Thursday, January 27, 2011

7a

Krõbedad juustupallid
















100 g võid
250 g riivjuustu
250 g maisihelbeid
150 g jahu
1,5 tl tomatipastat
pipar

1) Sega vahustatud võile juurde riivjuust, tomatipasta ja pipar.
2) Lisa maisihelbed ja jahu juustu-võimassile ning sega kõik hästi läbi.
3) Tõsta teelusikaga küpsetuspaberiga kaetud plaadile väikesed pallikesed ja küpseta 180 kraadi juures krõbedaks.

peakokk: Deelia

Parmesani juustuga paneeritud kalafileed















800g valget kalafileed (nt pangaasius, koha, tilaapia)
1 dl jahu
1 tl sidrunipipart
1 muna
100g riivitud Parmesani juustu
0,5 dl õli
Soola

Koorekaste:
2 dl kapukoort
2 dl majoneesi
Hakitud tilli
Sidrunipipart

Serveerimiseks:
1 kg kartuleid

Sega kokku kaste ja tõsta külma maitsestuma. Sega ühes supitaldrikus jahu sidrunipipraga. Klopi teises supitaldrikus kahvliga muna lahti. Tõsta kolmandasse taldrikusse riivitud juust. Lõika kalafileed kolmeks-neljaks tükiks. Veereta neid kõigepealt jahus, kasta siis muna ja lõpuks juustu sisse. Prae paneeritud kalatükke pannil keskmisel tulel mõlmalt poolt 2-3 min. Serveeri keedetud kartulite, kastme ja salatiga. Valmistusaeg 20 min.
















peakokk: Maria

Susie šokolaadikook















200 g šokolaadi
200 g margariini
3 muna
2,5 dl suhkrut
3 dl jahu

KATE :
150 g šokolaadi
25 g margariini
1,5 dl vahukoort

KAUNISTAMISEKS:
hõbekuulikesi

1. Põhja valmistamiseks sulata šokolaad ja margariin koos potis.

2. Klopi munad suhkruga vahule. Lisa jahu ja sega korralikult läbi. Seejärel lisa sulatatud šokolaad ning sega veel kord läbi.

3. Kalla tainas 26-28 cm läbimõõduga koogivormi, küpseta ahjus 200 kraadi juures 25 minutit.

4. Katte valmistamiseks sulata potis šokolaad ja margariin. Kui šokolaad on sulanud, võta pott tulelt. Lisa vahukoor ja sega läbi, kalla kate koogipõhjale. Kaunista hõbekuulikestega.

peakokk: Kristine




















No comments:

Post a Comment