteise kõrvale. Tee samamoodi veeel kaks kihti, nii et kõige peale jääb juustukaste. Küpseta 220 kraadi juures 45 minutit, lõpupoole võid vormi fooliumiga katta, et juustukaste kõrbema ei läheks. Lase enne serveerimist kinnikaetult 10 min seista, siis maitseb lasanje paremini, on kergemini lõigatav ning kastmed ei valgu kihtidevahelt välja.
peakokk Sandra
Maksumus:97.50
ÕUNA-KOHUPIIMA-PURUKOOK
PURUTAINAS:
6 dl nisujahu
2 dl suhkrut
1 tl söögisoodat
250 g võid
VAHELE:
5 suuremat õuna
2 sl suhkrut
1 sl kaneeli
TÄIDIS:
2 pakki (500 g ) kohupiima
1 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
2 dl hapukoort
3 muna
VALMISTAMINE:
Purutaina valmistamiseks sega söögisooda jahuga. Haki jahusegu ja kuubikuteks tükeldatud või noaga segamini. Lisa suhkur,sega ühtlaseks puruks. (Taina võid valmistada ka köögikombainis.) Puhasta õunad ja lõika õhukesteks viiludeks ning sega suhkru ja kaneeliga. Täidise tegemiseks vahusta munad suhkru ja vanillsuhkruga, sega hulka kohupiim ja hapukoor. Laota väiksemale ahjuplaadile (25 x 35 cm) küpsetuspaber ja puista sellele kaks kolmandikku purutainakogusest. Kata põhi õunaviilude ja kohupiimatäidisega ning puista peale ülejäänud purutainas. Küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit või kuni koogi pealispind on kuldpruun. Lase koogil jahtuda ja lõika ruutudeks.
Peakokk Gerli
Maksumus:68.80
No comments:
Post a Comment