Bahlavaa
Vaja läheb:
* 1 pakk lehttainast
* 250 grammi võid
* 1 tl. kaneeli
* 1,5 tassi suhkrut
* 1 tl. kardemoni
* mandlilaaste või mandleid
* 1 tl. sidrunimahla
* 0,5 tassi vett
* purustatud pistaatsiapähkleid
Eelsoojenda ahi 190 kraadini.
Sulata või madalal kuumusel.
Sega kardemon ja kaneel väikeses kausis.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Aseta paberile kaks kiht tainast ja vala sellele 2 supilusikatäit sulavõid. Aja või pintsliga laiali.
Pudista taignakihile õhuke kiht mandlilaaste või mandleid ja veidi kardemoni ning kaneeli segu.
Kata täidis uue taignakihiga ja kata see samamoodi või ning mandlite ja maitseainetega.
Kõige pealmisele kihile pane ainult sulavõid.
Küpseta bahlavaad 190 kraadi juures kuni see on kuldpruun. Tõsta bahlavaa ahjust välja ja valmista siirup.
Siirupi jaoks sega 0,5 tassi vett poole tassi suhkru ning ühe teelusikatäie värske sidrunimahlaga. Lase segul keema tõusta, vähenda kuumust ja keeda madalal kuumusel 5 minutit.
Enne bahlavaa jahtumist lõika see väikesteks kolmnurkadeks ja nõrista peale siirupit.
Kaunistuseks pudista purustatud pistaatsiapähkleid.
Samal ajal, kui osad õpilased kooki küpsetasid, kuulasid teised Afganistani sõpruskoolide projekti koordineerijat Maari Rossi ning said vaadatata teemakohast videot. Huvilistel oli ka võimalus õppida oma nime araabia keeles kirjutama.
No comments:
Post a Comment