Tuesday, January 25, 2011

8a

Kiire hakklihasupp peekoniga















Toorsuitsupeekon lisab argipäevasele lihtsale hakkliha-köögiviljasupile meeldivalt hõrku suitsumaitset. Serveeri hapukoorega.
Kogus 4-le.
KogusKoostis- ja maitseained
1 l Vesi
2 tk lihaleemekuubik
3 tk Porgand
5 tk Kartul
120 g toorsuitsupeekon
350 g veisehakkliha

purustatud must pipar


Petersellilehed


Murulauk

Koori ja tükelda porgandid ja pane puljongikuubikutega maitsestatud keeva vette. Keeda 10 minutit ja lisa siis kartulikuubikud. Lõika peekoniviilud ristisuunas ribadeks, pruunista õlis ja tõsta köögipaberile nõrguma. Pruunista pannil hakkliha ja lisa supile. Lisa ka peekoniribad ja maitsesta supp pipraga.
Hauta madalal kuumusel, kuni köögivili on pehme. Puista serveerimisel üle hakitud maitserohelisega.

Allikas: toidutare

Peakokk: Krislin



Ananassimaitseline kanavorm















Tšillikaste lisab vormiroale mõnusat teravust, mahedama maitse saamiseks kasuta selle asemel ketšupit. Ananassikonserv teeb vormiroa meeldivalt mahlaseks ja kergelt magusaks.
Kogus 4-le.
KogusKoostis- ja maitseained
600 g kanafilee (soovitavalt marineeritud)

praadimiseks õli
1 tk Porrulauk
1.25 dl pikateraline riis
1 purki ananassitükid omas mahlas
KASTE
3 dl vesi
1 tk kanapuljongikuubik
1 dl terav tšillikaste
1 tl Must pipar
2 dl *kohvikoor

Valmistusaeg:

Lõika porru ratasteks. Tükelda kanafileed ribadeks ja pruunista pannil õlis. Lisa porrurattad ning kuumuta veel paar minutit. Nõruta ananassitükid ja lisa kanafileele, vedelik säilita kastme jaoks. Lao riis, broileritükid, porru ja ananass kihtidena õliga määritud ahjuvormi, nii et pealmiseks kihiks jääb riis. Riisikihid jäävad õhukesed, kuid riis paisub küpsedes kolmekordseks. Kastme valmistamiseks sega omavahel konservivedelik, kohvikoor, kuumas vees lahustatud puljongikuubik ja tšillikaste. Lõpuks maitsesta kaste pipraga ning vala vormile. Küpseta 200°C juures praeahjus 50 minutit või kuni riis on pehmeks haudunud.

Allikas : toidutare
















Peakokk: Meelika


Šokolaadibesee-pohlarull



















Besee:
10 munavalget
400 g suhkrut
100 g mandlilaaste
100 g jahu
3 sl kakaod

Kreem:

500 ml vahukoort
100 g suhkurt
200-300 g pohlamoosi (meie kasutasime mustikamoosi)

Valmistamine:

Vahusta munavalged ilma suhkruta kõvaks vahuks. Lisa suhkur ja vahusta veel 2-3 minutit. Sega õrnalt hulka kakao ja purustatud mandlilaastud.
Kalla segu küpsetuspaberiga kaetudahjuplaadileja aja ühtlaselt laiali. Küpseta 175 kraadi juures 15-20 minutit. Jäta jahtuma.
Vahusta vahukoor koos suhkruga kõvaks vahuks. Määri jahtunud põhjale pohlamoos ja kata vahukoorega. Keera rulli ning jäta 30 minutiks külma seisma. Lõika 6-8 viiluks.




















Peakokk: Birgit

No comments:

Post a Comment